Wynik wyszukiwania
Zapytanie: CONFECTIONERY WASTEWATER
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000135054
Tytuł oryginału: Effect of photooxidation on nanofiltration membrane fouling duringwastewater treatment from the confectionery industry
Autorzy: Anna Marszałek, Ewa Puszczało.
Źródło: -Water 2020 vol. 12 iss. 3, art. no. 793 s. 1-13, bibliogr. 36 poz.
Impact Factor: 2.544
Punktacja MNiSW: 70.000
p-ISSN: 2073-4441
DOI:
Słowa kluczowe polskie: ścieki cukrownicze ; nanofiltracja ; fotooksydacja ; ultrafiltracja
Słowa kluczowe angielskie: confectionery wastewater ; nanofiltration ; photooxidation ; ultrafiltration
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


2/3
Nr opisu: 0000122093
Tytuł oryginału: Wpływ zanieczyszczeń przemysłowych na obecność wybranych grup mikroorganizmów osadu czynnego.
Autorzy: Katarzyna Materla, Ewa Natalia Łobos-Moysa.
Źródło: W: Inżynieria środowiska - młodym okiem. VII Międzynarodowa konferencja naukowa. Książka streszczeń. [Dokument elektroniczny]. Pod red. Iwony Skoczko, Ewy Szatyłowicz. Politechnika Białostocka. Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska, Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych. Białystok : [b.w.], 2018, dysk optyczny (CD-ROM) s. 60-61, bibliogr. 5 poz.
Słowa kluczowe polskie: osad czynny ; organizmy towarzyszące ; orzęski ; wrotki ; nicienie ; ameby ; grzyby ; zużyty olej spożywczy ; ścieki cukiernicze ; ścieki z produkcji soków warzywnych
Słowa kluczowe angielskie: activated sludge ; eukaryotic organisms ; ciliates ; rotifers ; nematodes ; amebas ; fungi ; used edible oil ; confectionery wastewater ; wastewater from the vegetable juice production
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


3/3
Nr opisu: 0000122513
Tytuł oryginału: Wpływ zanieczyszczeń przemysłowych na obecność wybranych grup mikroorganizmów osadu czynnego.
Tytuł w wersji angielskiej: The influence of industrial pollutants on the presence of species of microorganisms in activated sludge
Autorzy: Katarzyna Materla, Ewa Natalia Łobos-Moysa.
Źródło: W: Inżynieria środowiska - młodym okiem. [Dokument elektroniczny]. T. 37, Ekoinżynieria. Pod red. Iwony Skoczko, Ewy Szatyłowicz. Politechnika Białostocka. Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska, Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych. Białystok : Oficyna Wydaw. Politechniki Białostockiej, 2018, dysk optyczny (CD-ROM) s. 45-66, bibliogr. 17 poz.
ISBN: 978-83-65596-45-1
Seria: (Monografie ; Politechnika Białostocka. Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska)
Punktacja MNiSW: 20.000
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,7
Słowa kluczowe polskie: osad czynny ; organizmy towarzyszące ; orzęski ; wrotki ; nicienie ; ameby ; grzyby ; ścieki cukiernicze ; ścieki z produkcji soków warzywnych ; zużyty olej spożywczy
Słowa kluczowe angielskie: activated sludge ; eukaryotic organisms ; ciliates ; rotatoria ; nematodes ; amebas ; fungi ; confectionery wastewater ; wastewater from the vegetable juice production ; used edible oil
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:


stosując format:
Nowe wyszukiwanie