Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FREEZING OF PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000038440
Analiza warunków zastosowania owiewowej oraz kriogenicznej techniki zamrażania.
[Aut.]: Wiesław Gazda.
W: XXXIX Dni Chłodnictwa. Badania, konstrukcje, eksploatacja urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych a stosowane czynniki chłodnicze. Konferencja naukowo-techniczna, Poznań, 14-15 listopada 2007. Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań. Poznań : Systherm, 2007, s. 119-129, bibliogr. 22 poz.

zamrażanie produktów ; zamrażanie kriogeniczne ; kriogeniczne zamrażanie podmuchem powietrza ; zamrażanie owiewowe

freezing of products ; cryogenic freezing ; cryogenic air separation unit

2/5
Nr opisu: 0000042183
Krystalizacja lodu w warunkach zmiennej temperatury.
[Aut.]: Wiesław Gazda, Joachim** Kozioł, Krzysztof* Banasiak.
W: XIII Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Koszalin-Darłówko, 03-06 września 2007. T. 1. Komitet Termodynamiki PAN, Katedra Techniki Cieplnej i Chłodnictwa Politechniki Koszalińskiej. Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2007, s. 453-460, bibliogr. 8 poz.

krystalizacja lodu ; zamrażanie produktów ; badanie eksperymentalne

ice freezing ; freezing of products ; experimental research

3/5
Nr opisu: 0000022003
Analiza teoretyczna wpływu intensywności zamrażania na właściwości powstałego lodu.
[Aut.]: Krzysztof* Banasiak, Joachim** Kozioł.
W: Materiały XIX Zjazdu Termodynamików, Gdańsk - Sopot, 5-8.09.2005. Komitet Termodynamiki i Spalania PAN, Katedra Techniki Cieplnej Politechniki Gdańskiej, Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN w Gdańsku. Pruszcz Gdański : Wydaw. AGNI, 2005, s. 105-106
Toż na CD-ROM

zamrażanie produktów ; zjawisko powierzchniowe ; krystalizacja ; zarodkowanie

freezing of products ; surface phenomenon ; crystallization ; nucleation

4/5
Nr opisu: 0000006897
Badania nad poprawą efektów technicznych i ekonomicznych technologii chłodniczych produktów spożywczych.
[Aut.]: Joachim** Kozioł.
W: Aktualne problemy energetyki cieplnej. Seminarium poświęcone 80-tej rocznicy urodzin profesora Jana Szarguta, Gliwice, październik 2003. Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej. Gliwice : [Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej], 2003, s. 117-125, bibliogr. 7 poz.

produkt spożywczy ; chłodzenie ; zamrażanie produktów

food product ; cooling ; freezing of products

5/5
Nr opisu: 0000080033
Uwarunkowania temperaturowo-czasowe powstawania ususzki w procesach chłodniczych.
[Aut.]: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 493-498, bibliogr. 6 poz. (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)

ususzka ; wymiana masy ; schładzanie ; zamrażanie produktów ; charakterystyka czasowo-temperaturowa

shrinkage ; mass transfer ; cooling ; freezing of products ; temperature-time plot

stosując format:
Nowe wyszukiwanie