Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
SCHŁADZANIE
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu:
0000081589
Tytuł oryginału:
Analiza procesu pękania wtryskowego schładzacza pary
Tytuł w wersji angielskiej:
Analysis of the process of cracking of an injection desuperheater
Autorzy:
Kazimierz**
Mutwil
, Marek**
Cieśla
.
Źródło:
-
Systems
2012 vol. 16 iss. 2
, s. 253-265, bibliogr. 17 poz.
p-ISSN:
1427-275X
Słowa kluczowe polskie:
pękanie
;
schładzanie
;
para chłodząca
;
schładzacz pary przegrzanej
Słowa kluczowe angielskie:
cracking
;
cooling
;
cooling steam
;
desuperheater
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
2/4
Nr opisu:
0000017648
Tytuł oryginału:
Analiza mocy chłodnic DV-290 i LKM 2-290 w warunkach dołowych
Autorzy:
Krzysztof
Słota
, Z.
Słota
.
Źródło:
-
Wiad. Gór.
2006 R. 57 nr 1
, s. 23-27, bibliogr. 4 poz.
p-ISSN:
0043-5120
Słowa kluczowe polskie:
chłodnica DV-290
;
chłodnica LKM 2 -290
;
chłodnica powietrza
;
schładzanie
Słowa kluczowe angielskie:
DV-290 cooler
;
LKM 2 -290 cooler
;
air cooler
;
cooling
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn. P.923
3/4
Nr opisu:
0000079933
Tytuł oryginału:
Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
Tytuł w wersji angielskiej:
The comparison continuous and periodic cooling methods for food products
Autorzy:
Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
.
Źródło:
W:
X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer
. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998
, s. 487-492, bibliogr. 6 poz.
Organizator:
Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria:
(
Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
; nr 53
Seria: Konferencje
; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie:
schładzanie
;
zamrażanie
;
produkt spożywczy
;
proces ciągły
;
proces periodyczny
Słowa kluczowe angielskie:
cooling
;
freezing
;
food product
;
continuous process
;
periodic process
Typ publikacji:
RK
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
4/4
Nr opisu:
0000080033
Tytuł oryginału:
Uwarunkowania temperaturowo-czasowe powstawania ususzki w procesach chłodniczych.
Tytuł w wersji angielskiej:
Temperature-time conditions for shrinkage formation in cooling processes
Autorzy:
Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
.
Źródło:
W:
X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer
. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998
, s. 493-498, bibliogr. 6 poz.
Organizator:
Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria:
(
Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
; nr 53
Seria: Konferencje
; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie:
ususzka
;
wymiana masy
;
schładzanie
;
zamrażanie produktów
;
charakterystyka czasowo-temperaturowa
Słowa kluczowe angielskie:
shrinkage
;
mass transfer
;
cooling
;
freezing of products
;
temperature-time plot
Typ publikacji:
RK
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie