Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FOOD INDUSTRY
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/17
Nr opisu: 0000123993   
Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psujących.
[Aut.]: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
-Autobusy 2018 nr 6, s. 1051-1058, bibliogr.. Punktacja MNiSW 7.000

transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera

goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem

2/17
Nr opisu: 0000125248
Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psujących.
[Aut.]: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
W: LogiTrans. Logistyka. Systemy transportowe. Bezpieczeństwo w transporcie. XV Konferencja naukowo-techniczna, Szczyrk, 23-26 kwietnia 2018. Materiały konferencyjne. Red. Marcin Chrzan. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu. Wydział Transportu i Elektrotechniki, Polska Akademia Nauk. Komitet Transportu. Radom : Wydaw. Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego, 2018, s. 90

transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera

goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem

3/17
Nr opisu: 0000117319   
Badanie zakresu stosowania zarządzania ryzykiem w realizacji procesów logistycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach produkcyjnych - wyniki badań. Cz. II.
[Aut.]: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
-Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz. 2017 z. 101, s. 141-151, bibliogr. 18 poz.. Punktacja MNiSW 11.000

zarządzanie ryzykiem ; małe i średnie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; proces logistyczny

risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company

4/17
Nr opisu: 0000119643
Model zarządzania ryzykiem procesów logistycznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej. Rozprawa doktorska.
[Aut.]: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
Zabrze, 2017, 213 k. + zał. [40] k. tabl., bibliogr. 207 poz.
Politechnika Śląska. Wydział Organizacji i Zarządzania. Promotor: dr hab. inż. Krzysztof Wodarski, dr hab. inż. Katarzyna Dohn

proces logistyczny ; ryzyko ; zarządzanie ryzykiem ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne

logistic process ; risk ; risk management ; food industry ; manufacturing company

5/17
Nr opisu: 0000119271   
The influence of physical fatigue on work on a production line.
[Aut.]: S. Kołodziej, Mariusz Ligarski.
-Acta Technol. Agric. 2017 vol. 20 iss. 3, s. 63-68, bibliogr. 12 poz.

ergonomia ; zmęczenie ; branża spożywcza ; inżynieria produkcji ; organizacja produkcji ; praca zmianowa

ergonomics ; fatigue ; food industry ; production engineering ; production organization ; shift work

6/17
Nr opisu: 0000118452   
Zarządzanie ryzykiem realizacji procesów logistycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej województwa śląskiego.
[Aut.]: Katarzyna Dohn, Agnieszka Gaschi-Uciecha, Krzysztof Wodarski.
-Zesz. Nauk. PŚl., Org. Zarz. 2017 z. 103, s. 45-54, bibliogr. 15 poz.. Punktacja MNiSW 11.000

zarządzanie ryzykiem ; małe i średnie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne

risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company

7/17
Nr opisu: 0000109002   
Klasyfikacje zapasów materiałowych - studium przypadku.
[Aut.]: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
W: I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja Doktorantów Uczelni Technicznych, InterTechDoc'2016, Gliwice-Ustroń, 11-12.03. 2016. Red. Mirosław Bonek, Tomasz, Gaweł, Łukasz Kohlbrenner. Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika Śląska. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki Śląskiej, 2016, s. 43-51, bibliogr. 4 poz. (Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki Śląskiej w Gliwicach ; )

zapasy materiałowe ; przedsiębiorstwo produkcyjne ; branża spożywcza

material reserves ; manufacturing company ; food industry

8/17
Nr opisu: 0000105433
Scenariuszowe kształtowanie polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
[Aut.]: Andrzej Loska.
W: Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym. 8 Konferencja naukowo-techniczna, Kraków, 8-9 marca 2016. Materiały konferencyjne. [B.m.] : [b.w.], 2016, s. 51-55, bibliogr. 6 poz.

branża spożywcza ; proces eksploatacyjny ; proces decyzyjny

food industry ; exploitation process ; decision process

9/17
Nr opisu: 0000105149
Oszczędności w firmie z branży spożywczej.
[Aut.]: Ł. Firek, Maria Cieśla, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń.
W: Systemy transportowe. Teoria i praktyka. XII Konferencja naukowo-techniczna, 12-13 października 2015, Katowice. Materiały konferencyjne. Red. Grzegorz Sierpiński, Piotr Czech. Katowice : Wydział Transportu Politechniki Śląskiej, 2015, s. 28

branża spożywcza ; usługi transportowe ; przedsiębiorstwo

food industry ; transport services ; company

10/17
Nr opisu: 0000101229
Przykład oszczędności w transporcie w firmie z branży spożywczej.
[Aut.]: Ł. Firek, Maria Cieśla, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń.
-Logistyka 2015 nr 4, dysk optyczny (CD-ROM) s. 1357-1364, bibliogr. 32 poz.
dod.: Logistyka - nauka. Artykuły recenzowane [Dokument elektroniczny], płyta nr 2, cz. 1

koszt transportu ; oszczędność ; przemysł spożywczy

transport cost ; economy ; food industry

11/17
Nr opisu: 0000096800   
Sposób oceny polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
[Aut.]: Andrzej Loska.
W: Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym. VII Konferencja naukowo-techniczna, 10-11 lutego 2015, Kraków [online]. [B.m.] : [b.w.], 2015, plik pdf s. 1-33
Materiały w formie prezentacji PowerPoint dostępne w Internecie: http://www.kierunekagro.pl/Resources/art/15041/bmp_54e3521e9f0d8.pdf [dostęp 3 sierpnia 2015]

przemysł spożywczy ; eksploatacyjny proces decyzyjny ; polityka eksploatacyjna ; system techniczny ; WDUR ; ISOZE ; SMOPE

food industry ; exploitation decision making process ; exploitation process ; technical system ; WDUR ; ISOZE ; SMOPE

12/17
Nr opisu: 0000095769   
Exergo-ecological evaluation of adsorption chiller system.
[Aut.]: Wojciech Stanek, Wiesław Gazda.
-Energy 2014 vol. 76, s. 42-48, bibliogr. 22 poz.. Impact Factor 4.844. Punktacja MNiSW 45.000

analiza egzergii ; przemysł spożywczy ; chłodziarka adsorpcyjna ; koszt termoekologiczny

exergy analysis ; food industry ; adsorption chiller ; thermo-ecological cost

13/17
Nr opisu: 0000106110
Chromatografia cieczowa w analityce żywności na różnych etapach produkcji.
[Aut.]: Joanna Płonka.
W: Chromatografia jonowa 2013. Praca zbiorowa. Pod red. Rajmunda Michalskiego. Zabrze : Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska Polskiej Akademii Nauk, 2013, s. 181-194, bibliogr. 36 poz.

chromatografia cieczowa ; przemysł spożywczy ; witaminy ; przetwórstwo żywności

liquid chromatography ; food industry ; vitamins ; food processing

14/17
Nr opisu: 0000068537
Badania procesów spalania i współspalania substancji odpadowych przemysłu spożywczego.
[Aut.]: Andrzej Wandrasz.
W: Paliwa z odpadów. Technologie tworzenia i wykorzystania paliw z odpadów. Praca zbiorowa. Pod red. Andrzeja J. Wandrasza. Poznań : Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych. Oddział Wielkopolski, 2011, s. 95-107, bibliogr. 5 poz.

spalanie ; współspalanie ; odpady ; przemysł spożywczy

combustion ; co-combustion ; waste ; food industry

15/17
Nr opisu: 0000075137
Kofermentacja osadów ściekowych i odpadów z przemysłu rolno-spożywczego.
[Aut.]: Łucja** Fukas-Płonka, Marcin Michał* Janik, Malwina* Tytła.
W: Kompleksowe zarządzanie gospodarką odpadami = Integrated waste management. Praca zbiorowa. T. 1. Pod red. T. Marcinkowskiego. Poznań : Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych, 2011, s. 335-343, bibliogr. 7 poz. (Inżynieria na Rzecz Ochrony Środowiska ; )

kofermentacja ; osad ściekowy ; przemysł spożywczy ; biogaz

co-digestion ; sewage sludge ; food industry ; biogas

16/17
Nr opisu: 0000051608
Czy problematyka krystalizacji przemysłowej może liczyć na zainteresowanie w Polsce?. Rozmowa z panem Piotrem Synowcem z Instytutu Chemii Nieorganicznej w Gliwicach profesorem Politechniki Śląskiej. [Rozm. przepr.] Anna Bieniecka.
[Aut.]: Piotr Synowiec, A. Bieniecka.
-Chemik 2008 R. 61 nr 10, s. 491-493

krystalizacja przemysłowa ; przemysł chemiczny ; przemysł spożywczy ; współpraca naukowo-przemysłowa

industrial crystallization ; chemical industry ; food industry ; scientific and industrial cooperation

17/17
Nr opisu: 0000085256
Poznać konsumenta.
[Aut.]: Danuta Szwajca, Wiesława* Caputa.
-Prz. Piek. Cukier. 1992 nr 2 nr 2, s. 16-17

konsumeryzm ; przemysł spożywczy

consumerism ; food industry

stosując format:
Nowe wyszukiwanie