Wynik wyszukiwania
Zapytanie: TEA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000117686
Tytuł oryginału: Oznaczanie wybranych składników w naparch herbacianych.
Autorzy: Celina Pieszko, Agnieszka Jucha.
¬ródło: W: Aktualne problemy chemii analitycznej. XI Seminarium naukowe, Katowice, 12 maj 2017 rok. Komisja Nauk Chemicznych Polskiej Akademii Nauk. Oddział Katowice, Zakład Chemii Analitycznej. Instytut Chemii, Uniwersytet ¦l±ski. [B.m.] : [b.w.], 2017, s. 16, bibliogr. 1 poz.
Słowa kluczowe polskie: herbata ; garbniki ; alkaloid
Słowa kluczowe angielskie: tea ; tannins ; alkaloid
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


2/3
Nr opisu: 0000081409
Tytuł oryginału: Spektrofotometryczne oznaczanie garbników hydrolizuj±cych w herbatach.
Tytuł w wersji angielskiej: Spectrophotometric determination of hydrolyzable tannins in the tea
Autorzy: Celina Pieszko.
¬ródło: W: Aktualne problemy chemii analitycznej. III Seminarium naukowe. Red. Irena Baranowska [i in.]. Katowice : Wydaw. Górno¶l±skiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk im. W. RoĽdzieńskiego, 2009, s. 45
Organizator: Komisja Nauk Chemicznych przy Oddziale PAN w Katowicach, Zakład Chemii Analitycznej Instytutu Chemii Uniwersytetu ¦l±skiego w Katowicach, Katedra Chemii Ogólnej i Analitycznej ¦l±skiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach
Słowa kluczowe polskie: garbniki ; herbata ; spektroelektrochemia UV-vis
Słowa kluczowe angielskie: tannins ; tea ; UV-Vis spectroscopy
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


3/3
Nr opisu: 0000012139
Tytuł oryginału: RP-HPLC and RP-TLC in the analysis of flavonoids
Autorzy: Ryszard** Baranowski, J. Kabut, Irena** Baranowska.
¬ródło: -Chem. Anal. 2005 vol. 50 no. 1, s. 301-313, bibliogr. 20 poz.
Impact Factor: 0.566
p-ISSN: 0009-2223
Słowa kluczowe polskie: flawonoidy ; RP-TLC ; RP-HPLC ; owoce ; warzywa ; wino ; herbata ; mocz
Słowa kluczowe angielskie: flavonoids ; RP-TLC ; RP-HPLC ; fruit ; vegetables ; wine ; tea ; urine
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.46
Dostęp on-line:


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie