Wynik wyszukiwania
Zapytanie: PRODUKT SPOŻYWCZY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000038441
Tytuł oryginału: Wpływ zawartości wody w zamrożonych produktach mięsnych na ususzkę.
Autorzy: Joachim** Kozioł.
Źródło: W: XXXIX Dni Chłodnictwa. Badania, konstrukcje, eksploatacja urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych a stosowane czynniki chłodnicze. Konferencja naukowo-techniczna, Poznań, 14-15 listopada 2007. Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań. Poznań : Systherm, 2007, s. 167-173, bibliogr. 10 poz.
Organizator: Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji SIMP. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań
Słowa kluczowe polskie: produkt spożywczy ; produkt mrożony ; zawartość wody
Słowa kluczowe angielskie: food product ; frozen product ; water content
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.01 121191


2/5
Nr opisu: 0000088380
Tytuł oryginału: Metoda AAS w analizie wielopierwiastkowej składników diety.
Autorzy: Irena** Baranowska, Piotr Markowski, A. Jaros.
Źródło: W: Nowoczesne metody przygotowania próbek i oznaczania śladowych ilości pierwiastków. Materiały XV Poznańskiego Konwersatorium Analitycznego, Poznań, 20-21 kwietnia 2006 r. Materiały odniesienia a wzorce analityczne. Materiały szkoły naukowej, Poznań, 19 kwietnia 2006 r. Zakład Chemii Analitycznej Wydziału Technologii Chemicznej Politechniki Poznańskiej, Komisja Analizy Nieorganicznej Komitetu Chemii Analitycznej PAN. Poznań : Zakład Poligraficzny Alwers, 2006, s. 72
Słowa kluczowe polskie: analiza wielopierwiastkowa ; AAS ; żywność ; produkt spożywczy
Słowa kluczowe angielskie: multi-elements analysis ; AAS ; food ; food product
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


3/5
Nr opisu: 0000022018
Tytuł oryginału: Określenie właściwości fizycznych ciał o znacznej zawartości wody.
Tytuł w wersji angielskiej: Determination of physical properties of the high-water content products
Autorzy: Joachim** Kozioł.
Źródło: W: Materiały XIX Zjazdu Termodynamików, Gdańsk - Sopot, 5-8.09.2005. Komitet Termodynamiki i Spalania PAN, Katedra Techniki Cieplnej Politechniki Gdańskiej, Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN w Gdańsku. Pruszcz Gdański : Wydaw. AGNI, 2005, s. 229-230
ISBN: 83-60176-10-8
Uwagi: Toż na CD-ROM
Słowa kluczowe polskie: produkt spożywczy ; produkt zawierający wodę ; właściwości fizyczne ; metody badawcze
Słowa kluczowe angielskie: food product ; product containig water ; physical properties ; research methods
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. 116375+CD


4/5
Nr opisu: 0000006897
Tytuł oryginału: Badania nad poprawą efektów technicznych i ekonomicznych technologii chłodniczych produktów spożywczych.
Autorzy: Joachim** Kozioł.
Źródło: W: Aktualne problemy energetyki cieplnej. Seminarium poświęcone 80-tej rocznicy urodzin profesora Jana Szarguta, Gliwice, październik 2003. Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej. Gliwice : [Politechnika Śląska. Instytut Techniki Cieplnej], 2003, s. 117-125, bibliogr. 7 poz.
Słowa kluczowe polskie: produkt spożywczy ; chłodzenie ; zamrażanie produktów
Słowa kluczowe angielskie: food product ; cooling ; freezing of products
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.01 110081


5/5
Nr opisu: 0000079933
Tytuł oryginału: Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
Tytuł w wersji angielskiej: The comparison continuous and periodic cooling methods for food products
Autorzy: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
Źródło: W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 487-492, bibliogr. 6 poz.
Organizator: Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria: (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie: schładzanie ; zamrażanie ; produkt spożywczy ; proces ciągły ; proces periodyczny
Słowa kluczowe angielskie: cooling ; freezing ; food product ; continuous process ; periodic process
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


stosując format:
Nowe wyszukiwanie