Wynik wyszukiwania
Zapytanie: SCHŁADZANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu: 0000081589
Tytuł oryginału: Analiza procesu pękania wtryskowego schładzacza pary
Tytuł w wersji angielskiej: Analysis of the process of cracking of an injection desuperheater
Autorzy: Kazimierz** Mutwil, Marek** Cieśla.
Źródło: -Systems 2012 vol. 16 iss. 2, s. 253-265, bibliogr. 17 poz.
p-ISSN: 1427-275X
Słowa kluczowe polskie: pękanie ; schładzanie ; para chłodząca ; schładzacz pary przegrzanej
Słowa kluczowe angielskie: cracking ; cooling ; cooling steam ; desuperheater
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


2/4
Nr opisu: 0000017648
Tytuł oryginału: Analiza mocy chłodnic DV-290 i LKM 2-290 w warunkach dołowych
Autorzy: Krzysztof Słota, Z. Słota.
Źródło: -Wiad. Gór. 2006 R. 57 nr 1, s. 23-27, bibliogr. 4 poz.
p-ISSN: 0043-5120
Słowa kluczowe polskie: chłodnica DV-290 ; chłodnica LKM 2 -290 ; chłodnica powietrza ; schładzanie
Słowa kluczowe angielskie: DV-290 cooler ; LKM 2 -290 cooler ; air cooler ; cooling
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. P.923


3/4
Nr opisu: 0000079933
Tytuł oryginału: Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
Tytuł w wersji angielskiej: The comparison continuous and periodic cooling methods for food products
Autorzy: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
Źródło: W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 487-492, bibliogr. 6 poz.
Organizator: Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria: (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie: schładzanie ; zamrażanie ; produkt spożywczy ; proces ciągły ; proces periodyczny
Słowa kluczowe angielskie: cooling ; freezing ; food product ; continuous process ; periodic process
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


4/4
Nr opisu: 0000080033
Tytuł oryginału: Uwarunkowania temperaturowo-czasowe powstawania ususzki w procesach chłodniczych.
Tytuł w wersji angielskiej: Temperature-time conditions for shrinkage formation in cooling processes
Autorzy: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
Źródło: W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 493-498, bibliogr. 6 poz.
Organizator: Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria: (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie: ususzka ; wymiana masy ; schładzanie ; zamrażanie produktów ; charakterystyka czasowo-temperaturowa
Słowa kluczowe angielskie: shrinkage ; mass transfer ; cooling ; freezing of products ; temperature-time plot
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


stosując format:
Nowe wyszukiwanie