Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FOOD SAFETY
Liczba odnalezionych rekordów:
5
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu:
0000126283
Tytuł oryginału:
The relationship between the economic development of the country and food security
Tytuł w wersji polskiej:
Związek między rozwojem gospodarczym kraju a bezpieczeństwem żywności
Autorzy:
M.
Olkiewicz
, Radosław
Wolniak
.
Źródło:
-
Rocz. Ochr. Środ.
2018 t. 20
, s. 804-818, bibliogr.
Impact Factor:
0.563
Punktacja MNiSW:
15.000
p-ISSN:
1506-218X
Słowa kluczowe polskie:
jakość
;
bezpieczeństwo żywności
;
zanieczyszczenie środowiska
;
rozwój gospodarczy
Słowa kluczowe angielskie:
quality
;
food safety
;
environment pollution
;
economic development
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:
2/5
Nr opisu:
0000118642
Tytuł oryginału:
Zarządzanie bezpieczeństwem produkcji żywności w kierunku poprawy jakości produktu
Tytuł w wersji angielskiej:
Safety management in food production to improve the product quality
Autorzy:
Grażyna
Płaza
.
Źródło:
-
Syst. Wspomag. Inż. Prod.
2017 vol. 6 iss. 8
, s. 27-36, bibliogr. 21 poz.
Uwagi:
Tytuł zeszytu: Sposoby i środki doskonalenia produktów i usług na wybranych przykładach. Red.: Skotnicka-Zasadzień Bożena
Punktacja MNiSW:
6.000
e-ISSN:
2391-9361
Słowa kluczowe polskie:
bezpieczeństwo żywności
;
zarządzanie ryzykiem
;
zagrożenie mikrobiologiczne
Słowa kluczowe angielskie:
food safety
;
risk assessment
;
microbiological hazard
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:
3/5
Nr opisu:
0000091936
Tytuł oryginału:
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Autorzy:
Mariusz
Dudziak
, Edyta*
Burdzik
.
Źródło:
-
Aura
2014 nr 5
, s. 21-22, bibliogr. 10 poz.
Punktacja MNiSW:
6.000
p-ISSN:
0137-3668
Słowa kluczowe polskie:
żywność
;
bezpieczeństwo żywności
;
modulatory hormonalne
;
EDCs
Słowa kluczowe angielskie:
food
;
food safety
;
endocrine disrupting compounds
;
EDCs
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn. P.3870
Dostęp on-line:
4/5
Nr opisu:
0000089180
Tytuł oryginału:
Procesy bezpieczeństwa w inżynierii produkcji jako dyscyplinie nauk technicznych.
Autorzy:
Joanna
Bartnicka
.
Źródło:
W:
Interdyscyplinarność nauk o bezpieczeństwie
. Paradygmat, wiedza, demarkacja. Red. K. Raczkowski, K. Żukrowska, M. Żuber. Warszawa : Difin, 2013
, s. 87-116, bibliogr.
ISBN:
978-83-7641-880-3
Liczba arkuszy wydawniczych:
1,8
Słowa kluczowe polskie:
inżynieria produkcji
;
cykl życia produktu
;
bezpieczeństwo informacyjne
;
bezpieczeństwo żywności
;
bezpieczeństwo pracy
;
bezpieczeństwo produktu
Słowa kluczowe angielskie:
production engineering
;
product life cycle
;
information safety
;
food safety
;
work safety
;
product safety
Typ publikacji:
U
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła:
PŚl. sygn. Cz.02 139295
5/5
Nr opisu:
0000048792
Tytuł oryginału:
Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions
Autorzy:
Ewa**
Bobrowska-Grzesik
, Agata
Jakóbik-Kolon
.
Źródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2008 vol. 21 iss. 4
, s. 326-331, bibliogr.
Impact Factor:
2.457
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
kadm
;
ołów
;
owoc
;
suszone owoce
;
borówka
;
jabłko
;
odwar
;
napar
;
analiza GFAAS
;
bezpieczeństwo żywności
;
skażenie żywności metalami
;
TDTP
;
tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania
Słowa kluczowe angielskie:
cadmium
;
lead
;
fruit
;
dried fruit
;
bilberry
;
apple
;
decoction
;
infusion
;
GFAAS analysis
;
food safety
;
metal contamination in food
;
PTWI
;
permissible temporary weekly intake
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie