Nr opisu: | 0000048057 |
Tytuł oryginału: | Badanie zdolno¶ci różnych gatunków drożdży do przeprowadzania fermentacji alkoholowej. |
Autorzy: | M. Iwanow, A. Klockiewicz, Ł. Kot, M. Ro¶, J. Wiktorczyk, Anna Wiechetek. |
¬ródło: | W: Podstawy biotechnologii ¶rodowiskowej - trendy, badania, implementacje. Praca zbiorowa. Pod red. S. Żabczyńskiego. Gliwice : Katedra Biotechnologii ¦rodowiskowej. Politechnika ¦l±ska, 2008, s. 173-178, bibliogr. 7 poz. |
Uwagi: | Zawiera materiały prezentowane na XV Ogólnopolskim Seminarium Studentów i Doktorantów "Biotechnologia ¦rodowiskowa", Wisła - Jarzębata, 4-5 grudnia 2008 r. |
Słowa kluczowe polskie: | drożdże ; proces fermentacji ; alkohol etylowy ; destylacja |
Słowa kluczowe angielskie: | yeast ; fermentation process ; ethanol ; destilation |
Typ publikacji: | RK |
Język publikacji: | POL |
Zasieg terytorialny: | K |
Afiliacja: | praca afiliowana w P¦l. |
Lokalizacja ¬ródła: | P¦l. sygn. Cz.01 123521 |