Wynik wyszukiwania
Zapytanie: HYDROFLUIDYZACJA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000134780
Tytuł oryginału: Experimental and numerical analysis of the hydrofluidisation freezing process.
Autorzy: Edyta Piechnik, Michał Palacz, Wojciech Adamczyk, Michał Stebel, Jacek Smołka.
Źródło: W: Contemporary problems of power engineering and environmental protection 2019. Ed. by Krzysztof Pikoń and Magdalena Bogacka. Gliwice : Department of Technologies and Installations for Waste Management. Silesian University of Technology, 2020, s. 141-152, bibliogr. 27 poz.
ISBN: 978-83-950087-6-4
Punktacja MNiSW: 20.000
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,7
Słowa kluczowe polskie: hydrofluidyzacja ; zamrażanie żywności ; badania eksperymentalne ; wizualizacja przepływu cieczy
Słowa kluczowe angielskie: hydrofluidisation ; food freezing ; experimental investigation ; fluid flow visualization
Typ publikacji: U
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:


2/5
Nr opisu: 0000134371
Tytuł oryginału: Numerical investigation of the fluid flow distribution for the hydrofluidisation food freezing method
Autorzy: Michał Stebel, Jacek Smołka, Michał Palacz, Wojciech Adamczyk, Edyta Piechnik.
Źródło: -Int. J. Therm. Sci. 2020 vol. 151, art. no. 106284 s. 1-16, bibliogr. 43 poz.
Impact Factor: 3.476
Punktacja MNiSW: 140.000
p-ISSN: 1290-0729
e-ISSN: 1778-4166
DOI:
Słowa kluczowe polskie: hydrofluidyzacja ; zamrażanie żywności ; CFD ; PIV ; zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie: hydrofluidisation ; food freezing ; CFD ; PIV ; freezing
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


3/5
Nr opisu: 0000131864
Tytuł oryginału: Experimental investigation of the fluid flow inside a hydrofluidisation freezing chamber
Autorzy: Michał Palacz, Wojciech Adamczyk, Edyta Piechnik, Michał Stebel, Jacek Smołka.
Źródło: -Int. J. Refrig. 2019 vol. 107, s. 52-62, bibliogr. 25 poz.
Impact Factor: 3.461
Punktacja MNiSW: 140.000
p-ISSN: 0140-7007
e-ISSN: 1879-2081
DOI:
Słowa kluczowe polskie: analiza eksperymentalna ; zamrażanie żywności ; projekt HF ; PIV ; hydrofluidyzacja ; zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie: experimental analysis ; food freezing ; HF design ; PIV ; hydrofluidisation ; freezing
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


4/5
Nr opisu: 0000132720
Tytuł oryginału: Numerical modelling of food products freezing process for hydrofluidisation method.
Autorzy: Michał Stebel.
Źródło: W: Zrównoważony rozwój energetyki oraz symulacje numeryczne przepływów masy i energii. Sympozjum naukowe Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej im. Stanisława Ochęduszki, 5-7 czerwca 2019, Szczyrk, Polska. Zbiór artykułów konferencyjnych. Praca zbiorowa. Pod red.: Wojciecha Stanka i Jakuba Bodysa. Gliwice : Instytut Techniki Cieplnej. Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska, 2019, s. 204-216, bibliogr. 25 poz.
ISBN: 978-83-61506-50-8
Punktacja MNiSW: 20.000
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie żywności ; hydrofluidyzacja ; krzepnięcie ; właściwości żywności ; CFD
Słowa kluczowe angielskie: food freezing ; hydrofluidisation ; solidification ; food properties ; CFD
Typ publikacji: RK
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


5/5
Nr opisu: 0000135397
Tytuł oryginału: Numerical modeling of food freezing using hydrofluidisation method.
Autorzy: Michał Stebel.
Źródło: W: Innowacyjne rozwiązania dla energetyki - odnawialne źródła energii, mikrogeneracja i matematyczne modelowanie instalacji energetycznych. Sympozjum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej im. Stanisława Ochęduszki, Szczyrk, 23-25 maj 2018. Innovative solutions for the energy sector - renewable energy sources, microgeneration and mathematical modeling of energy installations. Praca zbiorowa. Pod red. Lucyny Czarnowskiej i Wojciecha Stanka. Gliwice : Instytut Techniki Cieplnej. Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska, 2018, s. 195-203, bibliogr. 19 poz.
ISBN: 978-83-61506-44-7
Seria: (Archiwum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej ; )
Punktacja MNiSW: 20.000
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
Słowa kluczowe polskie: hydrofluidyzacja ; zamrażanie ; żywność ; CFD ; uderzenie
Słowa kluczowe angielskie: hydrofluidisation ; freezing ; food ; CFD ; impingement
Typ publikacji: RK
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: PUBLISHER_WEBSITE
Dostęp on-line:


stosując format:
Nowe wyszukiwanie