Wynik wyszukiwania
Zapytanie:
FOOD ANALYSIS
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
|
Pobranie pliku do edytora
|
Przesłanie wyników do modułu analizy
|
excel
|
Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu:
0000120598
Tytuł oryginału:
Development of a method based on natural deep eutectic solvents for extraction of flavonoids from food samples
Autorzy:
Sylwia
Bajkacz
, Jakub
Adamek
.
Źródło:
-
Food Anal. Methods
2018 vol. 11 iss. 5
, s. 1330-1344, bibliogr. 38 poz.
Impact Factor:
2.413
Punktacja MNiSW:
30.000
p-ISSN:
1936-9751
e-ISSN:
1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
naturalne rozpuszczalniki eutektyczne
;
zielona ekstrakcja
;
flawonoidy
;
próbki żywności
;
analiza żywności
Słowa kluczowe angielskie:
natural deep eutectic solvents
;
green extraction
;
flavonoids
;
food samples
;
food analysis
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access:
open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:
2/4
Nr opisu:
0000112683
Tytuł oryginału:
Ionic liquid-based ultrasound-assisted extraction coupled with liquid chromatography to determine isoflavones in soy foods
Autorzy:
Sylwia
Magiera
, A.
Sobik
.
Źródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2017 vol. 57
, s. 94-101, bibliogr.
Impact Factor:
2.956
Punktacja MNiSW:
35.000
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie:
izoflawon
;
analiza żywności
;
kompozycja żywieniowa
;
ciecz jonowa
;
chromatografia jonowa
;
ekstrakcja ultradźwiękowa
Słowa kluczowe angielskie:
isoflavone
;
food analysis
;
food composition
;
ionic liquid
;
ionic chromatography
;
ultrasonic extraction
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
3/4
Nr opisu:
0000113206
Tytuł oryginału:
The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits
Autorzy:
Joanna
Płonka
, A.
Michalski
.
Źródło:
-
J. Food Compos. Anal.
2017 vol. 57
, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor:
2.956
Punktacja MNiSW:
35.000
p-ISSN:
0889-1575
e-ISSN:
1096-0481
Słowa kluczowe polskie:
analiza żywności
;
kompozycja żywieniowa
;
aminy biogenne
;
temperatura
;
owoc
;
HPLC
Słowa kluczowe angielskie:
food analysis
;
food composition
;
biogenic amines
;
temperature
;
fruit
;
HPLC
Typ publikacji:
A
Język publikacji:
ENG
Zasieg terytorialny:
Z
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:
4/4
Nr opisu:
0000081516
Tytuł oryginału:
Metody rozdzielcze i nowe procedury analityczne do analizy mieszanin wybranych związków biologicznie aktywnych.
Tytuł w wersji angielskiej:
Separating methods and new analytical procedures for analysis of selected biologycally active compounds
Autorzy:
Joanna
Płonka
.
Źródło:
W:
52. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego, Łódź, 12-16 września 2009
. Streszczenia. Łódź : [b.w.], 2009
, OC-05-14, s. 1
Uwagi:
Streszczenie zamieszczone w Aneksie do materiałów z 52 Zjazdu PTChem i SITPChem
Słowa kluczowe polskie:
analiza moczu
;
analiza żywności
;
związek biologicznie aktywny
;
próbka biologiczna
;
próbka żywności
Słowa kluczowe angielskie:
urine analysis
;
food analysis
;
biologically active compound
;
biological sample
;
food sample
Typ publikacji:
K
Język publikacji:
POL
Zasieg terytorialny:
K
Afiliacja:
praca afiliowana w PŚl.
stosując format:
standardowy
pełny z etykietami pól
roboczy
redakcja skr.
redakcja peł.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie