Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FREEZING OF PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000038440
Tytuł oryginału: Analiza warunków zastosowania owiewowej oraz kriogenicznej techniki zamrażania.
Autorzy: Wiesław Gazda.
¬ródło: W: XXXIX Dni Chłodnictwa. Badania, konstrukcje, eksploatacja urz±dzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych a stosowane czynniki chłodnicze. Konferencja naukowo-techniczna, Poznań, 14-15 listopada 2007. Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań. Poznań : Systherm, 2007, s. 119-129, bibliogr. 22 poz.
Organizator: Sekcja Chłodnictwa i Klimatyzacji SIMP. Oddział Wojewódzki w Poznaniu, SYSTHERM Chłodnictwo i Klimatyzacja Sp. z o.o. Poznań
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie produktów ; zamrażanie kriogeniczne ; kriogeniczne zamrażanie podmuchem powietrza ; zamrażanie owiewowe
Słowa kluczowe angielskie: freezing of products ; cryogenic freezing ; cryogenic air separation unit
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.01 121191


2/5
Nr opisu: 0000042183
Tytuł oryginału: Krystalizacja lodu w warunkach zmiennej temperatury.
Tytuł w wersji angielskiej: Ice freezing under changeable temperature conditions
Autorzy: Wiesław Gazda, Joachim** Kozioł, Krzysztof* Banasiak.
¬ródło: W: XIII Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Koszalin-Darłówko, 03-06 wrze¶nia 2007. T. 1. Komitet Termodynamiki PAN, Katedra Techniki Cieplnej i Chłodnictwa Politechniki Koszalińskiej. Koszalin : Wydaw. Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2007, s. 453-460, bibliogr. 8 poz.
Słowa kluczowe polskie: krystalizacja lodu ; zamrażanie produktów ; badanie eksperymentalne
Słowa kluczowe angielskie: ice freezing ; freezing of products ; experimental research
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.01 122834


3/5
Nr opisu: 0000022003
Tytuł oryginału: Analiza teoretyczna wpływu intensywno¶ci zamrażania na wła¶ciwo¶ci powstałego lodu.
Tytuł w wersji angielskiej: Theoretical analysis of freezing intensity on the ice-crystal properties
Autorzy: Krzysztof* Banasiak, Joachim** Kozioł.
¬ródło: W: Materiały XIX Zjazdu Termodynamików, Gdańsk - Sopot, 5-8.09.2005. Komitet Termodynamiki i Spalania PAN, Katedra Techniki Cieplnej Politechniki Gdańskiej, Instytut Maszyn Przepływowych im. R. Szewalskiego PAN w Gdańsku. Pruszcz Gdański : Wydaw. AGNI, 2005, s. 105-106
ISBN: 83-60176-10-8
Uwagi: Toż na CD-ROM
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie produktów ; zjawisko powierzchniowe ; krystalizacja ; zarodkowanie
Słowa kluczowe angielskie: freezing of products ; surface phenomenon ; crystallization ; nucleation
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. 116375+CD


4/5
Nr opisu: 0000006897
Tytuł oryginału: Badania nad popraw± efektów technicznych i ekonomicznych technologii chłodniczych produktów spożywczych.
Autorzy: Joachim** Kozioł.
¬ródło: W: Aktualne problemy energetyki cieplnej. Seminarium po¶więcone 80-tej rocznicy urodzin profesora Jana Szarguta, Gliwice, paĽdziernik 2003. Politechnika ¦l±ska. Instytut Techniki Cieplnej. Gliwice : [Politechnika ¦l±ska. Instytut Techniki Cieplnej], 2003, s. 117-125, bibliogr. 7 poz.
Słowa kluczowe polskie: produkt spożywczy ; chłodzenie ; zamrażanie produktów
Słowa kluczowe angielskie: food product ; cooling ; freezing of products
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. Cz.01 110081


5/5
Nr opisu: 0000080033
Tytuł oryginału: Uwarunkowania temperaturowo-czasowe powstawania ususzki w procesach chłodniczych.
Tytuł w wersji angielskiej: Temperature-time conditions for shrinkage formation in cooling processes
Autorzy: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
¬ródło: W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, ¦wieradów Zdrój, Polska, 14-18 wrze¶nia 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 493-498, bibliogr. 6 poz.
Organizator: Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria: (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie: ususzka ; wymiana masy ; schładzanie ; zamrażanie produktów ; charakterystyka czasowo-temperaturowa
Słowa kluczowe angielskie: shrinkage ; mass transfer ; cooling ; freezing of products ; temperature-time plot
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie