Wynik wyszukiwania
Zapytanie: BRANŻA SPOŻYWCZA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/10
Nr opisu: 0000132624
Tytuł oryginału: Badanie integracyjne czynników ergonomicznych i efektywno¶ciowych z zastosowaniem metody obserwacyjnej na przykładzie procesów pracy w branży spożywczej.
Autorzy: Joanna Bartnicka, Patrycja Kabiesz.
¬ródło: W: Inżynieria zarz±dzania. Cyfryzacja produkcji. Aktualno¶ci badawcze 1. Red. Ryszard Knosala. Warszawa : Polskie Wydaw. Ekonomiczne, 2019, s. 239-250, bibliogr. 5 poz.
ISBN: 978-83-208-2350-9
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
Słowa kluczowe polskie: metoda obserwacyjna ; synchroniczna analiza procesu ; efektywno¶ć ; ergonomia ; branża spożywcza ; nadgarstek ; obci±żenie
Słowa kluczowe angielskie: observation method ; synchronous process analysis ; effectiveness ; ergonomy ; food industry ; wrist ; load
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


2/10
Nr opisu: 0000123993
Tytuł oryginału: Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psuj±cych
Tytuł w wersji angielskiej: An example of using an ant's algorithm to improve the distribution process of perishable products
Autorzy: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
¬ródło: -Autobusy 2018 nr 6, s. 1051-1058, bibliogr.
Punktacja MNiSW: 7.000
p-ISSN: 1509-5878
e-ISSN: 2450-7725
Słowa kluczowe polskie: transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera
Słowa kluczowe angielskie: goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


3/10
Nr opisu: 0000125248
Tytuł oryginału: Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psuj±cych.
Tytuł w wersji angielskiej: An example of using an ant's algorithm to improve the distribution process of perishable products
Autorzy: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
¬ródło: W: LogiTrans. Logistyka. Systemy transportowe. Bezpieczeństwo w transporcie. XV Konferencja naukowo-techniczna, Szczyrk, 23-26 kwietnia 2018. Materiały konferencyjne. Red. Marcin Chrzan. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu. Wydział Transportu i Elektrotechniki, Polska Akademia Nauk. Komitet Transportu. Radom : Wydaw. Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego, 2018, s. 90
ISBN: 978-83-7351-852-0
Słowa kluczowe polskie: transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera
Słowa kluczowe angielskie: goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


4/10
Nr opisu: 0000117319
Tytuł oryginału: Badanie zakresu stosowania zarz±dzania ryzykiem w realizacji procesów logistycznych w małych i ¶rednich przedsiębiorstwach produkcyjnych - wyniki badań Cz. II
Tytuł w wersji angielskiej: Study scope risk management implementation process logistic in small and medium-sized enterprises - results Pt. II
Autorzy: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
¬ródło: -Zesz. Nauk. P¦l., Org. Zarz. 2017 z. 101, s. 141-151, bibliogr. 18 poz.
Punktacja MNiSW: 11.000
p-ISSN: 1641-3466
Słowa kluczowe polskie: zarz±dzanie ryzykiem ; małe i ¶rednie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; proces logistyczny
Słowa kluczowe angielskie: risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4569
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


5/10
Nr opisu: 0000119643
Tytuł oryginału: Model zarz±dzania ryzykiem procesów logistycznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej. Rozprawa doktorska.
Autorzy: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
Miejsce i rok obrony: Zabrze, 2017
Opis fizyczny: , 213 k. + zał. [40] k. tabl., bibliogr. 207 poz.
Uczelnia i wydział: Politechnika ¦l±ska. Wydział Organizacji i Zarz±dzania.
Promotor: dr hab. inż. Krzysztof Wodarski, dr hab. inż. Katarzyna Dohn
Słowa kluczowe polskie: proces logistyczny ; ryzyko ; zarz±dzanie ryzykiem ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne
Słowa kluczowe angielskie: logistic process ; risk ; risk management ; food industry ; manufacturing company
Typ publikacji: D
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. R-5419+CD


6/10
Nr opisu: 0000119271
Tytuł oryginału: The influence of physical fatigue on work on a production line
Autorzy: S. Kołodziej, Mariusz Ligarski.
¬ródło: -Acta Technol. Agric. 2017 vol. 20 iss. 3, s. 63-68, bibliogr. 12 poz.
Punktacja MNiSW: 15.000
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
p-ISSN: 1335-2555
DOI:
Słowa kluczowe polskie: ergonomia ; zmęczenie ; branża spożywcza ; inżynieria produkcji ; organizacja produkcji ; praca zmianowa
Słowa kluczowe angielskie: ergonomics ; fatigue ; food industry ; production engineering ; production organization ; shift work
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY-NC-ND open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


7/10
Nr opisu: 0000118452
Tytuł oryginału: Zarz±dzanie ryzykiem realizacji procesów logistycznych w małych i ¶rednich przedsiębiorstwach branży spożywczej województwa ¶l±skiego
Tytuł w wersji angielskiej: Risk management of logistics processes implementation in small and medium-sized enterprises of food industry in Silesian Voivodeship
Autorzy: Katarzyna Dohn, Agnieszka Gaschi-Uciecha, Krzysztof Wodarski.
¬ródło: -Zesz. Nauk. P¦l., Org. Zarz. 2017 z. 103, s. 45-54, bibliogr. 15 poz.
Punktacja MNiSW: 11.000
p-ISSN: 1641-3466
Słowa kluczowe polskie: zarz±dzanie ryzykiem ; małe i ¶rednie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne
Słowa kluczowe angielskie: risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4568
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


8/10
Nr opisu: 0000109002
Tytuł oryginału: Klasyfikacje zapasów materiałowych - studium przypadku.
Autorzy: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
¬ródło: W: I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja Doktorantów Uczelni Technicznych, InterTechDoc'2016, Gliwice-Ustroń, 11-12.03. 2016. Red. Mirosław Bonek, Tomasz, Gaweł, Łukasz Kohlbrenner. Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika ¦l±ska. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki ¦l±skiej, 2016, s. 43-51, bibliogr. 4 poz.
ISBN: 978-83-65138-15-6
Seria: (Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki ¦l±skiej w Gliwicach ; )
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
Słowa kluczowe polskie: zapasy materiałowe ; przedsiębiorstwo produkcyjne ; branża spożywcza
Słowa kluczowe angielskie: material reserves ; manufacturing company ; food industry
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-licence: OTHER
Dostęp on-line:


9/10
Nr opisu: 0000105433
Tytuł oryginału: Scenariuszowe kształtowanie polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
Autorzy: Andrzej Loska.
¬ródło: W: Utrzymanie Ruchu w Przemy¶le Spożywczym. 8 Konferencja naukowo-techniczna, Kraków, 8-9 marca 2016. Materiały konferencyjne. [B.m.] : [b.w.], 2016, s. 51-55, bibliogr. 6 poz.
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,2
Słowa kluczowe polskie: branża spożywcza ; proces eksploatacyjny ; proces decyzyjny
Słowa kluczowe angielskie: food industry ; exploitation process ; decision process
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


10/10
Nr opisu: 0000105149
Tytuł oryginału: Oszczędno¶ci w firmie z branży spożywczej.
Tytuł w wersji angielskiej: Savings in the food industry company
Autorzy: Ł. Firek, Maria Cie¶la, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń.
¬ródło: W: Systemy transportowe. Teoria i praktyka. XII Konferencja naukowo-techniczna, 12-13 paĽdziernika 2015, Katowice. Materiały konferencyjne. Red. Grzegorz Sierpiński, Piotr Czech. Katowice : Wydział Transportu Politechniki ¦l±skiej, 2015, s. 28
ISBN: 978-83-935232-7-6
Słowa kluczowe polskie: branża spożywcza ; usługi transportowe ; przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe angielskie: food industry ; transport services ; company
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. 145486


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie