Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FRUIT
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000113206   
The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits.
[Aut.]: Joanna Płonka, A. Michalski.
-J. Food Compos. Anal. 2017 vol. 57, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.. Impact Factor 2.956. Punktacja MNiSW 35.000

analiza żywności ; kompozycja żywieniowa ; aminy biogenne ; temperatura ; owoc ; HPLC

food analysis ; food composition ; biogenic amines ; temperature ; fruit ; HPLC

2/5
Nr opisu: 0000081801   
Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements.
[Aut.]: Joanna Płonka, A. Toczek, V. Tomczyk.
-Food Anal. Methods 2012 Vol. 5 iss. 5, s. 1167-1176. Impact Factor 1.969. Punktacja MNiSW 30.000

witaminy ; rozpuszczalność w wodzie ; rozpuszczalność w tłuszczach ; owoce ; sok ; chromatografia cieczowa ; SPE

vitamins ; solubility in water ; solubility in fat ; fruit ; juice ; liquid chromatography ; SPE

3/5
Nr opisu: 0000081393
Spektrofotometryczne oznaczanie kwasu elagowego w owocach i ich przetworach.
[Aut.]: Celina Pieszko, M. Chrzanowska.
W: Aktualne problemy chemii analitycznej. IV Seminarium naukowe. Katowice : Górnośląskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk im. W. Roździeńskiego, 2010, s. 42

kwas elagowy ; owoce ; przetwory owocowe ; spektrofotometria

ellagic acid ; fruit ; fruit products ; spectrophotometry

4/5
Nr opisu: 0000048792   
Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions.
[Aut.]: Ewa** Bobrowska-Grzesik, Agata Jakóbik-Kolon.
-J. Food Compos. Anal. 2008 vol. 21 iss. 4, s. 326-331, bibliogr.. Impact Factor 2.457

kadm ; ołów ; owoc ; suszone owoce ; borówka ; jabłko ; odwar ; napar ; analiza GFAAS ; bezpieczeństwo żywności ; skażenie żywności metalami ; TDTP ; tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania

cadmium ; lead ; fruit ; dried fruit ; bilberry ; apple ; decoction ; infusion ; GFAAS analysis ; food safety ; metal contamination in food ; PTWI ; permissible temporary weekly intake

5/5
Nr opisu: 0000012139   
RP-HPLC and RP-TLC in the analysis of flavonoids.
[Aut.]: Ryszard** Baranowski, J. Kabut, Irena** Baranowska.
-Chem. Anal. 2005 vol. 50 no. 1, s. 301-313, bibliogr. 20 poz.. Impact Factor 0.566

flawonoidy ; RP-TLC ; RP-HPLC ; owoce ; warzywa ; wino ; herbata ; mocz

flavonoids ; RP-TLC ; RP-HPLC ; fruit ; vegetables ; wine ; tea ; urine

stosując format:
Nowe wyszukiwanie