Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FOOD CHEM
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu: 0000122250
Tytuł oryginału: A new UHPLC-MS/MS method for the determination of flavonoids in supplements and DPPH-UHPLC-UV method for the evaluation of the radical scavenging activity of flavonoids
Autorzy: Irena** Baranowska, Sylwia Bajkacz.
Źródło: -Food Chem. 2018 vol. 256, s. 333-341, bibliogr. 43 poz.
Impact Factor: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Słowa kluczowe polskie: aktywność antyoksydacyjna ; aktywność usuwania rodników ; flawonoidy ; suplement diety
Słowa kluczowe angielskie: antioxidant activity ; radical-scavenging activity ; flavonoids ; dietary supplement
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


2/4
Nr opisu: 0000105723
Tytuł oryginału: Characterisation of the aminopeptidase from non-germinated winter rape (Brassica napus L.) seeds
Autorzy: Joanna* Kania, Danuta Gillner.
Źródło: -Food Chem. 2016 vol. 207, s. 180-186, bibliogr. 27 poz.
Impact Factor: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Słowa kluczowe polskie: aminopeptydaza ; specyfika podłoża ; zahamowanie ; niekiełkujące nasiona rzepaku
Słowa kluczowe angielskie: aminopeptidase ; substrate specificity ; inhibition ; non-germinated rape seeds
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


3/4
Nr opisu: 0000106258
Tytuł oryginału: Fast, simple and efficient salting-out assisted liquid-liquid extraction of naringenin from fruit juice samples prior to their enantioselective determination by liquid chromatography
Autorzy: Sylwia Magiera, E. Kwietniowska.
Źródło: -Food Chem. 2016 vol. 211, s. 227-234
Impact Factor: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


4/4
Nr opisu: 0000089720
Tytuł oryginału: Biocomponent determination in vinegars with the help of 14C measured by liquid scintillation counting
Autorzy: Konrad Tudyka, Jacek Pawlyta.
Źródło: -Food Chem. 2014 vol. 45, s. 614-616, bibliogr. 26 poz.
Impact Factor: 3.391
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0308-8146
DOI:
Słowa kluczowe polskie: radiowęgiel ; C14 ; kwas octowy ; ocet ; biokomponent ; LSC
Słowa kluczowe angielskie: radiocarbon ; 14C ; acetic acid ; vinegar ; biocomponent ; LSC
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


stosując format:
Nowe wyszukiwanie