Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FOOD ANAL METHODS
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/7
Nr opisu: 0000125097
Tytuł oryginału: Determination of flavonoids and phenolic acids in plant materials using SLE-SPE-UHPLC-MS/MS method
Autorzy: Sylwia Bajkacz, Irena** Baranowska, B. Buszewski, Bartosz Kowalski, M. Ligor.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2018 vol. 11 iss. 12, s. 3563-3575, bibliogr. 25 poz.
Impact Factor: 2.245
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: flawonoidy ; fenolokwasy ; ro¶lina ; UHPLC-MS/MS ; ekstrakcja
Słowa kluczowe angielskie: flavonoids ; phenolic acids ; plant ; UHPLC-MS/MS ; extraction
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:


2/7
Nr opisu: 0000120598
Tytuł oryginału: Development of a method based on natural deep eutectic solvents for extraction of flavonoids from food samples
Autorzy: Sylwia Bajkacz, Jakub Adamek.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2017 vol. 11 iss. 5, s. 1330-1344, bibliogr. 38 poz.
Impact Factor: 2.245
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: naturalne rozpuszczalniki eutektyczne ; zielona ekstrakcja ; flawonoidy ; próbki żywno¶ci ; analiza żywno¶ci
Słowa kluczowe angielskie: natural deep eutectic solvents ; green extraction ; flavonoids ; food samples ; food analysis
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:


3/7
Nr opisu: 0000117866
Tytuł oryginału: UAE-SPE-UHPLC-UV method for the determination of flame retardants in fish tissues
Autorzy: Bartosz Kowalski, M. Paszczyk.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2017 vol. 10 iss. 8, s. 2902-2907, bibliogr. 31 poz.
Impact Factor: 2.245
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: ¶rodki zmniejszaj±ce palno¶ć ; próbki ryb ; ultra HPLC ; kolumny SPE
Słowa kluczowe angielskie: flame retardants ; fish samples ; ultra HPLC ; SPE columns
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


4/7
Nr opisu: 0000105071
Tytuł oryginału: Quick supramolecular solvent-based microextraction combined with ultra-high performance liquid chromatography for the analysis of isoflavones in soy foods
Autorzy: Sylwia Magiera, A. Nie¶cior, Irena** Baranowska.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2016 vol. 9 iss. 6, s. 1770-1780, bibliogr. 33 poz.
Impact Factor: 2.038
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: rozpuszczalnik supramolekularny ; mikroekstrakcja ; izoflawon ; produkty sojowe
Słowa kluczowe angielskie: supramolecular solvent ; microextraction ; isoflavone ; soy products
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


5/7
Nr opisu: 0000102339
Tytuł oryginału: Chromatographic determination of phenolic acids and flavonoids in Lycium barbarum L. and evaluation of antioxidant activity
Autorzy: Sylwia Magiera, M. Zaręba.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2015 vol. 8 iss. 10, s. 2665-2674, bibliogr. 26 poz.
Impact Factor: 2.167
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: fenolokwasy ; flawonoid ; chromatografia cieczowa ; kolcowój pospolity
Słowa kluczowe angielskie: phenolic acids ; flavonoid ; liquid chromatography ; Lycium barbarum L.
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-licence: CC-BY
Dostęp on-line:


6/7
Nr opisu: 0000098576
Tytuł oryginału: Simultaneous determination of biogenic amines and methylxanthines in foodstuff - sample preparation with HPLC-DAD-FL analysis
Autorzy: Irena** Baranowska, Joanna Płonka.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2015 vol. 8 iss. 4, s. 963-972, bibliogr. 42 poz.
Impact Factor: 2.167
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: aminy biogenne ; metyloksantyny ; kakao ; czekolada ; bób ; ekstrakcja ; HPLC
Słowa kluczowe angielskie: biogenic amines ; methylxanthines ; cocoa ; chocolate ; broad beans ; banana ; extraction ; HPLC
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-licence: OTHER
Dostęp on-line:


7/7
Nr opisu: 0000081801
Tytuł oryginału: Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements
Autorzy: Joanna Płonka, A. Toczek, V. Tomczyk.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2012 Vol. 5 iss. 5, s. 1167-1176
Impact Factor: 1.969
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: witaminy ; rozpuszczalno¶ć w wodzie ; rozpuszczalno¶ć w tłuszczach ; owoce ; sok ; chromatografia cieczowa ; SPE
Słowa kluczowe angielskie: vitamins ; solubility in water ; solubility in fat ; fruit ; juice ; liquid chromatography ; SPE
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie