Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FRUIT
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000113206
Tytuł oryginału: The influence of processing technique on the catecholamine and indolamine contents of fruits
Autorzy: Joanna Płonka, A. Michalski.
¬ródło: -J. Food Compos. Anal. 2017 vol. 57, s. 102-108, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor: 2.956
Punktacja MNiSW: 35.000
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
Słowa kluczowe polskie: analiza żywno¶ci ; kompozycja żywieniowa ; aminy biogenne ; temperatura ; owoc ; HPLC
Słowa kluczowe angielskie: food analysis ; food composition ; biogenic amines ; temperature ; fruit ; HPLC
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


2/5
Nr opisu: 0000081801
Tytuł oryginału: Multivitamin analysis of fruits, fruit-vegetable juices, and diet supplements
Autorzy: Joanna Płonka, A. Toczek, V. Tomczyk.
¬ródło: -Food Anal. Methods 2012 Vol. 5 iss. 5, s. 1167-1176
Impact Factor: 1.969
Punktacja MNiSW: 30.000
p-ISSN: 1936-9751
e-ISSN: 1936-976X
DOI:
Słowa kluczowe polskie: witaminy ; rozpuszczalno¶ć w wodzie ; rozpuszczalno¶ć w tłuszczach ; owoce ; sok ; chromatografia cieczowa ; SPE
Słowa kluczowe angielskie: vitamins ; solubility in water ; solubility in fat ; fruit ; juice ; liquid chromatography ; SPE
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


3/5
Nr opisu: 0000081393
Tytuł oryginału: Spektrofotometryczne oznaczanie kwasu elagowego w owocach i ich przetworach.
Tytuł w wersji angielskiej: Spectrophotometric determination of ellagic acid in fruit and fruit products
Autorzy: Celina Pieszko, M. Chrzanowska.
¬ródło: W: Aktualne problemy chemii analitycznej. IV Seminarium naukowe. Katowice : Górno¶l±skie Towarzystwo Przyjaciół Nauk im. W. RoĽdzieńskiego, 2010, s. 42
Słowa kluczowe polskie: kwas elagowy ; owoce ; przetwory owocowe ; spektrofotometria
Słowa kluczowe angielskie: ellagic acid ; fruit ; fruit products ; spectrophotometry
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


4/5
Nr opisu: 0000048792
Tytuł oryginału: Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions
Autorzy: Ewa** Bobrowska-Grzesik, Agata Jakóbik-Kolon.
¬ródło: -J. Food Compos. Anal. 2008 vol. 21 iss. 4, s. 326-331, bibliogr.
Impact Factor: 2.457
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie: kadm ; ołów ; owoc ; suszone owoce ; borówka ; jabłko ; odwar ; napar ; analiza GFAAS ; bezpieczeństwo żywno¶ci ; skażenie żywno¶ci metalami ; TDTP ; tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania
Słowa kluczowe angielskie: cadmium ; lead ; fruit ; dried fruit ; bilberry ; apple ; decoction ; infusion ; GFAAS analysis ; food safety ; metal contamination in food ; PTWI ; permissible temporary weekly intake
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


5/5
Nr opisu: 0000012139
Tytuł oryginału: RP-HPLC and RP-TLC in the analysis of flavonoids
Autorzy: Ryszard** Baranowski, J. Kabut, Irena** Baranowska.
¬ródło: -Chem. Anal. 2005 vol. 50 no. 1, s. 301-313, bibliogr. 20 poz.
Impact Factor: 0.566
p-ISSN: 0009-2223
Słowa kluczowe polskie: flawonoidy ; RP-TLC ; RP-HPLC ; owoce ; warzywa ; wino ; herbata ; mocz
Słowa kluczowe angielskie: flavonoids ; RP-TLC ; RP-HPLC ; fruit ; vegetables ; wine ; tea ; urine
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.46
Dostęp on-line:


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie