Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FRUIT
Liczba odnalezionych rekordów:
5
Przej¶cie do opcji zmiany formatu
|
Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu:
0000113206
Tytuł oryginału:
The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits
Autorzy:
Joanna
Płonka
, A.
Michalski
.
¬ródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2017 vol. 57
, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor:
2.956
Punktacja MNiSW:
35.000
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
Słowa kluczowe polskie:
analiza żywno¶ci
;
kompozycja żywieniowa
;
aminy biogenne
;
temperatura
;
owoc
;
HPLC
Słowa kluczowe angielskie:
food analysis
;
food composition
;
biogenic amines
;
temperature
;
fruit
;
HPLC
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:
2/5
Nr opisu:
0000081801
Tytuł oryginału:
Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements
Autorzy:
Joanna
Płonka
, A.
Toczek
, V.
Tomczyk
.
¬ródło:
-
Food Anal. Methods
2012 Vol. 5 iss. 5
, s. 1167-1176
Impact Factor:
1.969
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
witaminy
;
rozpuszczalno¶ć w wodzie
;
rozpuszczalno¶ć w tłuszczach
;
owoce
;
sok
;
chromatografia cieczowa
;
SPE
Słowa kluczowe angielskie:
vitamins
;
solubility in water
;
solubility in fat
;
fruit
;
juice
;
liquid chromatography
;
SPE
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:
3/5
Nr opisu:
0000081393
Tytuł oryginału:
Spektrofotometryczne oznaczanie kwasu elagowego w owocach i ich przetworach.
Tytuł w wersji angielskiej:
Spectrophotometric determination of ellagic acid in fruit and fruit products
Autorzy:
Celina
Pieszko
, M.
Chrzanowska
.
¬ródło:
W:
Aktualne problemy chemii analitycznej
. IV Seminarium naukowe. Katowice : Górno¶l±skie Towarzystwo Przyjaciół Nauk im. W. RoĽdzieńskiego, 2010
, s. 42
Słowa kluczowe polskie:
kwas elagowy
;
owoce
;
przetwory owocowe
;
spektrofotometria
Słowa kluczowe angielskie:
ellagic acid
;
fruit
;
fruit products
;
spectrophotometry
Typ publikacji:
K
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
4/5
Nr opisu:
0000048792
Tytuł oryginału:
Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions
Autorzy:
Ewa**
Bobrowska-Grzesik
, Agata
Jakóbik-Kolon
.
¬ródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2008 vol. 21 iss. 4
, s. 326-331, bibliogr.
Impact Factor:
2.457
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
kadm
;
ołów
;
owoc
;
suszone owoce
;
borówka
;
jabłko
;
odwar
;
napar
;
analiza GFAAS
;
bezpieczeństwo żywno¶ci
;
skażenie żywno¶ci metalami
;
TDTP
;
tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania
Słowa kluczowe angielskie:
cadmium
;
lead
;
fruit
;
dried fruit
;
bilberry
;
apple
;
decoction
;
infusion
;
GFAAS analysis
;
food safety
;
metal contamination in food
;
PTWI
;
permissible temporary weekly intake
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:
5/5
Nr opisu:
0000012139
Tytuł oryginału:
RP-HPLC and RP-TLC in the analysis of flavonoids
Autorzy:
Ryszard**
Baranowski
, J.
Kabut
, Irena**
Baranowska
.
¬ródło:
-
Chem. Anal.
2005 vol. 50 no. 1
, s. 301-313, bibliogr. 20 poz.
Impact Factor:
0.566
p-ISSN:
0009-2223
Słowa kluczowe polskie:
flawonoidy
;
RP-TLC
;
RP-HPLC
;
owoce
;
warzywa
;
wino
;
herbata
;
mocz
Słowa kluczowe angielskie:
flavonoids
;
RP-TLC
;
RP-HPLC
;
fruit
;
vegetables
;
wine
;
tea
;
urine
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła:
P¦l. sygn. P.46
Dostęp on-line:
stosuj±c format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie