Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FOOD PRODUCT
Liczba odnalezionych rekordów:
5
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu:
0000038441
Wpływ zawartości wody w zamrożonych produktach mięsnych na ususzkę.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
.
W:
XXXIX Dni Chłodnictwa
. Badania, konstrukcje, eksploatacja urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych a stosowane czynniki chłodnicze. Konferencja naukowo-techniczna, Poznań, 14-15 listopada 2007. Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań. Poznań : Systherm, 2007
, s. 167-173, bibliogr. 10 poz.
produkt spożywczy
;
produkt mrożony
;
zawartość wody
food product
;
frozen product
;
water content
2/5
Nr opisu:
0000088380
Metoda AAS w analizie wielopierwiastkowej składników diety.
[Aut.]: Irena**
Baranowska
, Piotr
Markowski
, A.
Jaros
.
W:
Nowoczesne metody przygotowania próbek i oznaczania śladowych ilości pierwiastków
. Materiały XV Poznańskiego Konwersatorium Analitycznego, Poznań, 20-21 kwietnia 2006 r. Materiały odniesienia a wzorce analityczne. Materiały szkoły naukowej, Poznań, 19 kwietnia 2006 r. Zakład Chemii Analitycznej Wydziału Technologii Chemicznej Politechniki Poznańskiej, Komisja Analizy Nieorganicznej Komitetu Chemii Analitycznej PAN. Poznań : Zakład Poligraficzny Alwers, 2006
, s. 72
analiza wielopierwiastkowa
;
AAS
;
żywność
;
produkt spożywczy
multi-elements analysis
;
AAS
;
food
;
food product
3/5
Nr opisu:
0000022018
Określenie właściwości fizycznych ciał o znacznej zawartości wody.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
.
W:
Materiały XIX Zjazdu Termodynamików, Gdańsk - Sopot, 5-8.09.2005
. Komitet Termodynamiki i Spalania PAN, Katedra Techniki Cieplnej Politechniki Gdańskiej, Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN w Gdańsku. Pruszcz Gdański : Wydaw. AGNI, 2005
, s. 229-230
Toż na CD-ROM
produkt spożywczy
;
produkt zawierający wodę
;
właściwości fizyczne
;
metody badawcze
food product
;
product containig water
;
physical properties
;
research methods
4/5
Nr opisu:
0000006897
Badania nad poprawą efektów technicznych i ekonomicznych technologii chłodniczych produktów spożywczych.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
.
W:
Aktualne problemy energetyki cieplnej
. Seminarium poświęcone 80-tej rocznicy urodzin profesora Jana Szarguta, Gliwice, październik 2003. Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej. Gliwice : [Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej], 2003
, s. 117-125, bibliogr. 7 poz.
produkt spożywczy
;
chłodzenie
;
zamrażanie produktów
food product
;
cooling
;
freezing of products
5/5
Nr opisu:
0000079933
Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
.
W:
X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer
. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998
, s. 487-492, bibliogr. 6 poz. (
Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
; nr 53
Seria: Konferencje
; nr 9 0324-9395)
schładzanie
;
zamrażanie
;
produkt spożywczy
;
proces ciągły
;
proces periodyczny
cooling
;
freezing
;
food product
;
continuous process
;
periodic process
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie