Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FREEZING
Liczba odnalezionych rekordów:
10
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/10
Nr opisu:
0000134371
Tytuł oryginału:
Numerical investigation of the fluid flow distribution for the hydrofluidisation food freezing method
Autorzy:
Michał
Stebel
, Jacek
Smołka
, Michał
Palacz
, Wojciech
Adamczyk
, Edyta
Piechnik
.
Źródło:
-
Int. J. Therm. Sci.
2020 vol. 151
, art. no. 106284 s. 1-16, bibliogr. 43 poz.
Impact Factor:
3.476
Punktacja MNiSW:
140.000
p-ISSN:
1290-0729
e-ISSN:
1778-4166
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie żywności
;
CFD
;
PIV
;
zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie:
hydrofluidisation
;
food freezing
;
CFD
;
PIV
;
freezing
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
2/10
Nr opisu:
0000138312
Tytuł oryginału:
Wpływ mrożenia i sieciowania chemicznego na własności osierdzia świńskiego przeznaczonego do preparacji bioprotez zastawkowych.
Autorzy:
Ada
Orłowska
.
Źródło:
W:
Analiza zagadnień i wyników - streszczenia wystąpień młodych naukowców 2
. Materiały Konferencji Młodych Naukowców nt. Analiza zagadnienia, analiza wyników - wystąpienie młodego naukowca - edycja II - 14.03.2020 - Gdańsk, 21.03.2020 - Katowice, 29.03. 2020 - Lublin, 5.04.2020 - Poznań. Materiały konferencyjne. Streszczenia wystąpień. Kraków : Creativetime, 2020
, s. 12, bibliogr. 1 poz.
ISBN:
978-83-63058-92-0
Słowa kluczowe polskie:
bioproteza
;
osierdzie świni
;
mrożenie
Słowa kluczowe angielskie:
bioprosthesis
;
porcine pericardium
;
freezing
Typ publikacji:
K
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn. Cz.O1 152082
3/10
Nr opisu:
0000131864
Tytuł oryginału:
Experimental investigation of the fluid flow inside a hydrofluidisation freezing chamber
Autorzy:
Michał
Palacz
, Wojciech
Adamczyk
, Edyta
Piechnik
, Michał
Stebel
, Jacek
Smołka
.
Źródło:
-
Int. J. Refrig.
2019 vol. 107
, s. 52-62, bibliogr. 25 poz.
Impact Factor:
3.461
Punktacja MNiSW:
140.000
p-ISSN:
0140-7007
e-ISSN:
1879-2081
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
analiza eksperymentalna
;
zamrażanie żywności
;
projekt HF
;
PIV
;
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie:
experimental analysis
;
food freezing
;
HF design
;
PIV
;
hydrofluidisation
;
freezing
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
4/10
Nr opisu:
0000135397
Tytuł oryginału:
Numerical modeling of food freezing using hydrofluidisation method.
Autorzy:
Michał
Stebel
.
Źródło:
W:
Innowacyjne rozwiązania dla energetyki - odnawialne źródła energii, mikrogeneracja i matematyczne modelowanie instalacji energetycznych
. Sympozjum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej im. Stanisława Ochęduszki, Szczyrk, 23-25 maj 2018. Innovative solutions for the energy sector - renewable energy sources, microgeneration and mathematical modeling of energy installations. Praca zbiorowa. Pod red. Lucyny Czarnowskiej i Wojciecha Stanka. Gliwice : Instytut Techniki Cieplnej. Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki. Politechnika Śląska, 2018
, s. 195-203, bibliogr. 19 poz.
ISBN:
978-83-61506-44-7
Seria:
(
Archiwum Studenckiego Koła Naukowego Techniki Cieplnej
; )
Punktacja MNiSW:
20.000
Liczba arkuszy wydawniczych:
0,5
Słowa kluczowe polskie:
hydrofluidyzacja
;
zamrażanie
;
żywność
;
CFD
;
uderzenie
Słowa kluczowe angielskie:
hydrofluidisation
;
freezing
;
food
;
CFD
;
impingement
Typ publikacji:
RK
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: PUBLISHER_WEBSITE
Dostęp on-line:
5/10
Nr opisu:
0000107794
Tytuł oryginału:
Metody badania mrozoodporności stwardniałego betonu
Tytuł w wersji angielskiej:
Methods of the frost resistance testing of hardened concrete
Autorzy:
Maciej*
Batog
, M.
Ściengosz
, Zbigniew
Giergiczny
.
Źródło:
-
Mag. Autostrady
2016 nr 8/9
, s. 12-18
Punktacja MNiSW:
5.000
p-ISSN:
1730-0703
Słowa kluczowe polskie:
mrozoodporność
;
testowanie
;
beton
;
zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie:
frost resistance
;
testing
;
concrete
;
freezing
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn P.4691
Dostęp on-line:
6/10
Nr opisu:
0000102989
Tytuł oryginału:
Mrozoodporność betonu mostowego napowietrzonego mikrosferami
Tytuł w wersji angielskiej:
Freeze-thaw resistance of bridge concrete modified with microsphere admixture
Autorzy:
Wojciech*
Osetek
.
Źródło:
-
Mag. Autostrady
2015 nr 11/12
, s. 58-60
Punktacja MNiSW:
5.000
p-ISSN:
1730-0703
Słowa kluczowe polskie:
mrozoodporność
;
skalowanie
;
chodnik
;
pęknięcie
;
zamrażanie
;
rozmrażanie
Słowa kluczowe angielskie:
freeze-thaw resistance
;
scaling
;
pavement
;
cracking
;
freezing
;
thawing
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn P.4691
Dostęp on-line:
7/10
Nr opisu:
0000068590
Tytuł oryginału:
Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Cz. 1
Tytuł w wersji angielskiej:
Generalized formulas to determine of selected physical properties in cooling technologies
Autorzy:
Joachim**
Kozioł
.
Źródło:
-
Chłodnictwo
2011 R. 46 nr 10
, s. 32-35
Punktacja MNiSW:
5.000
p-ISSN:
0009-4919
Słowa kluczowe polskie:
zamrażanie
;
własności cieplne
;
technologie chłodnicze
Słowa kluczowe angielskie:
freezing
;
thermal properties
;
cooling technologies
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn. P.1372
Dostęp on-line:
8/10
Nr opisu:
0000068943
Tytuł oryginału:
Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Cz. 2
Autorzy:
Joachim**
Kozioł
.
Źródło:
-
Chłodnictwo
2011 R. 46 nr 11
, s. 28-29, bibliogr. 26 poz.
Punktacja MNiSW:
5.000
p-ISSN:
0009-4919
Słowa kluczowe polskie:
zamrażanie
;
technologie chłodnicze
;
własności cieplne
Słowa kluczowe angielskie:
freezing
;
cooling technologies
;
thermal properties
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn. P.1372
Dostęp on-line:
9/10
Nr opisu:
0000046575
Tytuł oryginału:
Zastosowanie techniki POD do identyfikacji prędkości wody gruntowej w obszarze zamrażania gruntu na podstawie pomiarów temperatury
Autorzy:
Adam**
Fic
, Ziemowit
Ostrowski
.
Źródło:
-
Model. Inż.
2008 t. 5 nr 36
, s. 71-78, bibliogr. 8 poz.
p-ISSN:
1896-771X
Słowa kluczowe polskie:
woda gruntowa
;
technika POD
;
POD
;
zamrażanie
;
przepływ ciepła
;
pomiar temperatury
Słowa kluczowe angielskie:
ground water
;
POD technique
;
proper orthogonal decomposition
;
freezing
;
heat transfer
;
temperature measurement
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl.
Dostęp on-line:
10/10
Nr opisu:
0000079933
Tytuł oryginału:
Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
Tytuł w wersji angielskiej:
The comparison continuous and periodic cooling methods for food products
Autorzy:
Joachim**
Kozioł
, Wiesław
Gazda
.
Źródło:
W:
X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer
. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998
, s. 487-492, bibliogr. 6 poz.
Organizator:
Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria:
(
Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
; nr 53
Seria: Konferencje
; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie:
schładzanie
;
zamrażanie
;
produkt spożywczy
;
proces ciągły
;
proces periodyczny
Słowa kluczowe angielskie:
cooling
;
freezing
;
food product
;
continuous process
;
periodic process
Typ publikacji:
RK
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie