Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
CUSTOMER
Liczba odnalezionych rekordów:
31
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/31
Nr opisu:
0000137589
Innowacyjne rozwiązania w relacjach z klientami w mikro, małych i średnich przedsiębiorstwach w dobie Przemysłu 4.0.
[Aut.]: Aneta
Aleksander
.
W:
Przemysł 4.0 w organizacjach
. Wyzwania i szanse dla mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. Red. Anna Michna, Jan Kaźmierczak. Warszawa : CeDeWu, 2020
, s. 65-83, bibliogr. 25 poz.
Monografia jubileuszowa wydana z okazji 25-lecia Wydziału Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej w ramach Priorytetowego Obszaru Badawczego Politechniki Śląskiej (nr 5: automatyzacja procesów i Przemysł 4.0)
klient
;
zachowanie klienta
;
oczekiwania klientów
;
cykl życia klienta
;
Przemysł 4.0
;
sektor MŚP
;
nowoczesne technologie
;
technologie wspomagające
customer
;
customer behaviour
;
customers' expectations
;
customer life-cycle
;
Industry 4.0
;
SME sector
;
new technologies
;
enabling technologies
2/31
Nr opisu:
0000132150
New technologies and quality of customer service - case study.
[Aut.]: Katarzyna
Midor
.
W:
Multidisciplinary aspects of production engineering
. Monograph. Social sciences. Pt. 2. Ed. Patrycja Hąbek. Warszawa : Sciendo, 2019
, s. 163-173, bibliogr. 16 poz. (
Multidisciplinary Aspects of Production Engineering
; vol. 2, iss. 1 2545-2827)
nowe technologie
;
klient
;
jakość usług
;
kwestionariusz ankiety
;
doskonalenie
new technologies
;
customer
;
quality of service
;
questionnaire survey
;
improvement
3/31
Nr opisu:
0000125669
Organizacja i funkcjonowanie systemu bezpieczeństwa żywienia ludności w barach szybkiej obsługi.
[Aut.]: Piotr
Mocek
.
W:
W trosce o bezpieczne jutro
. Reminiscencje i zamierzenia. 4. Red. Józef Buczyński, Ewa Misterska. Poznań : Wydaw. Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa, 2018
, s. 353-367, bibliogr. 13 poz..
Punktacja MNiSW
5.000
system bezpieczeństwa żywności
;
restauracja
;
posiłek
;
klient
;
produkty żywnościowe
food safety system
;
restaurant
;
meal
;
customer
;
food products
4/31
Nr opisu:
0000129183
Rola e-administracji w obsłudze klienta niepełnosprawnego na przykładzie miasta Żywiec.
[Aut.]: Bożena
Skotnicka-Zasadzień
, Radosław
Wolniak
.
-
Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz.
2018 z. 130
, s. 535-544, bibliogr. 15 poz..
Punktacja MNiSW
11.000
e-administracja
;
urząd miejski
;
osoba niepełnosprawna
;
poziom jakości
;
klient
e-government
;
city hall
;
disabled person
;
quality level
;
customer
5/31
Nr opisu:
0000129025
Wybrane aspekty funkcjonowania przedsiębiorstwa - koszty, konkurencyjność, jakość.
[Aut.]: M.
Strojek-Filus
, M.
Krynke
, Michał
Zasadzień
.
Gliwice : Wydaw. P.A. NOVA, 2018, 114 s., bibliogr..
Punktacja MNiSW
20.000
sprawozdanie finansowe
;
konkurencyjność przedsiębiorstw
;
jakość
;
koszty
;
klient
;
zarządzanie przedsiębiorstwem
financial report
;
enterprises competitiveness
;
quality
;
costs
;
customer
;
enterprise management
6/31
Nr opisu:
0000122080
Funkcjonowanie e-administracji w kontekście potrzeb osób niepełnosprawnych.
[Aut.]: Radosław
Wolniak
.
W:
Koncepcje i instrumenty zarządzania w administracji publicznej
. Red. Anna Gołębiowska, Piotr Benedykt Zientarski. Warszawa : Kancelaria Senatu, 2017
, s. 319-340, bibliogr..
Punktacja MNiSW
5.000
e-administracja
;
klient niepełnosprawny
;
rodzaje niepełnosprawności
;
stopień niepełnosprawności
;
SERPREV
;
zadowolenie klienta
e-administration
;
customer
;
disability
;
degree of disability
;
SERPREV
;
customer satisfaction
7/31
Nr opisu:
0000119127
Marketing doświadczeń w budowaniu wartości dla klienta.
[Aut.]: Przemysław
Bartosz
.
-
Organ. i Zarz.
2017 nr 1
, s. 5-18, bibliogr. 24 poz..
Punktacja MNiSW
9.000
marketing doświadczeń
;
wartość
;
klient
;
komunikacja
experience marketing
;
value
;
customer
;
communication
8/31
Nr opisu:
0000117020
Organizacja i funkcjonowanie systemu bezpieczeństwa żywienia ludności w barach szybkiej obsługi [online].
[Aut.]: Piotr
Mocek
.
[B.m.] : [b.w.], 2017, (plik pdf) 17 s., bibliogr. 13 poz.
Referat wygłoszony na: I Międzynarodowym Kongresie Bezpieczeństwa pt.: "W trosce o bezpieczne jutro- reminiscencja i zamierzenia", Toruń 07-09.04.2017 r.
system bezpieczeństwa żywności
;
restauracja
;
posiłek
;
klient
;
produkty żywnościowe
food safety system
;
restaurant
;
meal
;
customer
;
food products
9/31
Nr opisu:
0000101765
Branding emocjonalny w zarządzaniu wartością marki.
[Aut.]: Dorota
Dolińska-Weryńska
.
-
Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz.
2015 z. 85
, s. 129-139, bibliogr. 26 poz..
Punktacja MNiSW
11.000
marka
;
klient
;
zarządzanie marką
;
branding emocjonalny
brand
;
customer
;
brand management
;
emotional branding
10/31
Nr opisu:
0000101852
Branding emocjonalny w zarządzaniu wartością marki.
[Aut.]: Dorota
Dolińska-Weryńska
.
W:
Rozwój społeczny wobec wartości etyka - technika - społeczeństwo
. I Międzynarodowa interdyscyplinarna konferencja naukowa, 25-27 września 2015 r., Wisła = Social development towards values ethic - technology - society. First interdisciplinary scientific conference. Księga streszczeń. Red. Paulina Kuzior. Zabrze : Remar, 2015
, s. 55
Tekst równoległy w jęz. pol. i ang.
marka
;
klient
;
zarządzanie marką
;
branding emocjonalny
brand
;
customer
;
brand management
;
emotional branding
11/31
Nr opisu:
0000095222
Kapitał klienta w budowaniu wartości przedsiębiorstwa.
[Aut.]: Wiesława*
Caputa
.
Warszawa : CeDeWu, 2015, 380 s., bibliogr.
wartość przedsiębiorstwa
;
kapitał klienta
;
klient
;
branża piwowarska
enterprise value
;
customer capital
;
customer
;
brewing industry
12/31
Nr opisu:
0000099993
Percepcja i pomiar wartości klienta w kanałach dystrybucji na przykładzie branży piwowarskiej.
[Aut.]: Wiesława*
Caputa
.
-
Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz.
2015 z. 80
, s. 67-81, bibliogr. 22 poz..
Punktacja MNiSW
11.000
klient
;
wartość klienta
;
dochód
;
kapital kliencki
customer
;
customer value
;
income
;
customer capital
13/31
Nr opisu:
0000102306
Research methodology of innovative behaviour.
[Aut.]: Piotr
Weryński
.
Warszawa : Difin, 2015, 153 s., bibliogr.
zachowania innowacyjne
;
innowacja marketingowa
;
matryca potrzeb marketingowych
;
przedsiębiorca
;
klient
;
sektor MMŚP
;
budowanie marki
innovative behaviour
;
marketing innovation
;
matrix of marketing needs
;
entrepreneur
;
customer
;
MSME sector
;
brand building
14/31
Nr opisu:
0000111140
Social relations and environmental influence as a determinant of customer capital.
[Aut.]: Wiesława*
Caputa
.
-
Oecon. Copernicana
2015 vol. 6 nr 2
, s. 109-128, bibliogr..
Punktacja MNiSW
11.000
klient
;
kapitał klientów
;
wartość przedsiębiorstwa
;
relacje biznesowe
customer
;
customer capital
;
company value
;
business relationships
15/31
Nr opisu:
0000093353
Innowacyjne podejście do budowania relacji z klientem w opinii przedstawicieli śląskich MMŚP.
[Aut.]: Dorota
Dolińska-Weryńska
, Piotr
Weryński
.
-
Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz.
2014 z. 72
, s. 31-50, bibliogr. 11 poz..
Punktacja MNiSW
11.000
klient
;
zarządzanie relacjami z klientami
;
CRM
;
matryca potrzeb marketingowych
;
marketing innowacji
;
sektor MMŚP
customer
;
Customer Relationship Management
;
CRM
;
Matrix Marketing Needs
;
marketing of innovation
;
MSME sector
16/31
Nr opisu:
0000094943
Zarządzanie innowacjami w sektorze MŚP.
[Aut.]: Piotr
Weryński
, Dorota
Dolińska-Weryńska
, Joanna*
Tokar
.
Warszawa : Difin, 2014, 169 s., bibliogr. 147 poz.
innowacja
;
otoczenie przedsiębiorstwa
;
klient
;
budowanie marki
;
kompetencje
;
małe i średnie przedsiębiorstwa
innovation
;
business environment
;
customer
;
brand building
;
competences
;
small and medium enterprises
17/31
Nr opisu:
0000112416
Proinnowacyjne postawy przedsiębiorców sektora mikro-, małych i średnich przedsiębiorstw w kreowaniu wartości dla klienta.
[Aut.]: Joanna*
Tokar
.
-
Zesz. Nauk. WSBank. Poznań
2013 t. 49 nr 4
, s. 439-452
Tytuł zeszytu: Być, mieć czy władać? Red. Wojciech Czakon, Mariusz Wojewoda.
Punktacja MNiSW
8.000
innowacja
;
postawa proinnowacyjna
;
klient
;
wartość dla klienta
;
kreatywność
innovation
;
innovation-oriented attitude
;
customer
;
value for the customer
;
creativity
18/31
Nr opisu:
0000111145
Strategie budowania kapitału klienta w branży piwowarskiej - wybrane aspekty.
[Aut.]: Wiesława*
Caputa
.
-
Zesz. Nauk. USzczec., Finanse
2013 nr 64/1
, s. 503-512, bibliogr. 22 poz.
Tytuł zeszytu: Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa. T. 1. Red. E. Urbańczyk [i in.].
Punktacja MNiSW
9.000
klient
;
kapitał klientów
;
wartość przedsiębiorstwa
;
relacje biznesowe
customer
;
customer capital
;
company value
;
business relationships
19/31
Nr opisu:
0000074372
Prawa pacjenta na gruncie wprowadzenia systemu zarządzania jakością.
[Aut.]: Małgorzata
Nadziakiewicz
.
W:
Globalne konteksty poszanowania praw i wolności człowieka
. Teoria i praktyka. Praca zbiorowa. 4. Pod red. Aleksandry Kuzior. Sosnowiec : Katedra Stosowanych Nauk Społecznych. Wydział Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej, 2012
, s. 151-161, bibliogr. 5 poz.
prawa pacjenta
;
globalizacja
;
zarządzanie jakością
;
opieka zdrowotna
;
pacjent
;
klient
;
prawa człowieka
;
ISO
;
klient wewnętrzny
;
klient zewnętrzny
patient rights
;
globalization
;
quality management
;
health care
;
patient
;
customer
;
human rights
;
ISO
;
internal customer
;
external customer
20/31
Nr opisu:
0000083374
Zakaznicky orientovane manazerske informacne systemy a manazerske uctovnictvo.
[Aut.]: Wiesława*
Caputa
, E.
Skorecova
.
W:
National and regional economics IX
. International Conference Proceedings, Herlany, 26-27 September 2012 = Narodna a regionalna ekonomika IX. [Dokument elektroniczny]. Technical University of Kosice Faculty of Economics. [B.m.] : [b.w.], 2012
, dysk optyczny (CD-ROM) s. 57-65, bibliogr. 13 poz.
klient
;
wartość
;
system informacji zarządczej
;
rachunkowość zarządcza
;
konkurencyjność
customer
;
value
;
managerial information system
;
managerial accounting
;
competitiveness
21/31
Nr opisu:
0000067986
Ocena jakości obsługi klienta niepełnosprawnego w Urzędzie Miejskim w Zabrzu.
[Aut.]: Radosław
Wolniak
, Bożena
Skotnicka-Zasadzień
.
-
Stud. Mater. Pol. Stow. Zarz. Wiedzą
2011 T. 45
, s. 334-347, bibliogr. 8 poz.
jakość
;
ocena jakości
;
klient
;
niepełnosprawność
;
analiza czynnikowa
quality
;
quality assessment
;
customer
;
disability
;
factor analysis
22/31
Nr opisu:
0000074097
Postawy klientów w województwie śląskim wobec e-commerce.
[Aut.]: Radosław
Wolniak
, Bożena
Skotnicka-Zasadzień
.
W:
Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych
. Innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 1. Red. Z. Zieliński. Kielce : Wyższa Szkoła Handlowa, 2011
, s. 386-397, bibliogr. 11 poz.
handel elektroniczny
;
klient
;
postawy klientów
;
proces zakupów
e-commerce
;
customer
;
customer attitudes
;
purchasing process
23/31
Nr opisu:
0000071334
Innovativeness in the process of creating customer value.
[Aut.]: Wiesława*
Caputa
.
-
Forum. Stat. Slovacum
2010 nr 6
, s. 23-28, bibliogr. 15 poz.
klient
;
kapitał klientów
;
innowacyjność
customer
;
customers capital
;
innovation
24/31
Nr opisu:
0000074101
Czynniki wpływające na poziom jakości usług świadczonych przez administrację publiczną na przykładzie Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej.
[Aut.]: Radosław
Wolniak
, Bożena
Skotnicka-Zasadzień
.
W:
Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych
. Innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 1. Red. Z. Zieliński. Kielce : Wyższa Szkoła Handlowa, 2009
, s. 121-128, bibliogr. 7 poz.
klient
;
jakość
;
analiza czynnikowa
;
administracja publiczna
customer
;
quality
;
factor analysis
;
public administration
25/31
Nr opisu:
0000059112
Wykorzystanie koncepcji CRM w zarządzaniu uczelnią wyższą.
[Aut.]: Elżbieta
Gajda
.
W:
Komputerowo zintegrowane zarządzanie
. Pod red. Ryszarda Knosali. Opole : Oficyna Wydaw. Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, 2009
, s. 305-313, bibliogr. 19 poz.
CRM
;
klient
;
szkolnictwo wyższe
;
zarządzanie relacjami
CRM
;
customer
;
higher education
;
relationship management
26/31
Nr opisu:
0000049222
Wykorzystanie narzędzi Lean Management w usprawnieniu przepływów materiałów i informacji.
[Aut.]: Mariusz*
Kruczek
, Krzysztof*
Pałucha
, Zbigniew
Żebrucki
.
W:
Wybrane zagadnienia zarządzania łańcuchem dostaw
. Praca zbiorowa. Pod red. Józefa Bendkowskiego. Gliwice : Wydaw. Politechniki Śląskiej, 2009
, s. 73-84, bibliogr. 12 poz. (
Monografia
;
[Politechnika Śląska]
nr 213)
lean management
;
klient
;
przepływ materiałów
;
przepływ informacji
;
przedsiębiorstwo produkcyjne
lean management
;
customer
;
materials flow
;
information flow
;
manufacturing company
27/31
Nr opisu:
0000073626
Wyznaczniki atrakcyjności artykułów sportowych.
[Aut.]: Radosław
Wolniak
, M.
Wykręt
.
-
Zesz. Nauk. WSZarz. Ochr. Pracy Katow.
2008 nr 1
, s. 79-90, bibliogr. 6 poz.
jakość produktu
;
cena
;
klient
product quality
;
price
;
customer
28/31
Nr opisu:
0000042313
Adaptacja metody QFD dla potrzeb odlewni żeliwa.
[Aut.]: Jacek
Sitko
.
-
Arch. Odlew.
2006 R. 6 nr 19
, s. 283-288, bibliogr. 4 poz.
metoda QFD
;
klient
;
odlewnia
;
żeliwo
Quality Function Deployment
;
customer
;
foundry
;
cast iron
29/31
Nr opisu:
0000074935
"Kontrahent" w bazie danych.
[Aut.]: M.
Stanusch
, Agata
Stachowicz-Stanusch
.
-
Mark. Prakt.
2005 nr 2
, s. 50-53
klient
;
dostawca
;
partner handlowy
;
baza danych
;
CRM
;
relacje biznesowe
customer
;
supplier
;
trading partner
;
database
;
CRM
;
business relationships
30/31
Nr opisu:
0000047794
Lojalność klienta jako źródło konkurencyjności współczesnego przedsiębiorstwa.
[Aut.]: Danuta
Szwajca
.
W:
Nowoczesność przemysłu i usług
. Współczesne koncepcje i metody zarządzania przedsiębiorstwami. Praca zbiorowa. Pod red. J. Pyki. Katowice : Towarzystwo Naukowe Organizacji i Kierownictwa. Oddział w Katowicach, 2005
, s. 481-491, bibliogr. 10 poz.
klient
;
strategia przedsiębiorstwa
;
satysfakcja klienta
;
lojalność klienta
;
konkurencyjność przedsiębiorstw
customer
;
enterprise strategy
;
customer satisfaction
;
customer loyalty
;
enterprises competitiveness
31/31
Nr opisu:
0000078255
Zarządzanie relacjami z klientami.
[Aut.]: Anna
Manowska
, Andrzej*
Janczukiewicz
.
W:
Zagadnienia interdyscyplinarne w górnictwie i geologii
. V Konferencja naukowa doktorantów, Szklarska Poręba, 30 marca - 1 kwietnia 2005. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 2005
, s. 255-263, bibliogr. 4 poz. (
Prace Naukowe Instytutu Górnictwa Politechniki Wrocławskiej
; nr 110
Seria: Konferencje
; nr 42 0324-9670)
zarządzanie
;
klient
;
informacja
;
marketing
;
rynek
;
jakość
management
;
customer
;
information
;
marketing
;
market
;
quality
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie