Wynik wyszukiwania
Zapytanie: TANNINS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu: 0000117686
Oznaczanie wybranych składników w naparch herbacianych.
[Aut.]: Celina Pieszko, Agnieszka Jucha.
W: Aktualne problemy chemii analitycznej. XI Seminarium naukowe, Katowice, 12 maj 2017 rok. Komisja Nauk Chemicznych Polskiej Akademii Nauk. Oddział Katowice, Zakład Chemii Analitycznej. Instytut Chemii, Uniwersytet Śląski. [B.m.] : [b.w.], 2017, s. 16, bibliogr. 1 poz.

herbata ; garbniki ; alkaloid

tea ; tannins ; alkaloid

2/4
Nr opisu: 0000117684
Zawartość garbników polifenoli w nalewkach owocowych.
[Aut.]: Celina Pieszko, J. Jeżycki.
W: Nauka i przemysł. Metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości. Red. Dorota Kołodyńska. Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydział Chemii, 2017, s. 260-261, bibliogr. 5 poz.

garbniki ; polifenole ; nalewka owocowa

tannins ; polyphenols ; fruit infusion

3/4
Nr opisu: 0000112747   
Oznaczanie polifenoli i wybranych pierwiastków w kawie, herbacie i miodach.
[Aut.]: Celina Pieszko, J. Grabowska, N. Jurek.
-Bromat. Chem. Toksykol. 2015 t. 48 nr 4, s. 653-659, bibliogr. 17 poz.. Punktacja MNiSW 6.000

metale ; polifenole ; garbniki ; spektrofotometria UV/VIS ; AAS

metals ; polyphenols ; tannins ; UV/VIS spectrophotometry ; AAS

4/4
Nr opisu: 0000081409
Spektrofotometryczne oznaczanie garbników hydrolizujących w herbatach.
[Aut.]: Celina Pieszko.
W: Aktualne problemy chemii analitycznej. III Seminarium naukowe. Red. Irena Baranowska [i in.]. Katowice : Wydaw. Górnośląskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk im. W. Roździeńskiego, 2009, s. 45

garbniki ; herbata ; spektroelektrochemia UV-vis

tannins ; tea ; UV-Vis spectroscopy

stosując format:
Nowe wyszukiwanie