Wynik wyszukiwania
Zapytanie: METODA POŚREDNIA
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/2
Nr opisu: 0000134189
Tytuł oryginału: Ewolucja norm badań odbiorczych kotłów wodnorurowych
Tytuł w wersji angielskiej: An evolution of the acceptance tests of water-tube boilers
Autorzy: Zbigniew** Rataj.
Źródło: -INSTAL 2020 nr 1, s. 7-14, bibliogr. 14 poz.
Punktacja MNiSW: 20.000
p-ISSN: 1640-8160
DOI:
Słowa kluczowe polskie: kocioł wodnorurowy ; badania odbiorcze ; warunki gwarantowane ; warunki stanu ustalonego ; wartość opałowa ; ciepło spalania ; sprawność cieplna ; temperatura odniesienia ; metoda bezpośrednia ; metoda pośrednia ; strumień energii doprowadzonej ; moc cieplna ; strumień energii wprowadzonej ; straty ciepła ; osłona bilansowa ; strumień energii dodatkowej ; korekcja na warunki gwarantowane ; niepewność pomiaru
Słowa kluczowe angielskie: water-tube boiler ; acceptance tests ; guarantee conditions ; steady-state conditions ; net calorific value (NCV) ; gross calorific value (GCV) ; thermal efficiency ; reference temperature ; direct method ; indirect method ; heat input ; useful heat output ; heat output ; losses ; envelope boundary ; heat credits ; correction to guarantee conditions ; uncertainty of measurement
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. P.4567


2/2
Nr opisu: 0000135378
Tytuł oryginału: Rapid method for the determination of citrate, phosphate and sulfite in seafood by capillary zone electrophoresis
Autorzy: S. Goncalves, V. R. Alves, S. O. Perez, Marli Ferreira, H. Daguer, M. L. A. de Oliveira, G. A. Micke, L. Vitali.
Źródło: -Food Chem. 2020 vol. 321, art. no. 126705 s. 1-7, bibliogr. 30 poz.
Impact Factor: 6.306
Punktacja MNiSW: 200.000
p-ISSN: 0308-8146
e-ISSN: 1873-7072
DOI:
Słowa kluczowe polskie: dodatki żywieniowe ; metoda pośrednia ; kontrola jakości ; analiza rutynowa ; metoda separacji
Słowa kluczowe angielskie: food additives ; indirect method ; quality control ; routine analysis ; separation method
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


stosując format:
Nowe wyszukiwanie