Wynik wyszukiwania
Zapytanie: WITAMINY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000122550
Quality control of plant-based foods in terms of nutritional values: influence of pesticides residue and endogenous compounds.
[Aut.]: Hanna Barchańska, Joanna Płonka.
W: Food Control and Biosecurity. vol. 16. Ed. by Alina Maria Holban, Alexandru Mihai Grumezescu. : Elsevier, 2018, s. 407-449 (Handbook of Food Bioengineering ; )

kontrola żywności ; pestycydy ; witaminy ; katecholaminy ; rośliny

food control ; pesticides ; vitamins ; catecholamines ; plants

2/6
Nr opisu: 0000106156
Wpływ warunków przechowywania przetworów na stabilność witamin.
[Aut.]: Joanna Płonka, E. Burcon.
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania", Poznań, 6-10 lipca 2015 r. Abstrakty. [B.m.] : [b.w.], 2015, s. 416

witaminy ; stabilność ; przechowywanie żywności

vitamins ; stability ; food storage

3/6
Nr opisu: 0000106110
Chromatografia cieczowa w analityce żywności na różnych etapach produkcji.
[Aut.]: Joanna Płonka.
W: Chromatografia jonowa 2013. Praca zbiorowa. Pod red. Rajmunda Michalskiego. Zabrze : Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska Polskiej Akademii Nauk, 2013, s. 181-194, bibliogr. 36 poz.

chromatografia cieczowa ; przemysł spożywczy ; witaminy ; przetwórstwo żywności

liquid chromatography ; food industry ; vitamins ; food processing

4/6
Nr opisu: 0000081801   
Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements.
[Aut.]: Joanna Płonka, A. Toczek, V. Tomczyk.
-Food Anal. Methods 2012 Vol. 5 iss. 5, s. 1167-1176. Impact Factor 1.969. Punktacja MNiSW 30.000

witaminy ; rozpuszczalność w wodzie ; rozpuszczalność w tłuszczach ; owoce ; sok ; chromatografia cieczowa ; SPE

vitamins ; solubility in water ; solubility in fat ; fruit ; juice ; liquid chromatography ; SPE

5/6
Nr opisu: 0000050549   
Metody rozdzielcze i nowe procedury analityczne do analizy mieszanin wybranych związków biologicznie aktywnych. Rozprawa doktorska.
[Aut.]: Joanna Płonka.
Gliwice, 2009, 159 k., bibliogr. 310 poz.
Politechnika Śląska. Wydział Chemiczny. Promotor: prof. dr hab. Irena** Staneczko-Baranowska

chromatografia ; leki ; żywność ; aminy ; witaminy

chromatography ; drug ; food ; amines ; vitamins

6/6
Nr opisu: 0000041554
Oznaczanie amin biogennych i witamin w moczu metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej.
[Aut.]: Joanna Płonka, Irena** Baranowska.
W: 51 Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego oraz Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego, Opole, 7-11 września 2008. Księga streszczeń. Ed. P. Dżygiel [i in.]. [Opole] : [b.w.], 2008, s. 93

aminy biogenne ; witaminy ; HPLC ; mocz

biogenic amines ; vitamins ; HPLC ; urine

stosując format:
Nowe wyszukiwanie