Wynik wyszukiwania
Zapytanie: KWAS MLEKOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000138231
Tytuł oryginału: Chemiczne i enzymatyczne metody estryfikacji kwasu mlekowego
Tytuł w wersji angielskiej: Chemical and enzymatic methods of lactic acid esterification
Autorzy: U. Dorosz, E. Penkalla, Danuta Gillner.
¬ródło: -Przem. Chem. 2020 t. 99 nr 10, s. 1487-1494, bibliogr. 53 poz.
Impact Factor: 0.485
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0033-2496
e-ISSN: 2449-9951
DOI:
Słowa kluczowe polskie: kwas mlekowy ; estry kwasu mlekowego ; synteza
Słowa kluczowe angielskie: lactic acid ; actate esters ; synthesis
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.707
Dostęp on-line:


2/3
Nr opisu: 0000127455
Tytuł oryginału: Analiza wpływu parametrów procesu elektroprzędzenia na morfologię włókien poli (kwasu mlekowego).
Autorzy: Aleksandra Kapica, Wiktor Matysiak, Tomasz Tański.
¬ródło: W: Konferencja Studenckich Kół Naukowych. TalentDetector'2018. Red. Mirosław Bonek. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika ¦l±ska, 2018, s. 25
ISBN: 978-83-65138-22-4
Seria: (Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych ; Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika ¦l±ska z. 5)
Słowa kluczowe polskie: nanowłókna polimerowe ; kwas mlekowy ; nanostruktura
Słowa kluczowe angielskie: polymer nanofibers ; lactic acid ; nanostructure
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:


3/3
Nr opisu: 0000117732
Tytuł oryginału: Porównanie zawarto¶ci kwasu mlekowego w kiszonkach domowych i komercyjnych.
Autorzy: L. Rabęda, P. Serniak, Anna Węgrzyn.
¬ródło: W: Podstawy biotechnologii ¶rodowiskowej - trendy, badania, implementacje. Praca zbiorowa. T. 4. Pod red. Anny Węgrzyn. Gliwice : Katedra Biotechnologii ¦rodowiskowej. Politechnika ¦l±ska, 2012, s. 209-213, bibliogr. 5 poz.
ISBN: 978-83-916768-4-4
Uwagi: Referat wygłoszony na XVIII Ogólnopolskim Seminarium Studentów i Doktorantów "Biotechnologia ¦rodowiskowa", Wisła - Jarzębata, 29 lutego - 3 marca 2012 r.
Słowa kluczowe polskie: kwas mlekowy ; kiszonka ; homofermentacja ; heterofermentacja
Słowa kluczowe angielskie: lactic acid ; ensilage ; homofermentation ; heterofermentation
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. 147696


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie