Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FOOD ANAL METHODS
Liczba odnalezionych rekordów:
7
Przej¶cie do opcji zmiany formatu
|
Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/7
Nr opisu:
0000125097
Tytuł oryginału:
Determination of flavonoids and phenolic acids in plant materials using SLE-SPE-UHPLC-MS/MS method
Autorzy:
Sylwia
Bajkacz
, Irena**
Baranowska
, B.
Buszewski
, Bartosz
Kowalski
, M.
Ligor
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2018 vol. 11 iss. 12
, s. 3563-3575, bibliogr. 25 poz.
Impact Factor:
2.413
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
flawonoidy
;
fenolokwasy
;
ro¶lina
;
UHPLC-MS/MS
;
ekstrakcja
Słowa kluczowe angielskie:
flavonoids
;
phenolic acids
;
plant
;
UHPLC-MS/MS
;
extraction
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:
2/7
Nr opisu:
0000120598
Tytuł oryginału:
Development of a method based on natural deep eutectic solvents for extraction of flavonoids from food samples
Autorzy:
Sylwia
Bajkacz
, Jakub
Adamek
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2018 vol. 11 iss. 5
, s. 1330-1344, bibliogr. 38 poz.
Impact Factor:
2.413
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
naturalne rozpuszczalniki eutektyczne
;
zielona ekstrakcja
;
flawonoidy
;
próbki żywno¶ci
;
analiza żywno¶ci
Słowa kluczowe angielskie:
natural deep eutectic solvents
;
green extraction
;
flavonoids
;
food samples
;
food analysis
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:
3/7
Nr opisu:
0000117866
Tytuł oryginału:
UAE-SPE-UHPLC-UV method for the determination of flame retardants in fish tissues
Autorzy:
Bartosz
Kowalski
, M.
Paszczyk
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2017 vol. 10 iss. 8
, s. 2902-2907, bibliogr. 31 poz.
Impact Factor:
2.245
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
¶rodki zmniejszaj±ce palno¶ć
;
próbki ryb
;
ultra HPLC
;
kolumny SPE
Słowa kluczowe angielskie:
flame retardants
;
fish samples
;
ultra HPLC
;
SPE columns
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:
4/7
Nr opisu:
0000105071
Tytuł oryginału:
Quick supramolecular solvent-based microextraction combined with ultra-high performance liquid chromatography for the analysis of isoflavones in soy foods
Autorzy:
Sylwia
Magiera
, A.
Nie¶cior
, Irena**
Baranowska
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2016 vol. 9 iss. 6
, s. 1770-1780, bibliogr. 33 poz.
Impact Factor:
2.038
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
rozpuszczalnik supramolekularny
;
mikroekstrakcja
;
izoflawon
;
produkty sojowe
Słowa kluczowe angielskie:
supramolecular solvent
;
microextraction
;
isoflavone
;
soy products
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:
5/7
Nr opisu:
0000102339
Tytuł oryginału:
Chromatographic determination of phenolic acids and flavonoids in Lycium barbarum L. and evaluation of antioxidant activity
Autorzy:
Sylwia
Magiera
, M.
Zaręba
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2015 vol. 8 iss. 10
, s. 2665-2674, bibliogr. 26 poz.
Impact Factor:
2.167
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
fenolokwasy
;
flawonoidy
;
chromatografia cieczowa
;
kolcowój pospolity
Słowa kluczowe angielskie:
phenolic acids
;
flavonoids
;
liquid chromatography
;
Lycium barbarum L.
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-licence: CC-BY
Dostęp on-line:
6/7
Nr opisu:
0000098576
Tytuł oryginału:
Simultaneous determination of biogenic amines and methylxanthines in foodstuff - sample preparation with HPLC-DAD-FL analysis
Autorzy:
Irena**
Baranowska
, Joanna
Płonka
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2015 vol. 8 iss. 4
, s. 963-972, bibliogr. 42 poz.
Impact Factor:
2.167
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
aminy biogenne
;
metyloksantyny
;
kakao
;
czekolada
;
bób
;
ekstrakcja
;
HPLC
Słowa kluczowe angielskie:
biogenic amines
;
methylxanthines
;
cocoa
;
chocolate
;
broad beans
;
banana
;
extraction
;
HPLC
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-licence: OTHER
Dostęp on-line:
7/7
Nr opisu:
0000081801
Tytuł oryginału:
Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements
Autorzy:
Joanna
Płonka
, A.
Toczek
, V.
Tomczyk
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2012 Vol. 5 iss. 5
, s. 1167-1176
Impact Factor:
1.969
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
witaminy
;
rozpuszczalno¶ć w wodzie
;
rozpuszczalno¶ć w tłuszczach
;
owoce
;
sok
;
chromatografia cieczowa
;
SPE
Słowa kluczowe angielskie:
vitamins
;
solubility in water
;
solubility in fat
;
fruit
;
juice
;
liquid chromatography
;
SPE
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:
stosuj±c format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie