Wynik wyszukiwania
Zapytanie: J FOOD COMPOS ANAL
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000112683
Tytuł oryginału: Ionic liquid-based ultrasound-assisted extraction coupled with liquid chromatography to determine isoflavones in soy foods
Autorzy: Sylwia Magiera, A. Sobik.
Źródło: -J. Food Compos. Anal. 2017 vol. 57, s. 94-101, bibliogr.
Impact Factor: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie: izoflawon ; analiza żywności ; kompozycja żywieniowa ; ciecz jonowa ; chromatografia jonowa ; ekstrakcja ultradźwiękowa
Słowa kluczowe angielskie: isoflavone ; food analysis ; food composition ; ionic liquid ; ionic chromatography ; ultrasonic extraction
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


2/3
Nr opisu: 0000113206
Tytuł oryginału: The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits
Autorzy: Joanna Płonka, A. Michalski.
Źródło: -J. Food Compos. Anal. 2017 vol. 57, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
Słowa kluczowe polskie: analiza żywności ; kompozycja żywieniowa ; aminy biogenne ; temperatura ; owoc ; HPLC
Słowa kluczowe angielskie: food analysis ; food composition ; biogenic amines ; temperature ; fruit ; HPLC
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


3/3
Nr opisu: 0000048792
Tytuł oryginału: Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions
Autorzy: Ewa** Bobrowska-Grzesik, Agata Jakóbik-Kolon.
Źródło: -J. Food Compos. Anal. 2008 vol. 21 iss. 4, s. 326-331, bibliogr.
Impact Factor: 2.457
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie: kadm ; ołów ; owoc ; suszone owoce ; borówka ; jabłko ; odwar ; napar ; analiza GFAAS ; bezpieczeństwo żywności ; skażenie żywności metalami ; TDTP ; tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania
Słowa kluczowe angielskie: cadmium ; lead ; fruit ; dried fruit ; bilberry ; apple ; decoction ; infusion ; GFAAS analysis ; food safety ; metal contamination in food ; PTWI ; permissible temporary weekly intake
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


stosując format:
Nowe wyszukiwanie