Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FOOD
Liczba odnalezionych rekordów:
13
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/13
Nr opisu:
0000135397
Numerical modeling of food freezing using hydrofluidisation method.
[Aut.]: Michał
Stebel
.
W:
Innowacyjne rozwiązania dla energetyki - odnawialne źródła energii, mikrogeneracja i matematyczne modelowanie instalacji energetycznych
. Sympozjum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej im. Stanisława Ochęduszki, Szczyrk, 23-25 maj 2018. Innovative solutions for the energy sector - renewable energy sources, microgeneration and mathematical modeling of energy installations. Praca zbiorowa. Pod red. Lucyny Czarnowskiej i Wojciecha Stanka. Gliwice : Instytut Techniki Cieplnej. Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska, 2018
, s. 195-203, bibliogr. 19 poz. (
Archiwum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej
; ).
Punktacja MNiSW
20.000
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie
;
żywność
;
CFD
;
uderzenie
hydrofluidisation
;
freezing
;
food
;
CFD
;
impingement
2/13
Nr opisu:
0000103764
Biomechanika kończyn dolnych.
[Aut.]: Robert
Michnik
, J.
Pauk
, M.
Rogalski
.
W:
Biomechanika i inżynieria rehabilitacyjna
. Red. Marek Gzik, Małgorzata Lewandowska-Szumieł, Marek Pawlikowski, Michał Wychowański. Warszawa : Akademicka Oficyna Wydaw. EXIT, 2015
, s. 205-230, bibliogr. 87 poz. (
Inżynieria Biomedyczna, Podstawy i Zastosowania
; t. 3)
kończyna dolna
;
biomechanika
;
stopa
;
staw skokowo-goleniowy
lower limb
;
biomechanics
;
food
;
ankle joint
3/13
Nr opisu:
0000091936
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności.
[Aut.]: Mariusz
Dudziak
, Edyta*
Burdzik
.
-
Aura
2014 nr 5
, s. 21-22, bibliogr. 10 poz..
Punktacja MNiSW
6.000
żywność
;
bezpieczeństwo żywności
;
modulatory hormonalne
;
EDCs
food
;
food safety
;
endocrine disrupting compounds
;
EDCs
4/13
Nr opisu:
0000081794
Zawartość fenolokwasów w próbkach żywności.
[Aut.]: Celina
Pieszko
, A.
Orzoł
.
-
Bromat. Chem. Toksykol.
2012 T. 45 nr 2
, s. 159-164, bibliogr. 15 poz..
Punktacja MNiSW
4.000
fenolokwasy
;
spektrofotometria
;
żywność
phenolic acids
;
spectrophotometry
;
food
5/13
Nr opisu:
0000081386
Zastosowanie ultra wysokosprawnej chromatografii cieczowej (UPLC) do analizy amin biogennych i metyloksantyn w żywności.
[Aut.]: Joanna
Płonka
, Irena**
Baranowska
.
W:
Aktualne problemy chemii analitycznej
. IV Seminarium naukowe. Katowice : Górnośląskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk im. W. Roździeńskiego, 2010
, s. 17
ultra wysokosprawna chromatografia cieczowa
;
aminy biogenne
;
metyloksantyny
;
żywność
ultra high performance liquid chromatography
;
biogenic amines
;
methylxanthines
;
food
6/13
Nr opisu:
0000050549
Metody rozdzielcze i nowe procedury analityczne do analizy mieszanin wybranych związków biologicznie aktywnych. Rozprawa doktorska.
[Aut.]: Joanna
Płonka
.
Gliwice, 2009, 159 k., bibliogr. 310 poz.
Politechnika Śląska. Wydział Chemiczny. Promotor: prof. dr hab. Irena** Staneczko-Baranowska
chromatografia
;
leki
;
żywność
;
aminy
;
witaminy
chromatography
;
drug
;
food
;
amines
;
vitamins
7/13
Nr opisu:
0000081730
Oznaczanie amin biogennych i metyloksantyn w żywności metodą HPLC.
[Aut.]: Joanna
Płonka
, Irena**
Baranowska
.
W:
Zastosowanie technik chromatograficznych w analizie środowiskowej i klinicznej
. IV Konferencja Chromatograficzna, Łódź, 8-9 kwietnia 2009. Politechnika Łódzka. Wydział Chemiczny. Instytut Chemii Ogólnej i Ekologicznej. Łódź : [b.w.], 2009
, s. 25, bibliogr. 1 poz.
metyloksantyny
;
aminy biogenne
;
HPLC
;
żywność
methylxanthines
;
biogenic amines
;
HPLC
;
food
8/13
Nr opisu:
0000081748
Przygotowanie próbek żywności do analizy amin biogennych i metyloksantyn.
[Aut.]: Irena**
Baranowska
, Joanna
Płonka
.
W:
Nowoczesne metody przygotowania próbek i oznaczania śladowych ilości pierwiastków
. Materiały XVIII Poznańskiego Konwersatorium Analitycznego, Poznań, 16-17 kwietnia 2009 r. Analityka w metalurgii i inżynierii materiałowej. Materiały X Szkoły Naukowej, Poznań, 15 kwietnia 2009 r. = Modern methods of sample preparation and determination of trace elements. Metallurgy and material engineering analysis. X workshop. Red. H. Matusiewicz, M. Raciborski. Zakład Chemii Analitycznej Wydziału Technologii Chemicznej Politechniki Poznańskiej, Komisja Śladowej Analizy Nieorganicznej Komitetu Chemii Analitycznej PAN. Poznań : Prodruk, 2009
, s. 74, bibliogr. 1 poz.
żywność
;
aminy biogenne
;
metyloksantyny
food
;
biogenic amines
;
methylxanthines
9/13
Nr opisu:
0000081815
Oznaczanie składników dających energię w napojach energetyzujących.
[Aut.]: Celina
Pieszko
, Irena**
Baranowska
.
W:
Nauka i przemysł
. Metody spektroskopowe w praktyce. Praca zbiorowa. Pod red. Z. Hubickiego. Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Wydział Chemii. Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydział Chemii, 2008
, s. 391, bibliogr. 9 poz.
żywność
;
napój energetyzujący
;
spektrofotometria pochodna
food
;
energy drink
;
derivative spectrophotometry
10/13
Nr opisu:
0000088380
Metoda AAS w analizie wielopierwiastkowej składników diety.
[Aut.]: Irena**
Baranowska
, Piotr
Markowski
, A.
Jaros
.
W:
Nowoczesne metody przygotowania próbek i oznaczania śladowych ilości pierwiastków
. Materiały XV Poznańskiego Konwersatorium Analitycznego, Poznań, 20-21 kwietnia 2006 r. Materiały odniesienia a wzorce analityczne. Materiały szkoły naukowej, Poznań, 19 kwietnia 2006 r. Zakład Chemii Analitycznej Wydziału Technologii Chemicznej Politechniki Poznańskiej, Komisja Analizy Nieorganicznej Komitetu Chemii Analitycznej PAN. Poznań : Zakład Poligraficzny Alwers, 2006
, s. 72
analiza wielopierwiastkowa
;
AAS
;
żywność
;
produkt spożywczy
multi-elements analysis
;
AAS
;
food
;
food product
11/13
Nr opisu:
0000011923
Krystalizacja wody w produktach a ich periodyczne zamrażanie.
[Aut.]: Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
, Krzysztof*
Banasiak
, Aleksander*
Szydło
.
W:
Kongres nauki Politechniki Śląskiej Wydziału Inżynierii Środowiska i Energetyki z okazji 60-lecia Uczelni
. 50-lecie kierunku Inżynieria Środowiska. Gliwice : Wydaw. Politechniki Śląskiej, 2005
, s. 231-239, bibliogr. 11 poz.
żywność
;
zamrażanie produktów
;
zamrażanie periodyczne
;
krystalizacja wody
;
krystalizacja lodu
;
stanowisko badawcze
food
;
products freezing
;
periodic freezing
;
water crystallisation
;
ice crystallization
;
test stand
12/13
Nr opisu:
0000011927
Modelowanie przewodzenia ciepła przy zmianie fazy w wybranych układach chłodniczych i zespołach pomp grzejnych.
[Aut.]: Jan**
Składzień
, Joachim**
Kozioł
, Adam**
Fic
.
W:
Kongres nauki Politechniki Śląskiej Wydziału Inżynierii Środowiska i Energetyki z okazji 60-lecia Uczelni
. 50-lecie kierunku Inżynieria Środowiska. Gliwice : Wydaw. Politechniki Śląskiej, 2005
, s. 267-274, bibliogr. 23 poz.
przewodzenie ciepła
;
modelowanie
;
MES
;
metoda różnic skończonych
;
zamrażanie górotworu
;
pompa grzejna
;
gruntowy wymiennik ciepła
;
proces przepływu
;
komora chłodnicza
;
pole temperatury
;
żywność
;
zamrażanie produktów
heat conduction
;
modelling
;
FEM
;
finite difference method
;
rock mass freezing
;
heat pump
;
ground heat exchanger
;
flow process
;
cold room
;
temperature field
;
food
;
products freezing
13/13
Nr opisu:
0000012445
Spożywcze organiczne barwniki syntetyczne. Charakterystyka, metody analityczne.
[Aut.]: Irena**
Baranowska
.
-
Przem. Chem.
2005 t. 84 nr 6
, s. 430-433, bibliogr. 79 poz..
Impact Factor
0.104
barwnik syntetyczny
;
żywność
;
barwnik spożywczy
;
analiza instrumentalna
synthetic dye
;
food
;
food colour
;
instrumental analysis
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie