Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FREEZING
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000107794   
Metody badania mrozoodporności stwardniałego betonu.
[Aut.]: Maciej* Batog, M. Ściengosz, Zbigniew Giergiczny.
-Mag. Autostrady 2016 nr 8/9, s. 12-18. Punktacja MNiSW 5.000

mrozoodporność ; testowanie ; beton ; zamrażanie

frost resistance ; testing ; concrete ; freezing

2/6
Nr opisu: 0000102989   
Mrozoodporność betonu mostowego napowietrzonego mikrosferami.
[Aut.]: Wojciech* Osetek.
-Mag. Autostrady 2015 nr 11/12, s. 58-60. Punktacja MNiSW 5.000

mrozoodporność ; skalowanie ; chodnik ; pęknięcie ; zamrażanie ; rozmrażanie

freeze-thaw resistance ; scaling ; pavement ; cracking ; freezing ; thawing

3/6
Nr opisu: 0000068590   
Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych. Cz. 1.
[Aut.]: Joachim** Kozioł.
-Chłodnictwo 2011 R. 46 nr 10, s. 32-35. Punktacja MNiSW 5.000

zamrażanie ; własności cieplne ; technologie chłodnicze

freezing ; thermal properties ; cooling technologies

4/6
Nr opisu: 0000068943   
Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych. Cz. 2.
[Aut.]: Joachim** Kozioł.
-Chłodnictwo 2011 R. 46 nr 11, s. 28-29, bibliogr. 26 poz.. Punktacja MNiSW 5.000

zamrażanie ; technologie chłodnicze ; własności cieplne

freezing ; cooling technologies ; thermal properties

5/6
Nr opisu: 0000046575   
Zastosowanie techniki POD do identyfikacji prędkości wody gruntowej w obszarze zamrażania gruntu na podstawie pomiarów temperatury.
[Aut.]: Adam** Fic, Ziemowit Ostrowski.
-Model. Inż. 2008 t. 5 nr 36, s. 71-78, bibliogr. 8 poz.

woda gruntowa ; technika POD ; POD ; zamrażanie ; przepływ ciepła ; pomiar temperatury

ground water ; POD technique ; proper orthogonal decomposition ; freezing ; heat transfer ; temperature measurement

6/6
Nr opisu: 0000079933
Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
[Aut.]: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 487-492, bibliogr. 6 poz. (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)

schładzanie ; zamrażanie ; produkt spożywczy ; proces ciągły ; proces periodyczny

cooling ; freezing ; food product ; continuous process ; periodic process

stosując format:
Nowe wyszukiwanie