Wynik wyszukiwania
Zapytanie: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000126283   
The relationship between the economic development of the country and food security.
[Aut.]: M. Olkiewicz, Radosław Wolniak.
-Rocz. Ochr. Środ. 2018 t. 20, s. 804-818, bibliogr.. Impact Factor 0.899. Punktacja MNiSW 15.000

jakość ; bezpieczeństwo żywności ; zanieczyszczenie środowiska ; rozwój gospodarczy

quality ; food safety ; environment pollution ; economic development

2/5
Nr opisu: 0000118642   
Zarządzanie bezpieczeństwem produkcji żywności w kierunku poprawy jakości produktu.
[Aut.]: Grażyna Płaza.
-Syst. Wspomag. Inż. Prod. 2017 vol. 6 iss. 8, s. 27-36, bibliogr. 21 poz.
Tytuł zeszytu: Sposoby i środki doskonalenia produktów i usług na wybranych przykładach. Red.: Skotnicka-Zasadzień Bożena. Punktacja MNiSW 6.000

bezpieczeństwo żywności ; zarządzanie ryzykiem ; zagrożenie mikrobiologiczne

food safety ; risk assessment ; microbiological hazard

3/5
Nr opisu: 0000091936   
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności.
[Aut.]: Mariusz Dudziak, Edyta* Burdzik.
-Aura 2014 nr 5, s. 21-22, bibliogr. 10 poz.. Punktacja MNiSW 6.000

żywność ; bezpieczeństwo żywności ; modulatory hormonalne ; EDCs

food ; food safety ; endocrine disrupting compounds ; EDCs

4/5
Nr opisu: 0000089180
Procesy bezpieczeństwa w inżynierii produkcji jako dyscyplinie nauk technicznych.
[Aut.]: Joanna Bartnicka.
W: Interdyscyplinarność nauk o bezpieczeństwie. Paradygmat, wiedza, demarkacja. Red. K. Raczkowski, K. Żukrowska, M. Żuber. Warszawa : Difin, 2013, s. 87-116, bibliogr.

inżynieria produkcji ; cykl życia produktu ; bezpieczeństwo informacyjne ; bezpieczeństwo żywności ; bezpieczeństwo pracy ; bezpieczeństwo produktu

production engineering ; product life cycle ; information safety ; food safety ; work safety ; product safety

5/5
Nr opisu: 0000048792   
Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions.
[Aut.]: Ewa** Bobrowska-Grzesik, Agata Jakóbik-Kolon.
-J. Food Compos. Anal. 2008 vol. 21 iss. 4, s. 326-331, bibliogr.. Impact Factor 2.457

kadm ; ołów ; owoc ; suszone owoce ; borówka ; jabłko ; odwar ; napar ; analiza GFAAS ; bezpieczeństwo żywności ; skażenie żywności metalami ; TDTP ; tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania

cadmium ; lead ; fruit ; dried fruit ; bilberry ; apple ; decoction ; infusion ; GFAAS analysis ; food safety ; metal contamination in food ; PTWI ; permissible temporary weekly intake

stosując format:
Nowe wyszukiwanie