Wynik wyszukiwania
Zapytanie: YEAST
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/2
Nr opisu: 0000127924
Tytuł oryginału: Bacterial cellulose as a support for yeast immobilization - correlation between carrier properties and process efficiency
Autorzy: B. Żywicka, Anna Banach, A. F. Junka, R. Drozd, K. Fijałkowski.
Źródło: -J. Biotechnol. 2019 vol. 291, s. 1-6, bibliogr. 35 poz.
Impact Factor: 3.163
Punktacja MNiSW: 70.000
p-ISSN: 0168-1656
e-ISSN: 1873-4863
DOI:
Słowa kluczowe polskie: celuloza bakteryjna ; korelacja ; immobilizacja ; Saccharomyces cerevisiae ; Yarrowia lipolytica ; drożdże
Słowa kluczowe angielskie: bacterial cellulose ; correlation ; immobilization ; Saccharomyces cerevisiae ; Yarrowia lipolytica ; yeast
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


2/2
Nr opisu: 0000048057
Tytuł oryginału: Badanie zdolności różnych gatunków drożdży do przeprowadzania fermentacji alkoholowej.
Autorzy: M. Iwanow, A. Klockiewicz, Ł. Kot, M. Roś, J. Wiktorczyk, Anna Wiechetek.
Źródło: W: Podstawy biotechnologii środowiskowej - trendy, badania, implementacje. Praca zbiorowa. Pod red. S. Żabczyńskiego. Gliwice : Katedra Biotechnologii Środowiskowej. Politechnika Śląska, 2008, s. 173-178, bibliogr. 7 poz.
Uwagi: Zawiera materiały prezentowane na XV Ogólnopolskim Seminarium Studentów i Doktorantów "Biotechnologia Środowiskowa", Wisła - Jarzębata, 4-5 grudnia 2008 r.
Słowa kluczowe polskie: drożdże ; proces fermentacji ; alkohol etylowy ; destylacja
Słowa kluczowe angielskie: yeast ; fermentation process ; ethanol ; destilation
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.01 123521


stosując format:
Nowe wyszukiwanie