Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
HYDROFLUIDISATION
Liczba odnalezionych rekordów:
5
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu:
0000134780
Tytuł oryginału:
Experimental and numerical analysis of the hydrofluidisation freezing process.
Autorzy:
Edyta
Piechnik
, Michał
Palacz
, Wojciech
Adamczyk
, Michał
Stebel
, Jacek
Smołka
.
Źródło:
W:
Contemporary problems of power engineering and environmental protection 2019
. Ed. by Krzysztof Pikoń and Magdalena Bogacka. Gliwice : Department of Technologies and Installations for Waste Management. Silesian University of Technology, 2020
, s. 141-152, bibliogr. 27 poz.
ISBN:
978-83-950087-6-4
Punktacja MNiSW:
20.000
Liczba arkuszy wydawniczych:
0,7
Słowa kluczowe polskie:
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie żywności
;
badania eksperymentalne
;
wizualizacja przepływu cieczy
Słowa kluczowe angielskie:
hydrofluidisation
;
food freezing
;
experimental investigation
;
fluid flow visualization
Typ publikacji:
U
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:
2/5
Nr opisu:
0000134371
Tytuł oryginału:
Numerical investigation of the fluid flow distribution for the hydrofluidisation food freezing method
Autorzy:
Michał
Stebel
, Jacek
Smołka
, Michał
Palacz
, Wojciech
Adamczyk
, Edyta
Piechnik
.
Źródło:
-
Int. J. Therm. Sci.
2020 vol. 151
, art. no. 106284 s. 1-16, bibliogr. 43 poz.
Impact Factor:
3.476
Punktacja MNiSW:
140.000
p-ISSN:
1290-0729
e-ISSN:
1778-4166
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie żywności
;
CFD
;
PIV
;
zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie:
hydrofluidisation
;
food freezing
;
CFD
;
PIV
;
freezing
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
3/5
Nr opisu:
0000131864
Tytuł oryginału:
Experimental investigation of the fluid flow inside a hydrofluidisation freezing chamber
Autorzy:
Michał
Palacz
, Wojciech
Adamczyk
, Edyta
Piechnik
, Michał
Stebel
, Jacek
Smołka
.
Źródło:
-
Int. J. Refrig.
2019 vol. 107
, s. 52-62, bibliogr. 25 poz.
Impact Factor:
3.461
Punktacja MNiSW:
140.000
p-ISSN:
0140-7007
e-ISSN:
1879-2081
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
analiza eksperymentalna
;
zamrażanie żywności
;
projekt HF
;
PIV
;
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie:
experimental analysis
;
food freezing
;
HF design
;
PIV
;
hydrofluidisation
;
freezing
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
4/5
Nr opisu:
0000132720
Tytuł oryginału:
Numerical modelling of food products freezing process for hydrofluidisation method.
Autorzy:
Michał
Stebel
.
Źródło:
W:
Zrównoważony rozwój energetyki oraz symulacje numeryczne przepływów masy i energii
. Sympozjum naukowe Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej im. Stanisława Ochęduszki, 5-7 czerwca 2019, Szczyrk, Polska. Zbiór artykułów konferencyjnych. Praca zbiorowa. Pod red.: Wojciecha Stanka i Jakuba Bodysa. Gliwice : Instytut Techniki Cieplnej. Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska, 2019
, s. 204-216, bibliogr. 25 poz.
ISBN:
978-83-61506-50-8
Punktacja MNiSW:
20.000
Liczba arkuszy wydawniczych:
0,5
Słowa kluczowe polskie:
zamrażanie żywności
;
hydrofluidyzacja
;
krzepnięcie
;
właściwości żywności
;
CFD
Słowa kluczowe angielskie:
food freezing
;
hydrofluidisation
;
solidification
;
food properties
;
CFD
Typ publikacji:
RK
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
5/5
Nr opisu:
0000135397
Tytuł oryginału:
Numerical modeling of food freezing using hydrofluidisation method.
Autorzy:
Michał
Stebel
.
Źródło:
W:
Innowacyjne rozwiązania dla energetyki - odnawialne źródła energii, mikrogeneracja i matematyczne modelowanie instalacji energetycznych
. Sympozjum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej im. Stanisława Ochęduszki, Szczyrk, 23-25 maj 2018. Innovative solutions for the energy sector - renewable energy sources, microgeneration and mathematical modeling of energy installations. Praca zbiorowa. Pod red. Lucyny Czarnowskiej i Wojciecha Stanka. Gliwice : Instytut Techniki Cieplnej. Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska, 2018
, s. 195-203, bibliogr. 19 poz.
ISBN:
978-83-61506-44-7
Seria:
(
Archiwum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej
; )
Punktacja MNiSW:
20.000
Liczba arkuszy wydawniczych:
0,5
Słowa kluczowe polskie:
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie
;
żywność
;
CFD
;
uderzenie
Słowa kluczowe angielskie:
hydrofluidisation
;
freezing
;
food
;
CFD
;
impingement
Typ publikacji:
RK
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: PUBLISHER_WEBSITE
Dostęp on-line:
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie