Wynik wyszukiwania
Zapytanie: ANALIZA ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu: 0000120598
Tytuł oryginału: Development of a method based on natural deep eutectic solvents for extraction of flavonoids from food samples
Autorzy: Sylwia Bajkacz, Jakub Adamek.
Źródło: -Food Anal. Methods 2018 vol. 11 iss. 5, s. 1330-1344, bibliogr. 38 poz.
Impact Factor: 2.413
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: naturalne rozpuszczalniki eutektyczne ; zielona ekstrakcja ; flawonoidy ; próbki żywności ; analiza żywności
Słowa kluczowe angielskie: natural deep eutectic solvents ; green extraction ; flavonoids ; food samples ; food analysis
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OTHER
Dostęp on-line:


2/4
Nr opisu: 0000112683
Tytuł oryginału: Ionic liquid-based ultrasound-assisted extraction coupled with liquid chromatography to determine isoflavones in soy foods
Autorzy: Sylwia Magiera, A. Sobik.
Źródło: -J. Food Compos. Anal. 2017 vol. 57, s. 94-101, bibliogr.
Impact Factor: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie: izoflawon ; analiza żywności ; kompozycja żywieniowa ; ciecz jonowa ; chromatografia jonowa ; ekstrakcja ultradźwiękowa
Słowa kluczowe angielskie: isoflavone ; food analysis ; food composition ; ionic liquid ; ionic chromatography ; ultrasonic extraction
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


3/4
Nr opisu: 0000113206
Tytuł oryginału: The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits
Autorzy: Joanna Płonka, A. Michalski.
Źródło: -J. Food Compos. Anal. 2017 vol. 57, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
Słowa kluczowe polskie: analiza żywności ; kompozycja żywieniowa ; aminy biogenne ; temperatura ; owoc ; HPLC
Słowa kluczowe angielskie: food analysis ; food composition ; biogenic amines ; temperature ; fruit ; HPLC
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


4/4
Nr opisu: 0000081516
Tytuł oryginału: Metody rozdzielcze i nowe procedury analityczne do analizy mieszanin wybranych związków biologicznie aktywnych.
Tytuł w wersji angielskiej: Separating methods and new analytical procedures for analysis of selected biologycally active compounds
Autorzy: Joanna Płonka.
Źródło: W: 52. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego, Łódź, 12-16 września 2009. Streszczenia. Łódź : [b.w.], 2009, OC-05-14, s. 1
Uwagi: Streszczenie zamieszczone w Aneksie do materiałów z 52 Zjazdu PTChem i SITPChem
Słowa kluczowe polskie: analiza moczu ; analiza żywności ; związek biologicznie aktywny ; próbka biologiczna ; próbka żywności
Słowa kluczowe angielskie: urine analysis ; food analysis ; biologically active compound ; biological sample ; food sample
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


stosując format:
Nowe wyszukiwanie