Nr opisu: | 0000125248 |
Tytuł oryginału: | Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psuj±cych. |
Tytuł w wersji angielskiej: | An example of using an ant's algorithm to improve the distribution process of perishable products |
Autorzy: | Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń. |
¬ródło: | W: LogiTrans. Logistyka. Systemy transportowe. Bezpieczeństwo w transporcie. XV Konferencja naukowo-techniczna, Szczyrk, 23-26 kwietnia 2018. Materiały konferencyjne. Red. Marcin Chrzan. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu. Wydział Transportu i Elektrotechniki, Polska Akademia Nauk. Komitet Transportu. Radom : Wydaw. Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego, 2018, s. 90 |
ISBN: | 978-83-7351-852-0 |
Słowa kluczowe polskie: | transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera |
Słowa kluczowe angielskie: | goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem |
Typ publikacji: | K |
Język publikacji: | POL, ENG |
Zasieg terytorialny: | K |
Afiliacja: | praca afiliowana w P¦l. |
Nr opisu: | 0000109002 |
Tytuł oryginału: | Klasyfikacje zapasów materiałowych - studium przypadku. |
Autorzy: | Agnieszka Gaschi-Uciecha. |
¬ródło: | W: I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja Doktorantów Uczelni Technicznych, InterTechDoc'2016, Gliwice-Ustroń, 11-12.03. 2016. Red. Mirosław Bonek, Tomasz, Gaweł, Łukasz Kohlbrenner. Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika ¦l±ska. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki ¦l±skiej, 2016, s. 43-51, bibliogr. 4 poz. |
ISBN: | 978-83-65138-15-6 |
Seria: | (Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki ¦l±skiej w Gliwicach ; ) |
Liczba arkuszy wydawniczych: | 0,5 |
Słowa kluczowe polskie: | zapasy materiałowe ; przedsiębiorstwo produkcyjne ; branża spożywcza |
Słowa kluczowe angielskie: | material reserves ; manufacturing company ; food industry |
Typ publikacji: | RK |
Język publikacji: | POL |
Zasieg terytorialny: | K |
Afiliacja: | praca afiliowana w P¦l. |
Informacje o dostępie open-access: | open-access-licence: OTHER |
Dostęp on-line: | |
Nr opisu: | 0000105149 |
Tytuł oryginału: | Oszczędno¶ci w firmie z branży spożywczej. |
Tytuł w wersji angielskiej: | Savings in the food industry company |
Autorzy: | Ł. Firek, Maria Cie¶la, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń. |
¬ródło: | W: Systemy transportowe. Teoria i praktyka. XII Konferencja naukowo-techniczna, 12-13 paĽdziernika 2015, Katowice. Materiały konferencyjne. Red. Grzegorz Sierpiński, Piotr Czech. Katowice : Wydział Transportu Politechniki ¦l±skiej, 2015, s. 28 |
ISBN: | 978-83-935232-7-6 |
Słowa kluczowe polskie: | branża spożywcza ; usługi transportowe ; przedsiębiorstwo |
Słowa kluczowe angielskie: | food industry ; transport services ; company |
Typ publikacji: | K |
Język publikacji: | POL, ENG |
Zasieg terytorialny: | K |
Afiliacja: | praca afiliowana w P¦l. |
Lokalizacja ¬ródła: | P¦l. sygn. 145486 |