Wynik wyszukiwania
Zapytanie: ZAMRAŻANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/12
Nr opisu: 0000131864
Tytuł oryginału: Experimental investigation of the fluid flow inside a hydrofluidisation freezing chamber
Autorzy: Michał Palacz, Wojciech Adamczyk, Edyta Piechnik, Michał Stebel, Jacek Smołka.
¬ródło: -Int. J. Refrig. 2019 vol. 107, s. 52-62, bibliogr. 25 poz.
Impact Factor: 3.177
Punktacja MNiSW: 140.000
p-ISSN: 0140-7007
e-ISSN: 1879-2081
DOI:
Słowa kluczowe polskie: analiza eksperymentalna ; zamrażanie żywno¶ci ; projekt HF ; PIV ; hydrofluidyzacja ; zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie: experimental analysis ; food freezing ; HF design ; PIV ; hydrofluidisation ; freezing
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


2/12
Nr opisu: 0000107794
Tytuł oryginału: Metody badania mrozoodporno¶ci stwardniałego betonu
Tytuł w wersji angielskiej: Methods of the frost resistance testing of hardened concrete
Autorzy: Maciej* Batog, M. ¦ciengosz, Zbigniew Giergiczny.
¬ródło: -Mag. Autostrady 2016 nr 8/9, s. 12-18
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 1730-0703
Słowa kluczowe polskie: mrozoodporno¶ć ; testowanie ; beton ; zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie: frost resistance ; testing ; concrete ; freezing
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn P.4691
Dostęp on-line:


3/12
Nr opisu: 0000112213
Tytuł oryginału: Numerical model of thermal interactions between cylindrical cryoprobe and biological tissue using the dual-phase lag equation
Autorzy: B. Mochnacki, Ewa Majchrzak.
¬ródło: -Int. J. Heat Mass Transf. 2016 vol. 108, s. 1-10, bibliogr. 62 poz.
Impact Factor: 3.458
Punktacja MNiSW: 40.000
p-ISSN: 0017-9310
e-ISSN: 1879-2189
DOI:
Słowa kluczowe polskie: przepływ biociepła ; zamrażanie ; model z dwoma czasami opóĽnień ; symulacja numeryczna ; zabieg kriochirurgiczny
Słowa kluczowe angielskie: bioheat transfer ; freezing process ; dual phase lag model ; numerical simulation ; cryosurgery treatment
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


4/12
Nr opisu: 0000102989
Tytuł oryginału: Mrozoodporno¶ć betonu mostowego napowietrzonego mikrosferami
Tytuł w wersji angielskiej: Freeze-thaw resistance of bridge concrete modified with microsphere admixture
Autorzy: Wojciech* Osetek.
¬ródło: -Mag. Autostrady 2015 nr 11/12, s. 58-60
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 1730-0703
Słowa kluczowe polskie: mrozoodporno¶ć ; skalowanie ; chodnik ; pęknięcie ; zamrażanie ; rozmrażanie
Słowa kluczowe angielskie: freeze-thaw resistance ; scaling ; pavement ; cracking ; freezing ; thawing
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn P.4691
Dostęp on-line:


5/12
Nr opisu: 0000068590
Tytuł oryginału: Uogólnione zależno¶ci obliczeniowe wybranych wła¶ciwo¶ci fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Cz. 1
Tytuł w wersji angielskiej: Generalized formulas to determine of selected physical properties in cooling technologies
Autorzy: Joachim** Kozioł.
¬ródło: -Chłodnictwo 2011 R. 46 nr 10, s. 32-35
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 0009-4919
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie ; własno¶ci cieplne ; technologie chłodnicze
Słowa kluczowe angielskie: freezing ; thermal properties ; cooling technologies
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.1372
Dostęp on-line:


6/12
Nr opisu: 0000068943
Tytuł oryginału: Uogólnione zależno¶ci obliczeniowe wybranych wła¶ciwo¶ci fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Cz. 2
Autorzy: Joachim** Kozioł.
¬ródło: -Chłodnictwo 2011 R. 46 nr 11, s. 28-29, bibliogr. 26 poz.
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 0009-4919
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie ; technologie chłodnicze ; własno¶ci cieplne
Słowa kluczowe angielskie: freezing ; cooling technologies ; thermal properties
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.1372
Dostęp on-line:


7/12
Nr opisu: 0000046575
Tytuł oryginału: Zastosowanie techniki POD do identyfikacji prędko¶ci wody gruntowej w obszarze zamrażania gruntu na podstawie pomiarów temperatury
Autorzy: Adam** Fic, Ziemowit Ostrowski.
¬ródło: -Model. Inż. 2008 t. 5 nr 36, s. 71-78, bibliogr. 8 poz.
p-ISSN: 1896-771X
Słowa kluczowe polskie: woda gruntowa ; technika POD ; POD ; zamrażanie ; przepływ ciepła ; pomiar temperatury
Słowa kluczowe angielskie: ground water ; POD technique ; proper orthogonal decomposition ; freezing ; heat transfer ; temperature measurement
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l.
Dostęp on-line:


8/12
Nr opisu: 0000038518
Tytuł oryginału: Freezing process of biological tissue - identification of latent heat.
Autorzy: B. Mochnacki, Mirosław* Dziewoński, Grażyna Kałuża.
¬ródło: W: 17th International Conference on Computer Methods in Mechanics. CMM-2007, ŁódĽ - Spała, Poland, June 19-22, 2007. Short papers. Eds: K. Dems [et al.]. ŁódĽ : Faculty of Civil, Architecture and Environmental Engineering Technical University of ŁódĽ, 2007, s. 273-274, bibliogr. 4 poz.
Organizator: Polish Academy of Sciences. Department of Technical Sciences, Polish Association for Computational Mechanics, Technical University of ŁódĽ
Uwagi: Pełny tekst na CD-ROM
Słowa kluczowe polskie: przepływ biociepła ; zamrażanie ; zagadnienie odwrotne ; metody numeryczne
Słowa kluczowe angielskie: bioheat transfer ; freezing process ; inverse problem ; numerical methods
Typ publikacji: K
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.01 123157 + CD


9/12
Nr opisu: 0000038805
Tytuł oryginału: Freezing process of biological tissue - identification of latent heat.
Autorzy: B. Mochnacki, Mirosław* Dziewoński, Grażyna Kałuża.
¬ródło: W: 17th International Conference on Computer Methods in Mechanics. CMM-2007, ŁódĽ - Spała, Poland, June 19-22, 2007. Proceedings. [Dokument elektroniczny]. [ŁódĽ] : [Faculty of Civil, Architecture and Environmental Engineering Technical University of ŁódĽ], 2007, dysk optyczny (CD-ROM) s. 1-6, bibliogr. 9 poz.
Organizator: Polish Academy of Sciences. Department of Technical Sciences, Polish Association for Computational Mechanics, Technical University of ŁódĽ
Słowa kluczowe polskie: przepływ biociepła ; zamrażanie ; zagadnienie odwrotne ; metody numeryczne
Słowa kluczowe angielskie: bioheat transfer ; freezing process ; inverse problem ; numerical methods
Typ publikacji: RK
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.01 123157 + CD


10/12
Nr opisu: 0000018641
Tytuł oryginału: Sensitivity analysis of biological tissue freezing process with respect to the radius of spherical cryoprobe
Tytuł w wersji polskiej: Analiza wrażliwo¶ci procesu zamrażania tkanki biologicznej ze względu na promień kriosondy sferycznej
Autorzy: Ewa Majchrzak, Grażyna Kałuża.
¬ródło: -J. Theor. Appl. Mech. 2006 vol. 44 no. 2, s. 381-392, bibliogr. 8 poz.
p-ISSN: 1429-2955
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie ; analiza wrażliwo¶ci ; metoda elementów brzegowych
Słowa kluczowe angielskie: freezing process ; sensitivity analysis ; boundary element method
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.1912
Dostęp on-line:


11/12
Nr opisu: 0000029854
Tytuł oryginału: Sensitivity analysis of biological tissue freezing process with respect to the radius of spherical cryoprobe.
Autorzy: Ewa Majchrzak, Grażyna Kałuża.
¬ródło: W: 16th International Conference on Computer Methods in Mechanics. CMM-2005. CEACM Conference on Computational Mechanics, Częstochowa, Poland, June 21-24, 2005. Short papers. Eds: A. Garstecki, B. Mochnacki, N. Sczygiol. [Gliwice] : [Polskie Towarzystwo Metod Komputerowych Mechaniki], 2005, s. 137-138, bibliogr. 7 poz.
Organizator: Polish Academy of Sciences. Department of Technical Sciences, Polish Association for Computational Mechanics, Częstochowa University of Technology
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie ; analiza wrażliwo¶ci ; metoda elementów brzegowych
Słowa kluczowe angielskie: freezing process ; sensitivity analysis ; boundary element method
Typ publikacji: K
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.01 118030


12/12
Nr opisu: 0000079933
Tytuł oryginału: Porównanie procesu ci±głego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
Tytuł w wersji angielskiej: The comparison continuous and periodic cooling methods for food products
Autorzy: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
¬ródło: W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, ¦wieradów Zdrój, Polska, 14-18 wrze¶nia 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 487-492, bibliogr. 6 poz.
Organizator: Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria: (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie: schładzanie ; zamrażanie ; produkt spożywczy ; proces ci±gły ; proces periodyczny
Słowa kluczowe angielskie: cooling ; freezing ; food product ; continuous process ; periodic process
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie