Wynik wyszukiwania
Zapytanie: BRANŻA SPOŻYWCZA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/10
Nr opisu: 0000132624
Badanie integracyjne czynników ergonomicznych i efektywnościowych z zastosowaniem metody obserwacyjnej na przykładzie procesów pracy w branży spożywczej.
[Aut.]: Joanna Bartnicka, Patrycja Kabiesz.
W: Inżynieria zarządzania. Cyfryzacja produkcji. Aktualności badawcze 1. Red. Ryszard Knosala. Warszawa : Polskie Wydaw. Ekonomiczne, 2019, s. 239-250, bibliogr. 5 poz.

metoda obserwacyjna ; synchroniczna analiza procesu ; efektywność ; ergonomia ; branża spożywcza ; nadgarstek ; obciążenie

observation method ; synchronous process analysis ; effectiveness ; ergonomy ; food industry ; wrist ; load

2/10
Nr opisu: 0000123993   
Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psujących.
[Aut.]: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
-Autobusy 2018 nr 6, s. 1051-1058, bibliogr.. Punktacja MNiSW 7.000

transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera

goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem

3/10
Nr opisu: 0000125248
Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psujących.
[Aut.]: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
W: LogiTrans. Logistyka. Systemy transportowe. Bezpieczeństwo w transporcie. XV Konferencja naukowo-techniczna, Szczyrk, 23-26 kwietnia 2018. Materiały konferencyjne. Red. Marcin Chrzan. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu. Wydział Transportu i Elektrotechniki, Polska Akademia Nauk. Komitet Transportu. Radom : Wydaw. Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego, 2018, s. 90

transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera

goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem

4/10
Nr opisu: 0000117319   
Badanie zakresu stosowania zarządzania ryzykiem w realizacji procesów logistycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach produkcyjnych - wyniki badań. Cz. II.
[Aut.]: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
-Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz. 2017 z. 101, s. 141-151, bibliogr. 18 poz.. Punktacja MNiSW 11.000

zarządzanie ryzykiem ; małe i średnie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; proces logistyczny

risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company

5/10
Nr opisu: 0000119643
Model zarządzania ryzykiem procesów logistycznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej. Rozprawa doktorska.
[Aut.]: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
Zabrze, 2017, 213 k. + zał. [40] k. tabl., bibliogr. 207 poz.
Politechnika Śląska. Wydział Organizacji i Zarządzania. Promotor: dr hab. inż. Krzysztof Wodarski, dr hab. inż. Katarzyna Dohn

proces logistyczny ; ryzyko ; zarządzanie ryzykiem ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne

logistic process ; risk ; risk management ; food industry ; manufacturing company

6/10
Nr opisu: 0000119271   
The influence of physical fatigue on work on a production line.
[Aut.]: S. Kołodziej, Mariusz Ligarski.
-Acta Technol. Agric. 2017 vol. 20 iss. 3, s. 63-68, bibliogr. 12 poz.. Punktacja MNiSW 15.000

ergonomia ; zmęczenie ; branża spożywcza ; inżynieria produkcji ; organizacja produkcji ; praca zmianowa

ergonomics ; fatigue ; food industry ; production engineering ; production organization ; shift work

7/10
Nr opisu: 0000118452   
Zarządzanie ryzykiem realizacji procesów logistycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej województwa śląskiego.
[Aut.]: Katarzyna Dohn, Agnieszka Gaschi-Uciecha, Krzysztof Wodarski.
-Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz. 2017 z. 103, s. 45-54, bibliogr. 15 poz.. Punktacja MNiSW 11.000

zarządzanie ryzykiem ; małe i średnie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne

risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company

8/10
Nr opisu: 0000109002   
Klasyfikacje zapasów materiałowych - studium przypadku.
[Aut.]: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
W: I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja Doktorantów Uczelni Technicznych, InterTechDoc'2016, Gliwice-Ustroń, 11-12.03. 2016. Red. Mirosław Bonek, Tomasz, Gaweł, Łukasz Kohlbrenner. Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika Śląska. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki Śląskiej, 2016, s. 43-51, bibliogr. 4 poz. (Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki Śląskiej w Gliwicach ; )

zapasy materiałowe ; przedsiębiorstwo produkcyjne ; branża spożywcza

material reserves ; manufacturing company ; food industry

9/10
Nr opisu: 0000105433
Scenariuszowe kształtowanie polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
[Aut.]: Andrzej Loska.
W: Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym. 8 Konferencja naukowo-techniczna, Kraków, 8-9 marca 2016. Materiały konferencyjne. [B.m.] : [b.w.], 2016, s. 51-55, bibliogr. 6 poz.

branża spożywcza ; proces eksploatacyjny ; proces decyzyjny

food industry ; exploitation process ; decision process

10/10
Nr opisu: 0000105149
Oszczędności w firmie z branży spożywczej.
[Aut.]: Ł. Firek, Maria Cieśla, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń.
W: Systemy transportowe. Teoria i praktyka. XII Konferencja naukowo-techniczna, 12-13 października 2015, Katowice. Materiały konferencyjne. Red. Grzegorz Sierpiński, Piotr Czech. Katowice : Wydział Transportu Politechniki Śląskiej, 2015, s. 28

branża spożywcza ; usługi transportowe ; przedsiębiorstwo

food industry ; transport services ; company

stosując format:
Nowe wyszukiwanie