Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
ZAMRAŻANIE PRODUKTÓW
Liczba odnalezionych rekordów:
7
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/7
Nr opisu:
0000038440
Analiza warunków zastosowania owiewowej oraz kriogenicznej techniki zamrażania.
[Aut.]: Wiesław
Gazda
.
W:
XXXIX Dni Chłodnictwa
. Badania, konstrukcje, eksploatacja urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych a stosowane czynniki chłodnicze. Konferencja naukowo-techniczna, Poznań, 14-15 listopada 2007. Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań. Poznań : Systherm, 2007
, s. 119-129, bibliogr. 22 poz.
zamrażanie produktów
;
zamrażanie kriogeniczne
;
kriogeniczne zamrażanie podmuchem powietrza
;
zamrażanie owiewowe
freezing of products
;
cryogenic freezing
;
cryogenic air separation unit
2/7
Nr opisu:
0000042183
Krystalizacja lodu w warunkach zmiennej temperatury.
[Aut.]: Wiesław
Gazda
, Joachim**
Kozioł
, Krzysztof*
Banasiak
.
W:
XIII Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Koszalin-Darłówko, 03-06 września 2007
. T. 1. Komitet Termodynamiki PAN, Katedra Techniki Cieplnej i Chłodnictwa Politechniki Koszalińskiej. Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2007
, s. 453-460, bibliogr. 8 poz.
krystalizacja lodu
;
zamrażanie produktów
;
badanie eksperymentalne
ice freezing
;
freezing of products
;
experimental research
3/7
Nr opisu:
0000022003
Analiza teoretyczna wpływu intensywności zamrażania na właściwości powstałego lodu.
[Aut.]: Krzysztof*
Banasiak
, Joachim**
Kozioł
.
W:
Materiały XIX Zjazdu Termodynamików, Gdańsk - Sopot, 5-8.09.2005
. Komitet Termodynamiki i Spalania PAN, Katedra Techniki Cieplnej Politechniki Gdańskiej, Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN w Gdańsku. Pruszcz Gdański : Wydaw. AGNI, 2005
, s. 105-106
Toż na CD-ROM
zamrażanie produktów
;
zjawisko powierzchniowe
;
krystalizacja
;
zarodkowanie
freezing of products
;
surface phenomenon
;
crystallization
;
nucleation
4/7
Nr opisu:
0000011923
Krystalizacja wody w produktach a ich periodyczne zamrażanie.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
, Krzysztof*
Banasiak
, Aleksander*
Szydło
.
W:
Kongres nauki Politechniki Śląskiej Wydziału Inżynierii Środowiska i Energetyki z okazji 60-lecia Uczelni
. 50-lecie kierunku Inżynieria Środowiska. Gliwice : Wydaw. Politechniki Śląskiej, 2005
, s. 231-239, bibliogr. 11 poz.
żywność
;
zamrażanie produktów
;
zamrażanie periodyczne
;
krystalizacja wody
;
krystalizacja lodu
;
stanowisko badawcze
food
;
products freezing
;
periodic freezing
;
water crystallisation
;
ice crystallization
;
test stand
5/7
Nr opisu:
0000011927
Modelowanie przewodzenia ciepła przy zmianie fazy w wybranych układach chłodniczych i zespołach pomp grzejnych.
[Aut.]: Jan**
Składzień
, Joachim**
Kozioł
, Adam**
Fic
.
W:
Kongres nauki Politechniki Śląskiej Wydziału Inżynierii Środowiska i Energetyki z okazji 60-lecia Uczelni
. 50-lecie kierunku Inżynieria Środowiska. Gliwice : Wydaw. Politechniki Śląskiej, 2005
, s. 267-274, bibliogr. 23 poz.
przewodzenie ciepła
;
modelowanie
;
MES
;
metoda różnic skończonych
;
zamrażanie górotworu
;
pompa grzejna
;
gruntowy wymiennik ciepła
;
proces przepływu
;
komora chłodnicza
;
pole temperatury
;
żywność
;
zamrażanie produktów
heat conduction
;
modelling
;
FEM
;
finite difference method
;
rock mass freezing
;
heat pump
;
ground heat exchanger
;
flow process
;
cold room
;
temperature field
;
food
;
products freezing
6/7
Nr opisu:
0000006897
Badania nad poprawą efektów technicznych i ekonomicznych technologii chłodniczych produktów spożywczych.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
.
W:
Aktualne problemy energetyki cieplnej
. Seminarium poświęcone 80-tej rocznicy urodzin profesora Jana Szarguta, Gliwice, październik 2003. Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej. Gliwice : [Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej], 2003
, s. 117-125, bibliogr. 7 poz.
produkt spożywczy
;
chłodzenie
;
zamrażanie produktów
food product
;
cooling
;
freezing of products
7/7
Nr opisu:
0000080033
Uwarunkowania temperaturowo-czasowe powstawania ususzki w procesach chłodniczych.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
.
W:
X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer
. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998
, s. 493-498, bibliogr. 6 poz. (
Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
; nr 53
Seria: Konferencje
; nr 9 0324-9395)
ususzka
;
wymiana masy
;
schładzanie
;
zamrażanie produktów
;
charakterystyka czasowo-temperaturowa
shrinkage
;
mass transfer
;
cooling
;
freezing of products
;
temperature-time plot
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie