Wynik wyszukiwania
Zapytanie: ZAWARTOŚĆ WODY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000130811
Tytuł oryginału: Influence of water content and cure-time of factory-made mortar on mortar properties and bond strength to clinker brick.
Autorzy: Jan Kubica, Iwona Galman, Kamil Kozdroń.
Źródło: W: Program and book of abstracts of the Thirteenth North American Masonry Conference, Salt Lake City, Utah, June 16-19, 2019. Longmont : The Masonry Society, 2019, s. 103
ISBN: 978-1-929081-61-5
Słowa kluczowe polskie: zawartość wody ; zaprawa ; wytrzymałość na zginanie ; próba zginania ; element klinkierowy ; czas sezonowania ; test "bond wrench"
Słowa kluczowe angielskie: water content ; mortar ; flexural strength ; flexural test ; clinker unit ; curing time ; bond wrench test
Typ publikacji: K
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


2/6
Nr opisu: 0000130865
Tytuł oryginału: Influence of water content and cure-time of factory-made mortar on mortar properties and bond strength to clinker brick.
Autorzy: Jan Kubica, Iwona Galman, Kamil Kozdroń.
Źródło: W: Proceedings of the Thirteenth North American Masonry Conference, Salt Lake City, Utah, June 16-19, 2019. Ed. by Patrick B. Dillon, Fernando S. Fonseca. Longmont : The Masonry Society, 2019, s. 799-809, bibliogr. 8 poz.
ISBN: 978-1-929081-62-2
Seria: (Proceedings of the North American Masonry Conference ; 1053-2366)
Punktacja MNiSW: 5.000
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,6
Słowa kluczowe polskie: zawartość wody ; zaprawa ; wytrzymałość na zginanie ; próba zginania ; element klinkierowy ; czas sezonowania ; test "bond wrench"
Słowa kluczowe angielskie: water content ; mortar ; flexural strength ; flexural test ; clinker unit ; curing time ; bond wrench test
Typ publikacji: RK
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


3/6
Nr opisu: 0000128021
Tytuł oryginału: Impact of envelope structure on the solutions of thermal insulation from the inside
Autorzy: Bożena Orlik-Kożdoń, Agnieszka Szymanowska-Gwiżdż.
Źródło: -ACEE Archit. Civ. Eng. Environ. 2018 vol. 11 nr 4, s. 123-134, bibliogr. 24 poz.
Punktacja MNiSW: 11.000
p-ISSN: 1899-0142
DOI:
Słowa kluczowe polskie: mur pruski ; docieplenie od wewnątrz ; zawartość wody
Słowa kluczowe angielskie: Prussian wall ; insulation from inside ; water content
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. P.4704
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


4/6
Nr opisu: 0000108881
Tytuł oryginału: Impact of internal insulation on the hygrothermal performance of brick wall
Autorzy: Bożena Orlik-Kożdoń, Tomasz Steidl.
Źródło: -J. Build. Phys. 2017 vol. 41 iss. 2, s. 120-134, bibliogr. 15 poz.
Impact Factor: 1.226
Punktacja MNiSW: 35.000
p-ISSN: 1744-2591
e-ISSN: 1744-2583
DOI:
Słowa kluczowe polskie: wewnętrzna izolacja termiczna ; właściwości cieplno-wilgotnościowe ; zawartość wody ; ściana ceglana
Słowa kluczowe angielskie: internal thermal insulation ; hygrothermal performance ; water content ; brick wall
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


5/6
Nr opisu: 0000102707
Tytuł oryginału: Absorption of carbon dioxide in aqueous solutions of imidazolium ionic liquids with carboxylate anions
Tytuł w wersji polskiej: Absorpcja dwutlenku węgla w wodnych roztworach imidazoliowych cieczy jonowych posiadających anion karboksylowy
Autorzy: Stefan** Baj, Tomasz Krawczyk, A. Dąbrowska, Agnieszka Siewniak, A. Sobolewski.
Źródło: -Korean J. Chem. Eng. 2015 vol. 32 iss. 11, s. 2295-2299, bibliogr. 31 poz.
Impact Factor: 1.408
Punktacja MNiSW: 25.000
p-ISSN: 0256-1115
e-ISSN: 1975-7220
DOI:
Słowa kluczowe polskie: absorpcja ; dwutlenek węgla ; rozpuszczalność ; zawartość wody
Słowa kluczowe angielskie: absorption ; carbon dioxide ; solubility ; water content ; carboxylate ionic liquid
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


6/6
Nr opisu: 0000038441
Tytuł oryginału: Wpływ zawartości wody w zamrożonych produktach mięsnych na ususzkę.
Autorzy: Joachim** Kozioł.
Źródło: W: XXXIX Dni Chłodnictwa. Badania, konstrukcje, eksploatacja urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych a stosowane czynniki chłodnicze. Konferencja naukowo-techniczna, Poznań, 14-15 listopada 2007. Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań. Poznań : Systherm, 2007, s. 167-173, bibliogr. 10 poz.
Organizator: Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji SIMP. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań
Słowa kluczowe polskie: produkt spożywczy ; produkt mrożony ; zawartość wody
Słowa kluczowe angielskie: food product ; frozen product ; water content
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.01 121191


stosując format:
Nowe wyszukiwanie