Wynik wyszukiwania
Zapytanie: VITAMINS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000122550
Tytuł oryginału: Quality control of plant-based foods in terms of nutritional values: influence of pesticides residue and endogenous compounds.
Autorzy: Hanna Barchańska, Joanna Płonka.
Źródło: W: Food Control and Biosecurity. vol. 16. Ed. by Alina Maria Holban, Alexandru Mihai Grumezescu. : Elsevier, 2018, s. 407-449
ISBN: 978-0-12-811445-2
Seria: (Handbook of Food Bioengineering ; )
Liczba arkuszy wydawniczych: 2
Bazy indeksujące publikację: Scopus
DOI:
Słowa kluczowe polskie: kontrola żywności ; pestycydy ; witaminy ; katecholaminy ; rośliny
Słowa kluczowe angielskie: food control ; pesticides ; vitamins ; catecholamines ; plants
Typ publikacji: U
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


2/6
Nr opisu: 0000106156
Tytuł oryginału: Wpływ warunków przechowywania przetworów na stabilność witamin.
Autorzy: Joanna Płonka, E. Burcon.
Źródło: W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania", Poznań, 6-10 lipca 2015 r. Abstrakty. [B.m.] : [b.w.], 2015, s. 416
Słowa kluczowe polskie: witaminy ; stabilność ; przechowywanie żywności
Słowa kluczowe angielskie: vitamins ; stability ; food storage
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


3/6
Nr opisu: 0000106110
Tytuł oryginału: Chromatografia cieczowa w analityce żywności na różnych etapach produkcji.
Autorzy: Joanna Płonka.
Źródło: W: Chromatografia jonowa 2013. Praca zbiorowa. Pod red. Rajmunda Michalskiego. Zabrze : Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska Polskiej Akademii Nauk, 2013, s. 181-194, bibliogr. 36 poz.
ISBN: 978-83-60877-96-8
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,7
Słowa kluczowe polskie: chromatografia cieczowa ; przemysł spożywczy ; witaminy ; przetwórstwo żywności
Słowa kluczowe angielskie: liquid chromatography ; food industry ; vitamins ; food processing
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


4/6
Nr opisu: 0000081801
Tytuł oryginału: Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements
Autorzy: Joanna Płonka, A. Toczek, V. Tomczyk.
Źródło: -Food Anal. Methods 2012 Vol. 5 iss. 5, s. 1167-1176
Impact Factor: 1.969
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: witaminy ; rozpuszczalność w wodzie ; rozpuszczalność w tłuszczach ; owoce ; sok ; chromatografia cieczowa ; SPE
Słowa kluczowe angielskie: vitamins ; solubility in water ; solubility in fat ; fruit ; juice ; liquid chromatography ; SPE
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


5/6
Nr opisu: 0000050549
Tytuł oryginału: Metody rozdzielcze i nowe procedury analityczne do analizy mieszanin wybranych związków biologicznie aktywnych. Rozprawa doktorska.
Autorzy: Joanna Płonka.
Miejsce i rok obrony: Gliwice, 2009
Opis fizyczny: , 159 k., bibliogr. 310 poz.
Uczelnia i wydział: Politechnika Śląska. Wydział Chemiczny.
Promotor: prof. dr hab. Irena** Staneczko-Baranowska
Słowa kluczowe polskie: chromatografia ; leki ; żywność ; aminy ; witaminy
Słowa kluczowe angielskie: chromatography ; drug ; food ; amines ; vitamins
Typ publikacji: D
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.Ab. R-4540
Dostęp BCPŚ:


6/6
Nr opisu: 0000041554
Tytuł oryginału: Oznaczanie amin biogennych i witamin w moczu metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej.
Autorzy: Joanna Płonka, Irena** Baranowska.
Źródło: W: 51 Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego oraz Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego, Opole, 7-11 września 2008. Księga streszczeń. Ed. P. Dżygiel [i in.]. [Opole] : [b.w.], 2008, s. 93
Organizator: Polskie Towarzystwo Chemiczne, Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego, Uniwersytet Opolski
Słowa kluczowe polskie: aminy biogenne ; witaminy ; HPLC ; mocz
Słowa kluczowe angielskie: biogenic amines ; vitamins ; HPLC ; urine
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.01 122730


stosując format:
Nowe wyszukiwanie