Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FOOD INDUSTRY
Liczba odnalezionych rekordów:
20
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/20
Nr opisu:
0000132624
Badanie integracyjne czynników ergonomicznych i efektywnościowych z zastosowaniem metody obserwacyjnej na przykładzie procesów pracy w branży spożywczej.
[Aut.]: Joanna
Bartnicka
, Patrycja
Kabiesz
.
W:
Inżynieria zarządzania
. Cyfryzacja produkcji. Aktualności badawcze 1. Red. Ryszard Knosala. Warszawa : Polskie Wydaw. Ekonomiczne, 2019
, s. 239-250, bibliogr. 5 poz..
Punktacja MNiSW
20.000
metoda obserwacyjna
;
synchroniczna analiza procesu
;
efektywność
;
ergonomia
;
branża spożywcza
;
nadgarstek
;
obciążenie
observation method
;
synchronous process analysis
;
effectiveness
;
ergonomy
;
food industry
;
wrist
;
load
2/20
Nr opisu:
0000135346
Basic accounting aspects of amortization politik and it`s role in the process of proceeding in the fixed assets (property, plant and equipment) of food enterprises.
[Aut.]: D.
Lazarenko
, S.
Sirenko
, Henryk
Dźwigoł
, Mariola
Dźwigoł
.
-
Ekon. Visn. Don'basu
2019 vol. 58 no. 4
, s. 100-105, bibliogr. 15 poz..
Punktacja MNiSW
5.000
przemysł spożywczy
;
innowacja
;
przedsiebiorstwo spożywcze
;
aktywa trwałe
;
księgowość
;
amortyzacja
food industry
;
innovation
;
food enterprise
;
fixed assets
;
accounting
;
amortization
3/20
Nr opisu:
0000136332
Zarządzanie ryzykiem w realizacji procesów logistycznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych.
[Aut.]: Agnieszka
Gaschi-Uciecha
.
Gliwice : Wydaw. Politechniki Śląskiej, 2019, 163 s., bibliogr. 205 poz.
(
Monografia
;
[Politechnika Śląska]
nr 752).
Punktacja MNiSW
80.000
przedsiębiorstwo produkcyjne
;
zarządzanie ryzykiem
;
proces logistyczny
;
małe i średnie przedsiębiorstwa
;
branża spożywcza
manufacturing enterprise
;
risk management
;
logistic process
;
small and medium enterprises
;
food industry
4/20
Nr opisu:
0000123993
Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psujących.
[Aut.]: Mateusz
Kalafarski
, Piotr
Czech
, Bogna
Mrówczyńska
, Grzegorz
Sierpiński
, Katarzyna
Turoń
.
-
Autobusy
2018 nr 6
, s. 1051-1058, bibliogr..
Punktacja MNiSW
7.000
transport towarów
;
branża spożywcza
;
algorytm mrówkowy
;
problem komiwojażera
goods transport
;
food industry
;
ant algorithm
;
travelling salesman problem
5/20
Nr opisu:
0000125248
Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psujących.
[Aut.]: Mateusz
Kalafarski
, Piotr
Czech
, Bogna
Mrówczyńska
, Grzegorz
Sierpiński
, Katarzyna
Turoń
.
W:
LogiTrans
. Logistyka. Systemy transportowe. Bezpieczeństwo w transporcie. XV Konferencja naukowo-techniczna, Szczyrk, 23-26 kwietnia 2018. Materiały konferencyjne. Red. Marcin Chrzan. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu. Wydział Transportu i Elektrotechniki, Polska Akademia Nauk. Komitet Transportu. Radom : Wydaw. Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego, 2018
, s. 90
transport towarów
;
branża spożywcza
;
algorytm mrówkowy
;
problem komiwojażera
goods transport
;
food industry
;
ant algorithm
;
travelling salesman problem
6/20
Nr opisu:
0000117319
Badanie zakresu stosowania zarządzania ryzykiem w realizacji procesów logistycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach produkcyjnych - wyniki badań. Cz. II.
[Aut.]: Agnieszka
Gaschi-Uciecha
.
-
Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz.
2017 z. 101
, s. 141-151, bibliogr. 18 poz..
Punktacja MNiSW
11.000
zarządzanie ryzykiem
;
małe i średnie przedsiębiorstwa
;
branża spożywcza
;
proces logistyczny
risk management
;
small and medium enterprises
;
food industry
;
manufacturing company
7/20
Nr opisu:
0000119643
Model zarządzania ryzykiem procesów logistycznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej. Rozprawa doktorska.
[Aut.]: Agnieszka
Gaschi-Uciecha
.
Zabrze, 2017, 213 k. + zał. [40] k. tabl., bibliogr. 207 poz.
Politechnika Śląska. Wydział Organizacji i Zarządzania. Promotor: dr hab. inż. Krzysztof Wodarski, dr hab. inż. Katarzyna Dohn
proces logistyczny
;
ryzyko
;
zarządzanie ryzykiem
;
branża spożywcza
;
przedsiębiorstwo produkcyjne
logistic process
;
risk
;
risk management
;
food industry
;
manufacturing company
8/20
Nr opisu:
0000119271
The influence of physical fatigue on work on a production line.
[Aut.]: S.
Kołodziej
, Mariusz
Ligarski
.
-
Acta Technol. Agric.
2017 vol. 20 iss. 3
, s. 63-68, bibliogr. 12 poz..
Punktacja MNiSW
15.000
ergonomia
;
zmęczenie
;
branża spożywcza
;
inżynieria produkcji
;
organizacja produkcji
;
praca zmianowa
ergonomics
;
fatigue
;
food industry
;
production engineering
;
production organization
;
shift work
9/20
Nr opisu:
0000118452
Zarządzanie ryzykiem realizacji procesów logistycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej województwa śląskiego.
[Aut.]: Katarzyna
Dohn
, Agnieszka
Gaschi-Uciecha
, Krzysztof
Wodarski
.
-
Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz.
2017 z. 103
, s. 45-54, bibliogr. 15 poz..
Punktacja MNiSW
11.000
zarządzanie ryzykiem
;
małe i średnie przedsiębiorstwa
;
branża spożywcza
;
przedsiębiorstwo produkcyjne
risk management
;
small and medium enterprises
;
food industry
;
manufacturing company
10/20
Nr opisu:
0000109002
Klasyfikacje zapasów materiałowych - studium przypadku.
[Aut.]: Agnieszka
Gaschi-Uciecha
.
W:
I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja Doktorantów Uczelni Technicznych, InterTechDoc'2016, Gliwice-Ustroń, 11-12.03. 2016
. Red. Mirosław Bonek, Tomasz, Gaweł, Łukasz Kohlbrenner. Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika Śląska. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki Śląskiej, 2016
, s. 43-51, bibliogr. 4 poz. (
Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki Śląskiej w Gliwicach
; )
zapasy materiałowe
;
przedsiębiorstwo produkcyjne
;
branża spożywcza
material reserves
;
manufacturing company
;
food industry
11/20
Nr opisu:
0000105433
Scenariuszowe kształtowanie polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
[Aut.]: Andrzej
Loska
.
W:
Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
. 8 Konferencja naukowo-techniczna, Kraków, 8-9 marca 2016. Materiały konferencyjne. [B.m.] : [b.w.], 2016
, s. 51-55, bibliogr. 6 poz.
branża spożywcza
;
proces eksploatacyjny
;
proces decyzyjny
food industry
;
exploitation process
;
decision process
12/20
Nr opisu:
0000105149
Oszczędności w firmie z branży spożywczej.
[Aut.]: Ł.
Firek
, Maria
Cieśla
, Piotr
Czech
, Grzegorz
Sierpiński
, K.
Turoń
.
W:
Systemy transportowe
. Teoria i praktyka. XII Konferencja naukowo-techniczna, 12-13 października 2015, Katowice. Materiały konferencyjne. Red. Grzegorz Sierpiński, Piotr Czech. Katowice : Wydział Transportu Politechniki Śląskiej, 2015
, s. 28
branża spożywcza
;
usługi transportowe
;
przedsiębiorstwo
food industry
;
transport services
;
company
13/20
Nr opisu:
0000101229
Przykład oszczędności w transporcie w firmie z branży spożywczej.
[Aut.]: Ł.
Firek
, Maria
Cieśla
, Piotr
Czech
, Grzegorz
Sierpiński
, K.
Turoń
.
-
Logistyka
2015 nr 4
, dysk optyczny (CD-ROM) s. 1357-1364, bibliogr. 32 poz.
dod.: Logistyka - nauka. Artykuły recenzowane [Dokument elektroniczny], płyta nr 2, cz. 1
koszt transportu
;
oszczędność
;
przemysł spożywczy
transport cost
;
economy
;
food industry
14/20
Nr opisu:
0000096800
Sposób oceny polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
[Aut.]: Andrzej
Loska
.
W:
Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym
. VII Konferencja naukowo-techniczna, 10-11 lutego 2015, Kraków [online]. [B.m.] : [b.w.], 2015
, plik pdf s. 1-33
Materiały w formie prezentacji PowerPoint dostępne w Internecie: http://www.kierunekagro.pl/Resources/art/15041/bmp_54e3521e9f0d8.pdf [dostęp 3 sierpnia 2015]
przemysł spożywczy
;
eksploatacyjny proces decyzyjny
;
polityka eksploatacyjna
;
system techniczny
;
WDUR
;
ISOZE
;
SMOPE
food industry
;
exploitation decision making process
;
exploitation process
;
technical system
;
WDUR
;
ISOZE
;
SMOPE
15/20
Nr opisu:
0000095769
Exergo-ecological evaluation of adsorption chiller system.
[Aut.]: Wojciech
Stanek
, Wiesław
Gazda
.
-
Energy
2014 vol. 76
, s. 42-48, bibliogr. 22 poz..
Impact Factor
4.844.
Punktacja MNiSW
45.000
analiza egzergii
;
przemysł spożywczy
;
chłodziarka adsorpcyjna
;
koszt termoekologiczny
exergy analysis
;
food industry
;
adsorption chiller
;
thermo-ecological cost
16/20
Nr opisu:
0000106110
Chromatografia cieczowa w analityce żywności na różnych etapach produkcji.
[Aut.]: Joanna
Płonka
.
W:
Chromatografia jonowa 2013
. Praca zbiorowa. Pod red. Rajmunda Michalskiego. Zabrze : Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska Polskiej Akademii Nauk, 2013
, s. 181-194, bibliogr. 36 poz.
chromatografia cieczowa
;
przemysł spożywczy
;
witaminy
;
przetwórstwo żywności
liquid chromatography
;
food industry
;
vitamins
;
food processing
17/20
Nr opisu:
0000068537
Badania procesów spalania i współspalania substancji odpadowych przemysłu spożywczego.
[Aut.]: Andrzej
Wandrasz
.
W:
Paliwa z odpadów
. Technologie tworzenia i wykorzystania paliw z odpadów. Praca zbiorowa. Pod red. Andrzeja J. Wandrasza. Poznań : Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych. Oddział Wielkopolski, 2011
, s. 95-107, bibliogr. 5 poz.
spalanie
;
współspalanie
;
odpady
;
przemysł spożywczy
combustion
;
co-combustion
;
waste
;
food industry
18/20
Nr opisu:
0000075137
Kofermentacja osadów ściekowych i odpadów z przemysłu rolno-spożywczego.
[Aut.]: Łucja**
Fukas-Płonka
, Marcin Michał*
Janik
, Malwina*
Tytła
.
W:
Kompleksowe zarządzanie gospodarką odpadami = Integrated waste management
. Praca zbiorowa. T. 1. Pod red. T. Marcinkowskiego. Poznań : Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych, 2011
, s. 335-343, bibliogr. 7 poz. (
Inżynieria na Rzecz Ochrony Środowiska
; )
kofermentacja
;
osad ściekowy
;
przemysł spożywczy
;
biogaz
co-digestion
;
sewage sludge
;
food industry
;
biogas
19/20
Nr opisu:
0000051608
Czy problematyka krystalizacji przemysłowej może liczyć na zainteresowanie w Polsce?. Rozmowa z panem Piotrem Synowcem z Instytutu Chemii Nieorganicznej w Gliwicach profesorem Politechniki Śląskiej. [Rozm. przepr.] Anna Bieniecka.
[Aut.]: Piotr
Synowiec
, A.
Bieniecka
.
-
Chemik
2008 R. 61 nr 10
, s. 491-493
krystalizacja przemysłowa
;
przemysł chemiczny
;
przemysł spożywczy
;
współpraca naukowo-przemysłowa
industrial crystallization
;
chemical industry
;
food industry
;
scientific and industrial cooperation
20/20
Nr opisu:
0000085256
Poznać konsumenta.
[Aut.]: Danuta
Szwajca
, Wiesława*
Caputa
.
-
Prz. Piek. Cukier.
1992 nr 2 nr 2
, s. 16-17
konsumeryzm
;
przemysł spożywczy
consumerism
;
food industry
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie