Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FOOD CHEM
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000136331
Tytuł oryginału: Profiling and fingerprinting strategies to assess exposure of edible plants to herbicides
Autorzy: Hanna Barchańska, A. Tang, X. Fang, Magdalena Danek, Joanna Płonka, M. Sajdak.
¬ródło: -Food Chem. 2021 vol. 335, s. 1-8, bibliogr. 35 poz.
Impact Factor: 6.306
Punktacja MNiSW: 200.000
p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072
DOI:
Słowa kluczowe polskie: stres herbicydowy ; analiza niedocelowa ; metabolomika ; metabolit wtórny ; herbicydy
Słowa kluczowe angielskie: herbicide stress ; non-target analysis ; metabolomics ; secondary metabolite ; herbicides
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


2/6
Nr opisu: 0000135378
Tytuł oryginału: Rapid method for the determination of citrate, phosphate and sulfite in seafood by capillary zone electrophoresis
Autorzy: S. Goncalves, V. R. Alves, S. O. Perez, Marli Ferreira, H. Daguer, M. L. A. de Oliveira, G. A. Micke, L. Vitali.
¬ródło: -Food Chem. 2020 vol. 321, art. no. 126705 s. 1-7, bibliogr. 30 poz.
Impact Factor: 6.306
Punktacja MNiSW: 200.000
p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072
DOI:
Słowa kluczowe polskie: dodatki żywieniowe ; metoda po¶rednia ; kontrola jako¶ci ; analiza rutynowa ; metoda separacji
Słowa kluczowe angielskie: food additives ; indirect method ; quality control ; routine analysis ; separation method
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


3/6
Nr opisu: 0000122250
Tytuł oryginału: A new UHPLC-MS/MS method for the determination of flavonoids in supplements and DPPH-UHPLC-UV method for the evaluation of the radical scavenging activity of flavonoids
Autorzy: Irena** Baranowska, Sylwia Bajkacz.
¬ródło: -Food Chem. 2018 vol. 256, s. 333-341, bibliogr. 43 poz.
Impact Factor: 5.399
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Słowa kluczowe polskie: aktywno¶ć antyoksydacyjna ; aktywno¶ć usuwania rodników ; flawonoidy ; suplement diety
Słowa kluczowe angielskie: antioxidant activity ; radical-scavenging activity ; flavonoids ; dietary supplement
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


4/6
Nr opisu: 0000105723
Tytuł oryginału: Characterisation of the aminopeptidase from non-germinated winter rape (Brassica napus L.) seeds
Autorzy: Joanna* Kania, Danuta Gillner.
¬ródło: -Food Chem. 2016 vol. 207, s. 180-186, bibliogr. 27 poz.
Impact Factor: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Słowa kluczowe polskie: aminopeptydaza ; specyfika podłoża ; zahamowanie ; niekiełkuj±ce nasiona rzepaku
Słowa kluczowe angielskie: aminopeptidase ; substrate specificity ; inhibition ; non-germinated rape seeds
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


5/6
Nr opisu: 0000106258
Tytuł oryginału: Fast, simple and efficient salting-out assisted liquid-liquid extraction of naringenin from fruit juice samples prior to their enantioselective determination by liquid chromatography
Autorzy: Sylwia Magiera, E. Kwietniowska.
¬ródło: -Food Chem. 2016 vol. 211, s. 227-234
Impact Factor: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


6/6
Nr opisu: 0000089720
Tytuł oryginału: Biocomponent determination in vinegars with the help of 14C measured by liquid scintillation counting
Autorzy: Konrad Tudyka, Jacek Pawlyta.
¬ródło: -Food Chem. 2014 vol. 45, s. 614-616, bibliogr. 26 poz.
Impact Factor: 3.391
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Słowa kluczowe polskie: radiowęgiel ; C14 ; kwas octowy ; ocet ; biokomponent ; LSC
Słowa kluczowe angielskie: radiocarbon ; 14C ; acetic acid ; vinegar ; biocomponent ; LSC
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie