Wynik wyszukiwania
Zapytanie: KWAS TANINOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu: 0000089920
Tytuł oryginału: Wpływ procesów sieciowania na wła¶ciwo¶ci biofilmów bakteryjnych tworz±cych się na wybranych materiałach ceramicznych. Rozprawa doktorska.
Autorzy: Weronika* Dec.
Miejsce i rok obrony: Gliwice, 2013
Opis fizyczny: , 179 s., bibliogr.
Uczelnia i wydział: Politechnika ¦l±ska. Wydział Inżynierii ¦rodowiska i Energetyki.
Promotor: prof. dr hab. inż. Beata Cwalina
Słowa kluczowe polskie: biofilm ; proces sieciowania ; biokorozja ; aldehyd glutarowy ; kwas taninowy ; jony Ca2+ ; jony Fe3+
Słowa kluczowe angielskie: biofilm ; curing process ; biocorrosion ; glutaraldehyde ; tannic acid ; Ca2+ ions ; Fe3+ ions
Typ publikacji: D
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.Ab. R-5040 + CD


2/4
Nr opisu: 0000057835
Tytuł oryginału: Morphological studies of tissues stabilized by glutaraldehyde and tannic acid
Autorzy: A. Turek, A. Marcinkowski, Beata Cwalina, J. Nożyński, Z. Dzierżewicz.
¬ródło: -Eng. Biomater. 2009 R. 12 nr 89/91, s. 32-33, bibliogr. 9 poz.
p-ISSN: 1429-7248
Słowa kluczowe polskie: aldehyd glutarowy ; kwas taninowy ; osierdzie ¶wini ; mikrostruktura ; nanostruktura
Słowa kluczowe angielskie: glutaraldehyde ; tannic acid ; porcine pericardium ; microstructure ; nanostructure
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4575
Dostęp on-line:


3/4
Nr opisu: 0000031668
Tytuł oryginału: Wpływ kwasu taninowego i penicyliny na stabilno¶ć białek osierdzia
Tytuł w wersji angielskiej: Influnce of tannic acid and penicillin on pericardium proteins stability
Autorzy: A. Turek, Beata Cwalina, L. Pawlus-Lachecka, Z. Dzierżewicz.
¬ródło: -Eng. Biomater. 2007 R. 10 nr 69/72, s. 84-86, bibliogr. 9 poz.
Uwagi: Tekst równoległy w j. ang.
p-ISSN: 1429-7248
Słowa kluczowe polskie: białko ; kwas taninowy ; penicylina
Słowa kluczowe angielskie: protein ; tannic acid ; penicillin
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4575
Dostęp on-line:


4/4
Nr opisu: 0000031667
Tytuł oryginału: Wpływ penicyliny i kwasu taninowego na morfologię osierdzia włóknistego
Tytuł w wersji angielskiej: Influence of penicillin and tannic acid on fibrous pericardium morphology
Autorzy: A. Turek, Beata Cwalina, J. Nożyński, Z. Dzierżewicz.
¬ródło: -Eng. Biomater. 2007 R. 10 nr 69/72, s. 82-84, bibliogr. 8 poz.
Uwagi: Tekst równoległy w j. ang.
p-ISSN: 1429-7248
Słowa kluczowe polskie: białko ; osierdzie ; kwas taninowy ; penicylina
Słowa kluczowe angielskie: protein ; pericardium ; tannic acid ; penicillin
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4575
Dostęp on-line:


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie