Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FREEZING
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000107794
Tytuł oryginału: Metody badania mrozoodporności stwardniałego betonu
Tytuł w wersji angielskiej: Methods of the frost resistance testing of hardened concrete
Autorzy: Maciej* Batog, M. Ściengosz, Zbigniew Giergiczny.
Źródło: -Mag. Autostrady 2016 nr 8/9, s. 12-18
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 1730-0703
Słowa kluczowe polskie: mrozoodporność ; testowanie ; beton ; zamrażanie
Słowa kluczowe angielskie: frost resistance ; testing ; concrete ; freezing
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn P.4691
Dostęp on-line:


2/6
Nr opisu: 0000102989
Tytuł oryginału: Mrozoodporność betonu mostowego napowietrzonego mikrosferami
Tytuł w wersji angielskiej: Freeze-thaw resistance of bridge concrete modified with microsphere admixture
Autorzy: Wojciech* Osetek.
Źródło: -Mag. Autostrady 2015 nr 11/12, s. 58-60
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 1730-0703
Słowa kluczowe polskie: mrozoodporność ; skalowanie ; chodnik ; pęknięcie ; zamrażanie ; rozmrażanie
Słowa kluczowe angielskie: freeze-thaw resistance ; scaling ; pavement ; cracking ; freezing ; thawing
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn P.4691
Dostęp on-line:


3/6
Nr opisu: 0000068590
Tytuł oryginału: Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Cz. 1
Tytuł w wersji angielskiej: Generalized formulas to determine of selected physical properties in cooling technologies
Autorzy: Joachim** Kozioł.
Źródło: -Chłodnictwo 2011 R. 46 nr 10, s. 32-35
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 0009-4919
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie ; własności cieplne ; technologie chłodnicze
Słowa kluczowe angielskie: freezing ; thermal properties ; cooling technologies
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. P.1372
Dostęp on-line:


4/6
Nr opisu: 0000068943
Tytuł oryginału: Uogólnione zależności obliczeniowe wybranych właściwości fizycznych produktów w technologiach chłodniczych Cz. 2
Autorzy: Joachim** Kozioł.
Źródło: -Chłodnictwo 2011 R. 46 nr 11, s. 28-29, bibliogr. 26 poz.
Punktacja MNiSW: 5.000
p-ISSN: 0009-4919
Słowa kluczowe polskie: zamrażanie ; technologie chłodnicze ; własności cieplne
Słowa kluczowe angielskie: freezing ; cooling technologies ; thermal properties
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. P.1372
Dostęp on-line:


5/6
Nr opisu: 0000046575
Tytuł oryginału: Zastosowanie techniki POD do identyfikacji prędkości wody gruntowej w obszarze zamrażania gruntu na podstawie pomiarów temperatury
Autorzy: Adam** Fic, Ziemowit Ostrowski.
Źródło: -Model. Inż. 2008 t. 5 nr 36, s. 71-78, bibliogr. 8 poz.
p-ISSN: 1896-771X
Słowa kluczowe polskie: woda gruntowa ; technika POD ; POD ; zamrażanie ; przepływ ciepła ; pomiar temperatury
Słowa kluczowe angielskie: ground water ; POD technique ; proper orthogonal decomposition ; freezing ; heat transfer ; temperature measurement
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl.
Dostęp on-line:


6/6
Nr opisu: 0000079933
Tytuł oryginału: Porównanie procesu ciągłego i periodycznego oziębienia produktów spożywczych.
Tytuł w wersji angielskiej: The comparison continuous and periodic cooling methods for food products
Autorzy: Joachim** Kozioł, Wiesław Gazda.
Źródło: W: X Sympozjum Wymiany Ciepła i Masy, Świeradów Zdrój, Polska, 14-18 września 1998 = X Symposium of Heat and Mass Transfer. Cz. 2. Wrocław : Oficyna Wydaw. Politechniki Wrocławskiej, 1998, s. 487-492, bibliogr. 6 poz.
Organizator: Polska Akademia Nauk. Komitet Termodynamiki i Spalania. Instytut Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej
Seria: (Prace Naukowe Instytutu Techniki Cieplnej i Mechaniki Płynów Politechniki Wrocławskiej ; nr 53 Seria: Konferencje ; nr 9 0324-9395)
Słowa kluczowe polskie: schładzanie ; zamrażanie ; produkt spożywczy ; proces ciągły ; proces periodyczny
Słowa kluczowe angielskie: cooling ; freezing ; food product ; continuous process ; periodic process
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.


stosując format:
Nowe wyszukiwanie