Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FOOD SAFETY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000126283
Tytuł oryginału: The relationship between the economic development of the country and food security
Tytuł w wersji polskiej: Związek między rozwojem gospodarczym kraju a bezpieczeństwem żywności
Autorzy: M. Olkiewicz, Radosław Wolniak.
Źródło: -Rocz. Ochr. Środ. 2018 t. 20, s. 804-818, bibliogr.
Impact Factor: 0.899
Punktacja MNiSW: 15.000
p-ISSN: 1506-218X
Słowa kluczowe polskie: jakość ; bezpieczeństwo żywności ; zanieczyszczenie środowiska ; rozwój gospodarczy
Słowa kluczowe angielskie: quality ; food safety ; environment pollution ; economic development
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: OTHER open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


2/5
Nr opisu: 0000118642
Tytuł oryginału: Zarządzanie bezpieczeństwem produkcji żywności w kierunku poprawy jakości produktu
Tytuł w wersji angielskiej: Safety management in food production to improve the product quality
Autorzy: Grażyna Płaza.
Źródło: -Syst. Wspomag. Inż. Prod. 2017 vol. 6 iss. 8, s. 27-36, bibliogr. 21 poz.
Uwagi: Tytuł zeszytu: Sposoby i środki doskonalenia produktów i usług na wybranych przykładach. Red.: Skotnicka-Zasadzień Bożena
Punktacja MNiSW: 6.000
e-ISSN: 2391-9361
Słowa kluczowe polskie: bezpieczeństwo żywności ; zarządzanie ryzykiem ; zagrożenie mikrobiologiczne
Słowa kluczowe angielskie: food safety ; risk assessment ; microbiological hazard
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


3/5
Nr opisu: 0000091936
Tytuł oryginału: Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Autorzy: Mariusz Dudziak, Edyta* Burdzik.
Źródło: -Aura 2014 nr 5, s. 21-22, bibliogr. 10 poz.
Punktacja MNiSW: 6.000
p-ISSN: 0137-3668
Słowa kluczowe polskie: żywność ; bezpieczeństwo żywności ; modulatory hormonalne ; EDCs
Słowa kluczowe angielskie: food ; food safety ; endocrine disrupting compounds ; EDCs
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. P.3870
Dostęp on-line:


4/5
Nr opisu: 0000089180
Tytuł oryginału: Procesy bezpieczeństwa w inżynierii produkcji jako dyscyplinie nauk technicznych.
Autorzy: Joanna Bartnicka.
Źródło: W: Interdyscyplinarność nauk o bezpieczeństwie. Paradygmat, wiedza, demarkacja. Red. K. Raczkowski, K. Żukrowska, M. Żuber. Warszawa : Difin, 2013, s. 87-116, bibliogr.
ISBN: 978-83-7641-880-3
Liczba arkuszy wydawniczych: 1,8
Słowa kluczowe polskie: inżynieria produkcji ; cykl życia produktu ; bezpieczeństwo informacyjne ; bezpieczeństwo żywności ; bezpieczeństwo pracy ; bezpieczeństwo produktu
Słowa kluczowe angielskie: production engineering ; product life cycle ; information safety ; food safety ; work safety ; product safety
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Lokalizacja Źródła: PŚl. sygn. Cz.02 139295


5/5
Nr opisu: 0000048792
Tytuł oryginału: Leaching of cadmium and lead from dried fruits and fruit teas to infusions and decoctions
Autorzy: Ewa** Bobrowska-Grzesik, Agata Jakóbik-Kolon.
Źródło: -J. Food Compos. Anal. 2008 vol. 21 iss. 4, s. 326-331, bibliogr.
Impact Factor: 2.457
p-ISSN: 0889-1575
e-ISSN: 1096-0481
DOI:
Słowa kluczowe polskie: kadm ; ołów ; owoc ; suszone owoce ; borówka ; jabłko ; odwar ; napar ; analiza GFAAS ; bezpieczeństwo żywności ; skażenie żywności metalami ; TDTP ; tymczasowe dopuszczalne tygodniowe pobrania
Słowa kluczowe angielskie: cadmium ; lead ; fruit ; dried fruit ; bilberry ; apple ; decoction ; infusion ; GFAAS analysis ; food safety ; metal contamination in food ; PTWI ; permissible temporary weekly intake
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w PŚl.
Dostęp on-line:


stosując format:
Nowe wyszukiwanie