Wynik wyszukiwania
Zapytanie: WARZYWA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000101442
Tytuł oryginału: Aminopeptydazy pozyskane z ro¶lin o dużym znaczeniu - rola i charakterystyka
Tytuł w wersji angielskiej: Aminopeptidases isolated from plants of great economic value - role of characteristics
Autorzy: Joanna* Kania, Danuta Gillner.
¬ródło: -Chemik 2015 R. 69 nr 8, s. 463-468, bibliogr. 43 poz.
Uwagi: Artykuł w angielskiej wersji językowej dostępny na stronie internetowej czasopisma http://www.chemikinternational.com/wp-content/uploads/2015/09/8_15_Kania_GB.pdf
Punktacja MNiSW: 8.000
p-ISSN: 0009-2886
Słowa kluczowe polskie: aminopeptydaza ; zboża ; psiankowate ; warzywa ; enzym ; pomidor ; ro¶liny
Słowa kluczowe angielskie: aminopeptidase ; cereals ; nightshades family ; vegetables ; enzyme ; tomato ; plants
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.357
Informacje o dostępie open-access: open-access-licence: OTHER
Dostęp on-line:


2/3
Nr opisu: 0000081433
Tytuł oryginału: Determination of mesotrione, simazine and atrazine by RP-HPLC in thermal water, sediment and vegetable samples
Autorzy: Irena** Baranowska, A. Akdogan, Hanna Barchańska, U. Divrikli, L. Elci.
¬ródło: -Anal. Chem. Lett. 2012 vol. 2 iss. 4, s. 206-219, bibliogr. 35 poz.
p-ISSN: 2229-7928
e-ISSN: 2230-7532
DOI:
Słowa kluczowe polskie: mezotrion ; triazyny ; HPLC ; próbki wody termalnej ; osad ; warzywa
Słowa kluczowe angielskie: mesotrione ; triazines ; HPLC ; thermal water samples ; sediment ; vegetables
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


3/3
Nr opisu: 0000012139
Tytuł oryginału: RP-HPLC and RP-TLC in the analysis of flavonoids
Autorzy: Ryszard** Baranowski, J. Kabut, Irena** Baranowska.
¬ródło: -Chem. Anal. 2005 vol. 50 no. 1, s. 301-313, bibliogr. 20 poz.
Impact Factor: 0.566
p-ISSN: 0009-2223
Słowa kluczowe polskie: flawonoidy ; RP-TLC ; RP-HPLC ; owoce ; warzywa ; wino ; herbata ; mocz
Słowa kluczowe angielskie: flavonoids ; RP-TLC ; RP-HPLC ; fruit ; vegetables ; wine ; tea ; urine
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.46
Dostęp on-line:


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie