Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
J FOOD COMPOS ANAL
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu:
0000112683
Tytuł oryginału:
Ionic liquid-based ultrasound-assisted extraction coupled with liquid chromatography to determine isoflavones in soy foods
Autorzy:
Sylwia
Magiera
, A.
Sobik
.
Źródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2017 vol. 57
, s. 94-101, bibliogr.
Impact Factor:
2.956
Punktacja MNiSW:
35.000
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
izoflawon
;
analiza żywności
;
kompozycja żywieniowa
;
ciecz jonowa
;
chromatografia jonowa
;
ekstrakcja ultradźwiękowa
Słowa kluczowe angielskie:
isoflavone
;
food analysis
;
food composition
;
ionic liquid
;
ionic chromatography
;
ultrasonic extraction
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
2/3
Nr opisu:
0000113206
Tytuł oryginału:
The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits
Autorzy:
Joanna
Płonka
, A.
Michalski
.
Źródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2017 vol. 57
, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor:
2.956
Punktacja MNiSW:
35.000
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
Słowa kluczowe polskie:
analiza żywności
;
kompozycja żywieniowa
;
aminy biogenne
;
temperatura
;
owoc
;
HPLC
Słowa kluczowe angielskie:
food analysis
;
food composition
;
biogenic amines
;
temperature
;
fruit
;
HPLC
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
3/3
Nr opisu:
0000048792
Tytuł oryginału:
Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions
Autorzy:
Ewa**
Bobrowska-Grzesik
, Agata
Jakóbik-Kolon
.
Źródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2008 vol. 21 iss. 4
, s. 326-331, bibliogr.
Impact Factor:
2.457
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
kadm
;
ołów
;
owoc
;
suszone owoce
;
borówka
;
jabłko
;
odwar
;
napar
;
analiza GFAAS
;
bezpieczeństwo żywności
;
skażenie żywności metalami
;
TDTP
;
tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania
Słowa kluczowe angielskie:
cadmium
;
lead
;
fruit
;
dried fruit
;
bilberry
;
apple
;
decoction
;
infusion
;
GFAAS analysis
;
food safety
;
metal contamination in food
;
PTWI
;
permissible temporary weekly intake
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie