Wynik wyszukiwania
Zapytanie: FOOD INDUSTRY
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | excel | Nowe wyszukiwanie
1/17
Nr opisu: 0000123993
Tytuł oryginału: Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psuj±cych
Tytuł w wersji angielskiej: An example of using an ant's algorithm to improve the distribution process of perishable products
Autorzy: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
¬ródło: -Autobusy 2018 nr 6, s. 1051-1058, bibliogr.
Punktacja MNiSW: 7.000
p-ISSN: 1509-5878
e-ISSN: 2450-7725
Słowa kluczowe polskie: transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera
Słowa kluczowe angielskie: goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


2/17
Nr opisu: 0000125248
Tytuł oryginału: Przykład zastosowania algorytmu mrówkowego do usprawnienia procesu dystrybucji produktów szybko psuj±cych.
Tytuł w wersji angielskiej: An example of using an ant's algorithm to improve the distribution process of perishable products
Autorzy: Mateusz Kalafarski, Piotr Czech, Bogna Mrówczyńska, Grzegorz Sierpiński, Katarzyna Turoń.
¬ródło: W: LogiTrans. Logistyka. Systemy transportowe. Bezpieczeństwo w transporcie. XV Konferencja naukowo-techniczna, Szczyrk, 23-26 kwietnia 2018. Materiały konferencyjne. Red. Marcin Chrzan. Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu. Wydział Transportu i Elektrotechniki, Polska Akademia Nauk. Komitet Transportu. Radom : Wydaw. Uniwersytetu Technologiczno-Humanistycznego, 2018, s. 90
ISBN: 978-83-7351-852-0
Słowa kluczowe polskie: transport towarów ; branża spożywcza ; algorytm mrówkowy ; problem komiwojażera
Słowa kluczowe angielskie: goods transport ; food industry ; ant algorithm ; travelling salesman problem
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


3/17
Nr opisu: 0000117319
Tytuł oryginału: Badanie zakresu stosowania zarz±dzania ryzykiem w realizacji procesów logistycznych w małych i ¶rednich przedsiębiorstwach produkcyjnych - wyniki badań Cz. II
Tytuł w wersji angielskiej: Study scope risk management implementation process logistic in small and medium-sized enterprises - results Pt. II
Autorzy: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
¬ródło: -Zesz. Nauk. P¦l., Org. Zarz. 2017 z. 101, s. 141-151, bibliogr. 18 poz.
Punktacja MNiSW: 11.000
p-ISSN: 1641-3466
Słowa kluczowe polskie: zarz±dzanie ryzykiem ; małe i ¶rednie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; proces logistyczny
Słowa kluczowe angielskie: risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4569
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


4/17
Nr opisu: 0000119643
Tytuł oryginału: Model zarz±dzania ryzykiem procesów logistycznych w przedsiębiorstwach produkcyjnych branży spożywczej. Rozprawa doktorska.
Autorzy: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
Miejsce i rok obrony: Zabrze, 2017
Opis fizyczny: , 213 k. + zał. [40] k. tabl., bibliogr. 207 poz.
Uczelnia i wydział: Politechnika ¦l±ska. Wydział Organizacji i Zarz±dzania.
Promotor: dr hab. inż. Krzysztof Wodarski, dr hab. inż. Katarzyna Dohn
Słowa kluczowe polskie: proces logistyczny ; ryzyko ; zarz±dzanie ryzykiem ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne
Słowa kluczowe angielskie: logistic process ; risk ; risk management ; food industry ; manufacturing company
Typ publikacji: D
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. R-5419+CD


5/17
Nr opisu: 0000119271
Tytuł oryginału: The influence of physical fatigue on work on a production line
Autorzy: S. Kołodziej, Mariusz Ligarski.
¬ródło: -Acta Technol. Agric. 2017 vol. 20 iss. 3, s. 63-68, bibliogr. 12 poz.
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
p-ISSN: 1335-2555
DOI:
Słowa kluczowe polskie: ergonomia ; zmęczenie ; branża spożywcza ; inżynieria produkcji ; organizacja produkcji ; praca zmianowa
Słowa kluczowe angielskie: ergonomics ; fatigue ; food industry ; production engineering ; production organization ; shift work
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY-NC-ND open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


6/17
Nr opisu: 0000118452
Tytuł oryginału: Zarz±dzanie ryzykiem realizacji procesów logistycznych w małych i ¶rednich przedsiębiorstwach branży spożywczej województwa ¶l±skiego
Tytuł w wersji angielskiej: Risk management of logistics processes implementation in small and medium-sized enterprises of food industry in Silesian Voivodeship
Autorzy: Katarzyna Dohn, Agnieszka Gaschi-Uciecha, Krzysztof Wodarski.
¬ródło: -Zesz. Nauk. P¦l., Org. Zarz. 2017 z. 103, s. 45-54, bibliogr. 15 poz.
Punktacja MNiSW: 11.000
p-ISSN: 1641-3466
Słowa kluczowe polskie: zarz±dzanie ryzykiem ; małe i ¶rednie przedsiębiorstwa ; branża spożywcza ; przedsiębiorstwo produkcyjne
Słowa kluczowe angielskie: risk management ; small and medium enterprises ; food industry ; manufacturing company
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4568
Informacje o dostępie open-access: open-access-text-version: FINAL_PUBLISHED open-access-licence: CC-BY open-access-release-time: AT_PUBLICATION open-access-article-mode: OPEN_JOURNAL
Dostęp on-line:


7/17
Nr opisu: 0000109002
Tytuł oryginału: Klasyfikacje zapasów materiałowych - studium przypadku.
Autorzy: Agnieszka Gaschi-Uciecha.
¬ródło: W: I Międzynarodowa Interdyscyplinarna Konferencja Doktorantów Uczelni Technicznych, InterTechDoc'2016, Gliwice-Ustroń, 11-12.03. 2016. Red. Mirosław Bonek, Tomasz, Gaweł, Łukasz Kohlbrenner. Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych. Wydział Mechaniczny Technologiczny. Politechnika ¦l±ska. Gliwice : Instytut Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki ¦l±skiej, 2016, s. 43-51, bibliogr. 4 poz.
ISBN: 978-83-65138-15-6
Seria: (Prace Instytutu Materiałów Inżynierskich i Biomedycznych Politechniki ¦l±skiej w Gliwicach ; )
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,5
Słowa kluczowe polskie: zapasy materiałowe ; przedsiębiorstwo produkcyjne ; branża spożywcza
Słowa kluczowe angielskie: material reserves ; manufacturing company ; food industry
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Informacje o dostępie open-access: open-access-licence: OTHER
Dostęp on-line:


8/17
Nr opisu: 0000105433
Tytuł oryginału: Scenariuszowe kształtowanie polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
Autorzy: Andrzej Loska.
¬ródło: W: Utrzymanie Ruchu w Przemy¶le Spożywczym. 8 Konferencja naukowo-techniczna, Kraków, 8-9 marca 2016. Materiały konferencyjne. [B.m.] : [b.w.], 2016, s. 51-55, bibliogr. 6 poz.
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,2
Słowa kluczowe polskie: branża spożywcza ; proces eksploatacyjny ; proces decyzyjny
Słowa kluczowe angielskie: food industry ; exploitation process ; decision process
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


9/17
Nr opisu: 0000105149
Tytuł oryginału: Oszczędno¶ci w firmie z branży spożywczej.
Tytuł w wersji angielskiej: Savings in the food industry company
Autorzy: Ł. Firek, Maria Cie¶la, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń.
¬ródło: W: Systemy transportowe. Teoria i praktyka. XII Konferencja naukowo-techniczna, 12-13 paĽdziernika 2015, Katowice. Materiały konferencyjne. Red. Grzegorz Sierpiński, Piotr Czech. Katowice : Wydział Transportu Politechniki ¦l±skiej, 2015, s. 28
ISBN: 978-83-935232-7-6
Słowa kluczowe polskie: branża spożywcza ; usługi transportowe ; przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe angielskie: food industry ; transport services ; company
Typ publikacji: K
Język publikacji: POL, ENG
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. 145486


10/17
Nr opisu: 0000101229
Tytuł oryginału: Przykład oszczędno¶ci w transporcie w firmie z branży spożywczej
Tytuł w wersji angielskiej: Example of savings in transport in the food industry company
Autorzy: Ł. Firek, Maria Cie¶la, Piotr Czech, Grzegorz Sierpiński, K. Turoń.
¬ródło: -Logistyka 2015 nr 4, dysk optyczny (CD-ROM) s. 1357-1364, bibliogr. 32 poz.
Uwagi: dod.: Logistyka - nauka. Artykuły recenzowane [Dokument elektroniczny], płyta nr 2, cz. 1
p-ISSN: 1231-5478
Słowa kluczowe polskie: koszt transportu ; oszczędno¶ć ; przemysł spożywczy
Słowa kluczowe angielskie: transport cost ; economy ; food industry
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.4577


11/17
Nr opisu: 0000096800
Tytuł oryginału: Sposób oceny polityki eksploatacyjnej w przedsiębiorstwach branży spożywczej.
Autorzy: Andrzej Loska.
¬ródło: W: Utrzymanie ruchu w przemy¶le spożywczym. VII Konferencja naukowo-techniczna, 10-11 lutego 2015, Kraków [online]. [B.m.] : [b.w.], 2015, plik pdf s. 1-33
Uwagi: Materiały w formie prezentacji PowerPoint dostępne w Internecie: http://www.kierunekagro.pl/Resources/art/15041/bmp_54e3521e9f0d8.pdf [dostęp 3 sierpnia 2015]
Liczba arkuszy wydawniczych: 1,5
Słowa kluczowe polskie: przemysł spożywczy ; eksploatacyjny proces decyzyjny ; polityka eksploatacyjna ; system techniczny ; WDUR ; ISOZE ; SMOPE
Słowa kluczowe angielskie: food industry ; exploitation decision making process ; exploitation process ; technical system ; WDUR ; ISOZE ; SMOPE
Typ publikacji: RK
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


12/17
Nr opisu: 0000095769
Tytuł oryginału: Exergo-ecological evaluation of adsorption chiller system
Autorzy: Wojciech Stanek, Wiesław Gazda.
¬ródło: -Energy 2014 vol. 76, s. 42-48, bibliogr. 22 poz.
Impact Factor: 4.844
Punktacja MNiSW: 45.000
p-ISSN: 0360-5442
e-ISSN: 1873-6785
DOI:
Słowa kluczowe polskie: analiza egzergii ; przemysł spożywczy ; chłodziarka adsorpcyjna ; koszt termoekologiczny
Słowa kluczowe angielskie: exergy analysis ; food industry ; adsorption chiller ; thermo-ecological cost
Typ publikacji: A
Język publikacji: ENG
Zasieg terytorialny: Z
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Dostęp on-line:


13/17
Nr opisu: 0000106110
Tytuł oryginału: Chromatografia cieczowa w analityce żywno¶ci na różnych etapach produkcji.
Autorzy: Joanna Płonka.
¬ródło: W: Chromatografia jonowa 2013. Praca zbiorowa. Pod red. Rajmunda Michalskiego. Zabrze : Instytut Podstaw Inżynierii ¦rodowiska Polskiej Akademii Nauk, 2013, s. 181-194, bibliogr. 36 poz.
ISBN: 978-83-60877-96-8
Liczba arkuszy wydawniczych: 0,7
Słowa kluczowe polskie: chromatografia cieczowa ; przemysł spożywczy ; witaminy ; przetwórstwo żywno¶ci
Słowa kluczowe angielskie: liquid chromatography ; food industry ; vitamins ; food processing
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


14/17
Nr opisu: 0000068537
Tytuł oryginału: Badania procesów spalania i współspalania substancji odpadowych przemysłu spożywczego.
Tytuł w wersji angielskiej: Research processes of incineration and co-combustion of scrap substances of the food industry
Autorzy: Andrzej Wandrasz.
¬ródło: W: Paliwa z odpadów. Technologie tworzenia i wykorzystania paliw z odpadów. Praca zbiorowa. Pod red. Andrzeja J. Wandrasza. Poznań : Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych. Oddział Wielkopolski, 2011, s. 95-107, bibliogr. 5 poz.
Słowa kluczowe polskie: spalanie ; współspalanie ; odpady ; przemysł spożywczy
Słowa kluczowe angielskie: combustion ; co-combustion ; waste ; food industry
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


15/17
Nr opisu: 0000075137
Tytuł oryginału: Kofermentacja osadów ¶ciekowych i odpadów z przemysłu rolno-spożywczego.
Tytuł w wersji angielskiej: Co-digestion process of wastewater sludge and waste from agricultural and food industry
Autorzy: Łucja** Fukas-Płonka, Marcin Michał* Janik, Malwina* Tytła.
¬ródło: W: Kompleksowe zarz±dzanie gospodark± odpadami = Integrated waste management. Praca zbiorowa. T. 1. Pod red. T. Marcinkowskiego. Poznań : Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych, 2011, s. 335-343, bibliogr. 7 poz.
ISBN: 978-83-89696-84-3
Seria: (Inżynieria na Rzecz Ochrony ¦rodowiska ; )
Słowa kluczowe polskie: kofermentacja ; osad ¶ciekowy ; przemysł spożywczy ; biogaz
Słowa kluczowe angielskie: co-digestion ; sewage sludge ; food industry ; biogas
Typ publikacji: U
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


16/17
Nr opisu: 0000051608
Tytuł oryginału: Czy problematyka krystalizacji przemysłowej może liczyć na zainteresowanie w Polsce? Rozmowa z panem Piotrem Synowcem z Instytutu Chemii Nieorganicznej w Gliwicach profesorem Politechniki ¦l±skiej. [Rozm. przepr.] Anna Bieniecka
Autorzy: Piotr Synowiec, A. Bieniecka.
¬ródło: -Chemik 2008 R. 61 nr 10, s. 491-493
p-ISSN: 0009-2886
Słowa kluczowe polskie: krystalizacja przemysłowa ; przemysł chemiczny ; przemysł spożywczy ; współpraca naukowo-przemysłowa
Słowa kluczowe angielskie: industrial crystallization ; chemical industry ; food industry ; scientific and industrial cooperation
Typ publikacji: GD
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.
Lokalizacja ¬ródła: P¦l. sygn. P.357


17/17
Nr opisu: 0000085256
Tytuł oryginału: Poznać konsumenta
Autorzy: Danuta Szwajca, Wiesława* Caputa.
¬ródło: -Prz. Piek. Cukier. 1992 nr 2 nr 2, s. 16-17
p-ISSN: 0033-2313
Słowa kluczowe polskie: konsumeryzm ; przemysł spożywczy
Słowa kluczowe angielskie: consumerism ; food industry
Typ publikacji: A
Język publikacji: POL
Zasieg terytorialny: K
Afiliacja: praca afiliowana w P¦l.


stosuj±c format:
Nowe wyszukiwanie